Въпрос относно покачване на мускулна маса.

01.01.13
17:37

Здравейте на всички, имам следният въпрос:
На 16 години съм, от 2 месеца се занимавам сериозно със фитнес, преди няколко месеца бях 57 килограма,  но благодарение на “ВВД” успях да стана 63 килограма. Висок съм 1.75 и мисля, че това наистина е малко за мен.Така, сега мисля ,че изглеждам добре въпреки , че ще качвам още но въпроса ми е, че натрупах и мазнини в долната част на корема което ме плаши доста.И въпроса ми е да спирам ли с “ВВД” диета и да почна “НВД”  и Кардио ? Просто знам, че ще прозвучи смешно но преди да спазвам режима за покачване имах перфектната преса, може би е била от слабост и сега като се позагуби през зимата се уплаших доста.Целта ми във фитнеса не е да ставам едър или нещо такова, а просто да подържам добра мускулатура.Изчислих процента на подкожните мазнини с помоща на тази форумула, не знам до колко е вярна ФОРМУЛА ЗА ИЗЧИСЛЯВАНЕ и сметнах всичко както трябва и ми се получи, че процента мазнини в тялото ми е 11,87 нямам си представа дали е много или малко, но усещам как започвам да губя пресата.Моля дайте ми съвет, другите ми викат, че трябва да изчакам още 3-4 месеца да качвам и след това да почвам усилено кардио и за 1 месец да съм готов.Доста съм развит за 16 годишен, дори много повече от другите на възрастта ми.Моля за съвет благодаря..

01.01.13
19:26

Реши си внимателно какво искаш - перфектна преса на слабо тяло, или силно и мускулесто тяло.
За да качиш сериозна мускулна маса се изисква доста ядене и здрави тренировки, докато изчистването изисква намален калориен прием, което пък влиза в конфликт с качването на мускулна маса. Старай се да качваш максимално чисто, но не се шашкай, ако замажеш леко пресата. Преса се вади за 2 месеца, мускули се правят с години. Ако почнеш сега да се луташ между качване и чистене на всеки 2 месеца - и след 10 години ще си стоиш 60 кила.

Освен това, изрязана преса на слабо тяло не прави впечатление на никого ;)

01.01.13
19:38

Благодаря за хубавият отговор :) очаквам още

01.01.13
19:44

Какво очакваш още ?

01.01.13
20:00

Храни се по - здравословно / без боклуци, намали тестото, солта, захарта, олиото/, включи ходене със спокойно темпо всеки ден, спи по-дълго и по - спокойно, за да намалиш качването на мазнини по време на периода, в който натрупваш мускули. Или може да не ти пука за това, а да се радваш на нарастващата си сила, което е по - забавно от теракота.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1