Застой + връзка между изменение на телесно тегло и мерки

30.12.12
19:34

Здравейте!

От доста време не бях влизал във форума. С наближаващата НГ реших да си направя равносметка за резултатите. Със сигурност има прогрес спрямо средата на 2012, когато последно съм въвеждал мерки :

http://shapie.bb-team.org/1989/progress

Тук може да проследите напредъка за последните 6-7 месеца. Като цяло най-добрата ми форма за годината бе преди около месец и след това се поотпуснах покрай Коледа и НГ. Доволен съм, че най-накрая успях да направя по-голямо рамо и ръце(мишници), което си личи от изменението в мерките.

Проблемът е, че от известно време (6 - 8 седмици) усещам застой, който определено не се дължи на празниците. Мерките не мърдат, независимо от усилията. Ако не броим влиянието на последните 10 дена :D съм 181 см / 80 кг /  80 талия / 120 гръдна / 130 раменна / 40 мишница и зброените са +/- 1. Като цяло съм доволен от визията си, но имам чувството, че съм много близо до лимита на организма ми.

Какво ме кара да стигам до този извод?

1. килограмите, с които изпълнявам упражненията се увеличават, а мерките не
2. промяна в програмата - не само размяна на реда на упражненията, а и замяната им с други не оказва влияние
3. работя пред компютър и ниската ми физическа активност през 5 от 7 дни в седмицата ми забавя метаболизма
4. добавки никога не съм вземал, дори протеин и нямам намерение/желание да вземам

Явно генът ми е дотук, но искам да кача още 3-4 санта на мишници, гръдна и раменна обиколка. Идеята ми е да си повиша теглото до 85, и след това да пробвам да изчистя при минимална загуба на обем.

И тук идва въпросът ми:

По колко см/мм е реалистично да се добавят на мишница, рамо и гърди при 1 допълнителен килограм телесно тегло?

П.С.
Снимката на аватара е толкова стара, че не е истина. :Д

Темата беше редактирана от ІNewbie_ на 30.12.12 19:34.

Много ,много си далеч от генетичния си потенциал.
Ако не мърдаш в килограмите, то храненето трябва да се промени. Освен подмяна на упражнения може да варираш обем, честота, периодизация и т.н. Разнообразието е голямо.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1