Интензитет или обем?

30.12.12
22:19

Според вас, кое е по-важно и защо? Интересувам се, защото тренирам вече 3 години и малко и все още не мога да реша.

30.12.12
22:33

Зависи от целите.По принцип -и двете.

30.12.12
23:25

И двете действат.German volume training или методиката на Майк Менцер.И двете действат.Разликата е че с интензитета се построява по скоро плътност отколкото обем в мускулът.

31.12.12
00:27

За да растеш ти трябва както интензитет - повторения над 80% от макса, така и обем / общ тонаж на работна тежест/ Двете трябва да се програмират, за да се менят независимо едно от друго, като средно се увеличават и двете постепенно / ако кажеш, че интензитетът е в абсолютни стойности - килограмите, които вдигаш, а обемът е общо вдигнатите килограми, двете могат да се менят нагоре- надолу, но да не се заляга само на едното

http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/periodization_nuts_and_bolts&cr;=

31.12.12
00:44

Благодаря, че ми отговорихте толкова бързо, но имам чувството, че ми говорите общи неща, без да сте ги изпробвали на 100%. Без да се обиждате, но като ви гледам по снимките, не мога да ви взема на сериозно.

31.12.12
01:10

Мислех и аз да ти отговоря, но с това отношение от твоя страна, виждам, че няма смисъл да си правя този труд.

Той чака Рони Колман да му даде акъл, щото е специален :)

31.12.12
02:10

Петко К малко на лично го прие, но той все пак е човек с физика и знания придобити с годините, затова не биваше да го приема така. Иначе момчето е право, какво някакви дебелаци (които немогат да се оттърват от мазното) или някакви хърби (които са чели нещо, някъде) ли ще му дават акъл? На снимката си има доста добра структура, ако е той.

Мнението беше редактирано от lordinario на 31.12.12 02:11.

31.12.12
02:47

казано от allwillendinterror на 31.12.12, 02:10:

Петко К малко на лично го прие, но той все пак е човек с физика и знания придобити с годините, затова не биваше да го приема така. Иначе момчето е право, какво някакви дебелаци (които немогат да се оттърват от мазното) или някакви хърби (които са чели нещо, някъде) ли ще му дават акъл? На снимката си има доста добра структура, ако е той.

Не си прав, Петър Костов е Звяр.

31.12.12
03:46

Явно човека съди по снимките от аватара и тези в галерията.

казано от Mitko Myanev на 30.12.12, 22:19:

Според вас, кое е по-важно и защо? Интересувам се, защото тренирам вече 3 години и малко и все още не мога да реша.

Първо кажи какви са ти целите, защото така въпроса не е зададен добре!

31.12.12
10:39

Дребен, аз съм се отървал от 30кг мазнини досега. И от няколко тела

31.12.12
10:54

Да обясня на по - глупавите потребители някои неща:

Треньорът ви не е необходимо да изглежда като Рони, за да ви направи Рони, защото:

1) Не е негър
2) Е много възрастен
3) Не иска да взима химия

Това не означава, че не знае достатъчно, за да ви направи такива. В моя случай не съм авторитет, затова ви дадох статия от човек, който го е опитал сам и е постигнал резултати. Проблемът е, че вие не четете, защото сте глупави. Аз съм дал доста уроци по математика и не са ме питали, защо не приличам на число или паралелепипед, за да ми повярват, че задачата се решава по начина, който им показвам. Това е, защото няма нужда да се вярва. Там се доказва. Докажете и вие. Вземете една концепция, разработете я, станете големи и яки на чисто /стероидите имат навика да прикриват недостатъците на програмите/ и няма да имате нужда от ничии съвети тогава.

Хубаво е да се опита от всичко и тогава да се прецени,кое е по-добре. Така аз разбрах, че високо интензивните и ниско обемни тренировки,с 1-2 работни серии за упражнения и с повече почивни дни от колкото тренировъчни в седмицата, е това което ми върши работа. Така,че за мен високоинтензивните тренировки са ОК

Мнението беше редактирано от Александър Георгиев на 31.12.12 11:21.

31.12.12
11:29

Бих те посуветвал следното: проба-грешка :P .Няма как някой да ти каже,кое е добре за теб.Все пак всички сме различни и ,ако нещо е добро за мен то за теб може да носи само негативи.
Успех

31.12.12
11:33

http://www.kulturistika.com/sites/default/files/picturesweb/2010101401/Untitled 2_0.JPG

Цъкни върху линка за да видиш как изглежда треньора на Рони и Бранч, по времето когато Рони е в разцвета си..

Мнението беше редактирано от HACO на 31.12.12 11:36.

