05.09.05
19:18
Мисля никъде не е обсъждана темата за спонсорите и т.н. Поне аз не намерих .
Как стой въпросът в България ? Кой може да ти стане спонсор и как се уреждат нещата ? Не е задължително да е фирма-пройзводител на добавки , нали ? Ще съм благодарен ,ако някой вече имащ спонсор сподели или даде линк с информация ? С други думи как България може да ни помогне за да се състезаваме за нея ?
Амиииии, как да ти кажа - никак! Кофти но факт! България не отделя почти стотинка за бодибилдинга, всичките ни успели състезатели са си сами спонсори или фирми за добавки са им спонсори, но до там ме съмнява да се доредиш :wink: Другото са клубове, но при тях почти не се отделят някакви пари за спонсориране и т.н., като се има предвид, че фирмите за добавки ти плащат основно добавките и зоба, като изключим Оптимум, ама те са друга история (и аз искам да са ми спонсор :lol: )! Друг пари за бодибилдинг не дава! В БГ само Христомир не работи нищо друго за да се издържа, а Митко Димитров беше охрана по едно време (тъй де мутра), но убиха шефа/спонсора му Г Илиев! Ако не са ваште или ти малко ме съмнява да намериш някой да те подпомага в това дооооста скъпо начинание!
БТВ: Освен Бодибилдинга, по скъп индивидуален спорт не се сещам
На първо място,за да те забележат е необходима една доста солидна инвестиция от твоя страна .Мисля ти е ясно,че няма как някой ей така да те хване от улицата и да хукне да те спонсорира и това е не само в България!Трудиш се,инвестираш,развиваш се и когато достигнеш някакво ниво чак тогава може да се надяваш на някой ,който да те вземе под крилото си.Когато става дума и за пари (не само за добавки и химия ) фирмите си търсят стабилни личности ,на които биха могли да имат доверие и са си прави,в крайна сметка даденият човек ще е ходещата им реклама!
Аз не мисля,че е невъзможно да си потърсиш и намериш спонсор ,но за да поискаш нещо от някого трябва да имаш ясна и реална предства какво ти би могъл да дадеш в замяна :)Спонсор би могъл да ти бъде всеки,но трябва да си заслужиш вниманието :)
05.09.05
20:43
tigra , това което каза ми е пределно ясно . Искам да порасна още 2-3 години и тогава да търся спонсор ,но през това време няма да има нищо лошо ,ако бъда забелязан . Просто искам да знам какви са условията за да ми стане една фирма спонсор .
П.П. Не пиша във форума колкото да се намирам на работа , ясно ми е какво говоря :)
Е,аз не съм искала да те засегна по никакъв начин ,извинявай,ако така ти е прозвучало :)
Аз бих обмислила много внимателно с какво се захващам:)Бих си изградила някаква стратегия за разговора,който бих провела с евентуалните бъдещи спосори и смело да се опитвам да се продам(малко грубо звучи,но си така ).Огледай се покрай теб ,опитвай навсякъде където смяташ че имаш шанс.И да ти откажат на няколко места ,тъкмо ще си се калил в битките :)
Аз лично нямам известна голяма фирма зад гърба си,но доколкото съм чувала от познати,които са имали взаимоотношения с такива условията са кажи-речи в зоната на здрача!Яснота уж има,ама договори официално подписани и стойностни няма.
05.09.05
22:51
Намери си готина и добре платена работа и сам ще си си спонсор :)
Не разчитай билдинга да те храни поне не и тук в БГ
05.09.05
22:52
само на някоя мутра можеш да се надяваш
или ти да станеш мутра :lol: :lol: :lol:
Помотни си сам за да ти помогне и господ, за да види спонсора нещо в теб трябва да си доста напред с материала така че яко трен пък ако стане нещо стане
05.09.05
23:19
Имам още много път да извървя , надявам се все нагоре .За сега тренировки , храна , добавки, сън и старание , нататък каквото стане . Мерси на всички за отговорите . tigra , мерси за отговора , не съм бил засегнат по никакъв начин :) Ако някой друг има каквата и да е информация още относно въпроса , няма да откажа да сподели . Изказвания като това да стана мутра ми звучат смешно , нека минем без такива шеги , поне не и във форума :wink:
Шеги, но за съжаление малко и факти! Без да те засягам, но повечето културисти тук в Бг са такива - или мутри, или около мутри, с тук - там изключения! Т.е. имам предвид 4-5 имена, дето не са!
Блъскай яко, тренирай яко, а вече генът ти ще те отличи напред и нагоре, и дано някой те забележи, но не храни такива надежди напразно, или пък да ти е самоцел, последното ще е най-глупаво!
Успех
06.09.05
23:52
а пък най голямата простотия е че с билдонг не може да се прехранва човек гадно но факт , докато в америка европа и където и да е с професионален гейминг имам предвид на старкрафт и уар крафт си има професионални кланове които осигоряват на играчите си квартира храна сичко + 500 до 1000 $ на месец заплата за да играят на компютърна игричка световния по уар крафт зема 20000$ . който е в час с тези игри и тн ме разбира аз също сум зарибен и играя яко ... просто искам да каже че билдинга незнам защо но не падат пари от него .... може би малко са хората които се кефят на говед ли какво ?!
07.09.05
00:08
/Оff
[quote author=“JiVk0”]аз също сум зарибен и играя яко ...?!
Я виж ти :-)) сродна душа.. :-)) на коя игра играеш TFT? Кой левел си и къв ти е акаунда, може да поцъкаме заедно някой път ;-)
п.п. само няма да се сърдиш като те бия, ама съм доста добър ;-) преди като играех бях стигнал до 40 левел на соло.
/Off
а не искате ли някой сървър да стартираме към форума? шегувам се, но се придържайте към темата. Такива коментари на лични...
07.09.05
00:10
[quote author=“kaloian.georgiev”]а не искате ли някой сървър да стартираме към форума? шегувам се, но се придържайте към темата. Такива коментари на лични...
ok, sorry