Фитнес след операция

30.12.12
12:31

Здравейте!
Преди два месеца и половина ми правиха
операция на коляното (разкъсан минискус)
оказа се че имам и износени хрущяли.
Решила съм за започна да спортувам,че по
същото време спрях и цигарите и знаете
какво следва.. :) Е нещата не са фатални
но се усещат и тежат.
Въпроса ми е дали ще има проблем ако започна
да посещавам фитнеса. Аз имам проблем при
изкачването на стълби( една не лека болка се
появява тогава) а и не клякам нормално ( не мога и
не мога да си сгъна крака както другия!) Иначе от
месец и половина ходя на работа по 6 дена в седмицата
и всичко е ок!! Незнам , давайте съвети.. Благодаря!
Весели празници :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 30.12.12 12:32.

30.12.12
22:16

Не го приемай толкова трагично. Аз никога не съм си представял, че ще имам проблеми с колената, все пак от 5годишен кляках стотици пъти на тренировките по танци и това ми беше станало нещо абсолютно естествено. Но един ден преди две години, както си слизах по стълбите и нещо почна да щрака. След седмица не можех да клякам, след месец трудно качвах стълби и едва натисках съединителя на колата. Отидох на консултация при всички известни доктори в БГ, като казвам всички непреувеличавам! Имам няколко различни епикризи, в две нещата са много зле - износени хрущяли, скъсани връзки, въобще прецакана работа.. Отивам на операция за връзки и се оказа, че само един от докторите беше познал и наистина всичко си ми е наред, само съм почнал да захващам минискуса в ставата и трябва да се изреже смачканата част. След месец бях на крака и сега това ми е по-силния крак. Другия проявява подобни симптоми, но не мисля да ходя на нов ъпгрейд. Само дето тия епикризи, докторите, близките ме накараха да спра тренировки и само след няколко месеца всичко по мене почна да щрака. Сега вече съм повъзстановен и само едното рамо ме тормози, но се нядявам и то да се самоуправи. Въобще мога да кажа от собствен опит, че след редовно трениране не е хубаво да спираш от веднъж.. Ако си тренирала преди, почни сега с колело за няколко седмици по 30 мин вечер с усилване на натоварването, докато усетиш коляното укрепено и се връщай към старите занимания. Обаче ако сега тепърва ще почваш си пусни клипчета за правилно бягане, клякане, въртене на колело и т.н. Сигурно във форума има хора професионалисти, които ще ти дадат съвет, като кажеш към какъв спорт си се насочила. Предполагам пиеш калции, магнезии и комплекс за ставите - хондроитин, глюкозамин, мсм..

31.12.12
18:38

Мноого благодаря за съвета! Ще се поразровя
из нета за повече инфо, иначе ще ми е малко
трудно. В чужбина съм и едва ли ще разбера
всичко а и се надявам да не стане тъй - на всички
дава еднакви програми! Ще го мисля тея дни :)
И ще видя за някоя програма с която да започна
Благодаря!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1