Тренировка в къщи

30.12.12
21:17

Здравейте, тежа 60 кг. , висок съм 171 см. и съм на 13 години. Попринцип тренирам и на лостовете, но сега съм 7 клас и почти не ми остава време, затова тренирам само в къщи. Имам 2x5 кг и 1x3 кг гирички. Тренирам 2 дни, а после 1 ден почивка.Тренировката ми е 3x10 вдигане с 5кг за рамене, 3x10 за трицепс с 3кг , 3x15 лицеви опори, 3x10 тилни опори, 2x200 коремни преси, 3x20 клякания и 10x20 за бицепс с 5кг , като ръката ми е облегната на крака. Това достатъчно ли е за моята възраст или се иска още ?
Благодаря, предварително !

Относно заглавието на темата “Тренировка в къщи” - В колко на брой къщи смяташ да тренираш? Лека шегичка. Седмокласник си, предстоят ти изпити - в случая нека приоритет да ти е всичко свързано с образованието, като например знанието на правописа (”вкъщи” е една дума - наречие за място).

Иначе относно тренировките? Какви са твоите цели и какво желаеш да постигнеш. Принципно в домашни условия с две гирички по 5 кг и една по 3 няма какво толкова да направиш, но ще ти послужи за база и свикване с идеята за спорт. Това ще ти помогне за по-нататъшното влизане в залата.

Успех!

30.12.12
23:02

казано от Мартин Иванов на 30.12.12, 21:17:

3x10 тилни опори,

Хм,какви са тези тилни опори? Забравих вече от часовете по физ. въз. какво представляваха. :)  Можеш да правиш още гребане с дъмбел от опора,повдигане на пръсти с дъмбел в едната ръка (упражнение за маса в прасците),пуловър с дъмбел за по-широк гръден кош. Ако не са ти много тежки дъмбелите. Също упражнения за предмишниците отново с дъмбелите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1