Начинаещ в Кросфит

Георги Милев

01.01.13
19:18

Привет от мен. От известно време обмислям да започна да тренирам по кросфит методиката и мисля, че това време дойде. Искам да започна да правя кросфит заради разнообразието в тренировките. Досега имам около една година стаж в залата като съм тренирал основно за сила. Разгледах сайта и видях, че има много различни видове тренировки, но не знам с кое е най-удачно да започна.
Благодаря.

01.01.13
19:51

Почти всички, както и аз, започват със Синди - 5 набирания, 10 лицеви опори, 15 клякания; Възможно най-много кръгове за 20 мин. Упражненията са технически по-лесни за изпълнение, а и ще усетиш какво е натоварването в една кросфит тренировка. Съветвам те да започнеш с “Travel WODs” , които са тренировки с минимум изисквания за оборудване и упражненията са със собствено тегло. За олимпийските движения най-добре е да се допиташ до някой треньор, а ако си от София, Пловдив,Варна, Плевен, Бургас най-добре се свържи с някой от практикуващите кросфитъри или треньори.

Георги Милев

01.01.13
21:23

И Аз си мислех за синди. :) Намерих тука в нета всичките тренировки листнати и ще ги правя.

А, за олимпийските ще се допитам да. Но мисля да е по-натам. ::)

07.01.13
11:09

Ако наистина си начинаещ, до олимпийските лифтове има време, засега си избирай комплекси с повече упражнения с лично тегло, клек, лег, тяга, по-базови неща.
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1