31.12.12
16:04

казано от Mitko Myanev на 30.12.12, 22:19:

В чисто билдърски аспект едни от най-популярните програми са комбинация от двете, защото това са два вида стрес на които тялото отговаря по различен начин. Линейната периодизация разчита именно на плавен преход от ниска интензивност-голям обем към висока интензивност-нисък обем; променливата периодизация ги редува. Няма универсални рецепти в това. А колкото повече отиваш към тренировки с висока интензивност, толкова повече друго методи ще трябва да се включат - изометрии, екцентрични, изомиометрични, изобалистични, авто-регулаторни клъстери, методи за синаптични изменения и т.н. И пак никой не е по подразбиране по-добър от другите. Това си е част от инструментариума на тренировките. Но при всичките тези методи не се сещам за някой, който да позволява истински прогрес с 3-4 тренировки седмично.

31.12.12
21:32

казано от Lachezar Tomov на 31.12.12, 10:39:

Убиец ли си бе :D

01.01.13
20:02

казано от allwillendinterror на 31.12.12, 21:32:

Това ми напомни за един съсед в квартала, висок към 2 метра и пропорционално широк в рамената, който като тинейджър разправяше “викат ми Гардероба... защото като почне бой и държа якетата на всички”

09.01.13
03:53

казано от Lachezar Tomov на 01.01.13, 20:02:

казано от allwillendinterror на 31.12.12, 21:32:

Това ми напомни за един съсед в квартала, висок към 2 метра и пропорционално широк в рамената, който като тинейджър разправяше “викат ми Гардероба... защото като почне бой и държа якетата на всички”

Лъчо, разревах се от смях :Д:Д:Д:ДДд

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 09.01.13 03:55.

Carbohydrate

09.01.13
07:23

В пауерлифтинга, например, обемните тренировки, както и интенз. са неделими части от тренировките. Обемната стои преди инт. и цели увеличаване на ММ, но не с такъв резултат, както сте свикнали да виждате))(тренировка за увеличаване на МФ- миофибрили, от които зависи силата пряко) а инт. тренировка го прави проводим.....

13.01.13
17:05

Еми пичове, за сега постиженията са ми 200х1 тяга, 110х7 лежанка и 140х8 клек на 73кг лично тегло. Не съм супермен, но ако се обиждате, че гледам с пренебрежение на повечето има защо. Убеден съм, че за килограмите си дигам повече от 99% от пишещите тук. Не е въпрос на его, а за вас определено е. Просто искам някой, който се е доказал да даде експертно мнение. Иначе тренировките са ми : основни упражнения, 1 серия на макс и другата седмица се опитвам да я подобря.

Carbohydrate

13.01.13
17:35

Еми, какво да кажа ... Всички ние тренираме. Едни са почнали по-рано, други по-късно. Това не значи, че не могат да ти отговорят, защото са с по-малко достижения от теб. Ето ти си стигнал до тук и нищо не си научил, а представяш ли си , ако знаеще. Аз не съм тренирал тези движения и пак мога да се похваля със тях. Учи се да слушаш! И, да, резултатите са хубави. Пожелавам ти дълги години без травми!

13.01.13
18:52

1. браво за резултатите
2. много лошо, щом още не знаеш, кое е по-важното, а тренираш от толкова време насам
3. отвратително ти е отношението към съфорумците. То и тренерите, на които и да е било, нямат перфектна физика, но спротистите ги слушат сякаш са Господ :) Направи си изводите и се научи на уважение
Бих ти помогнал, но няма, защото нямаш уважение. Продължавай да си тренираш като вол без капка разум :)
Успех

Мнението беше редактирано от Дока на 13.01.13 18:52.

13.01.13
19:13

казано от Mitko Myanev на 13.01.13, 17:05:

Еми пичове, за сега постиженията са ми 200х1 тяга, 110х7 лежанка и 140х8 клек на 73кг лично тегло. Не съм супермен, но ако се обиждате, че гледам с пренебрежение на повечето има защо. Убеден съм, че за килограмите си дигам повече от 99% от пишещите тук. Не е въпрос на его, а за вас определено е. Просто искам някой, който се е доказал да даде експертно мнение. Иначе тренировките са ми : основни упражнения, 1 серия на макс и другата седмица се опитвам да я подобря.

Не си достатъчно умен да гледаш на другите с пренебрежение, а ако станеш, ще разбереш колко глупаво е да се гледа така

13.01.13
20:24

Първо иска съвет,после ви обяснява колко много под него сте,че да му давате акъл.Пълен нещастник,как имате нерви да се занимавате с подобни типажи направо незнам.

14.01.13
13:10

Мерси за съветите, особено на Александър Георгиев - и аз достигнах до същото. Другите сте хейтъри, може да съм нещастник, олигофрен, но пак ще дигам повече от вас и ще изглеждам по-добре.

Мнението беше редактирано от f45gter dtheg на 14.01.13 13:16.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1