30.12.12
20:37
Здравейте.Решил съм да си правя гейнър.Изчетох всички теми тука за направата на гейнъри и горе долу ми се изясниха нещата.Искам да си кажете мнението за това което съм решил да бъде за да корегирам нещо ако се налага.
- 1,5кг суроватка (шоколад)
- 0,5 или 1 кг соев изолат
- 1кг млечен концентрат
- 1,5кг декстроза
- 1,5 или 2кг малтодекстрин
- Какао за вкус
Междудругото ще използвам темата за да кажа откъде се сдобих със декстрозата тъй като има много хора които питат във форума.Декстрозата се намира в магазините пикадили.На плика пише Глюкоза (гроздова захар).Намира се на щанда с диетичните храни и цената му е 2 лева и 20 стотинки за 500грама.Малтодесктрин още не съм си намерил, но най-вероятно ще е от Пикко тъй като не се сещам къде другаде може да има.
Темата беше редактирана от Toshko Todorov на 30.12.12 21:34.
30.12.12
21:05
Само да те попитам,защо ти е този соев изолат?
Един приятел си правеше домашен :D
Това което помня от неговото съдържание беше протеин,брашно,нишесте...имаше и друго ама .. :D
30.12.12
21:32
Защото имам 1 пакет 500гр. соев изолат и мисля да го добавя.Четох 1 статия за соевия протеин в която се пишеше само хубави работи за него.В изолата са били премахнати всичките му лоши качества и не бил по лош от останалите видове протеин.Ето и друга тема в този форум в която се пишат само хубави неща за соевия протеин.Така и така го имам този пакет 500гр. няма да е проблем да сложа още 500гр. ако мненията които събера от тази тема са в полза на добавянето на соев изолат.
Нима си мислиш, че като ги смесиш и ...воала имаш пудра в съотношението в което си ги сложил ?
30.12.12
23:46
Еми как иначе да стане ?
31.12.12
00:04
Трудно,срелок е прав.Няма как да го смесиш и после да приемаш равни количества или каквито и да е било точно количества.Може да се окаже,че няма протеин а само захара и тн. А относно до соята,без значение каква е не бих я пил по какъвто и да е било повод.Има много писано за соята може да прочетеш повече по темата,ако се интересуваш.
ПС. за приема вземаш си блендера и си сипваш от всяко пакетче с мярка и после бъркаш,така както го мислиш да го смешиш ....:X
31.12.12
00:31
то ще стане голяма работа ако всеки ден си правя шейка от 6 различни плика.Мислех че ще се получи горе долу добре като се разбърка хубаво прахта
31.12.12
08:06
Проблемът с хомогенизацията на съставките е значителен наистина (това са 6-7 kg материал все пак). Забавно е да се твърди, че от това количество соя ще ти стане нещо, затова бъди спокоен. На твое място щях да помисля по-добре над източниците на въглехидрати. Много захар виждам и не мисля, че имаш нужда от нея. Струва ми се подходящо да смелиш някакво количество овесени ядки. Продава се и овесено брашно, но не съм уверен дали е съвсем същото като смлени овесени ядки.
31.12.12
08:50
Ако нямаш проблем с лактозата защо направо не пиеш много мляко,вместо да се занимаваш с простотии.Бтв мен овеса ме издува повече от прясното мляко,но го избягвам,заради “бързите” въглехидрати и ендоморфната ми структура.
Лично аз,ако се поставя в ролята на ектоморф бих набивам яко свински вратове с големи количества мек,бял хляб и ще разтиквам с мляко :) е то може би точно заради начина ми на мислене не съм ектоморф :)
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 31.12.12 08:56.
31.12.12
12:33
казано от Кольо Пияндето на 31.12.12, 08:06:
Проблемът с хомогенизацията на съставките е значителен наистина (това са 6-7 kg материал все пак). Забавно е да се твърди, че от това количество соя ще ти стане нещо, затова бъди спокоен. На твое място щях да помисля по-добре над източниците на въглехидрати. Много захар виждам и не мисля, че имаш нужда от нея. Струва ми се подходящо да смелиш някакво количество овесени ядки. Продава се и овесено брашно, но не съм уверен дали е съвсем същото като смлени овесени ядки.
Колко грама овесени ядки да добавя ? и кое да премахна или да намаля коливечството му ?
Дали ще се получи по добре ако намаля количествата на всичко но да останат в същото съотношение 1 към друго ?
Мнението беше редактирано от Toshko Todorov на 31.12.12 12:59.
02.01.13
19:53
Има ли наистина такава вероятност ?