02.01.13
14:23
Ако някой е виждал този хляб http://www.foodforlife.com/product/breads/ezekiel-49-flax-sprouted-whole-grain-bread е БГ-София,или знае от къде може да се поръча онлайн,ще се радвам да сподели :)
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 02.01.13 14:29.
02.01.13
15:18
Малко вероятно е да се прави у нас. Името на хляба е свързано е един от Великите пророци от Библията. Рецептата е във Стария завет: “...Вземи си пшеница и ечемик, боб и леща, просо и лимец, и изсипи ги в един съд, и направи си от тях хлябове, според числото на дните, през които ще лежиш на страната си, триста и деветдесет дни ще ги ядеш.”
Най-често се разбира като хляб от зърнени зародиши(кълнове). Далеч по-лесно е да си го направиш, особено ако имаш машина за печене на хляб. Чаша вода, 1 с.л.зехтин, по 1/4 чаена чаша от зърната с които разполагаш(2-3 вида макс - боб, леща сварени), 1 с.л мед (може и две), 3/4 ч.л. сол, 3-4 вида брашно по 3/4 чаша - ечемичено, просо, спелт, бяло, 2-3 лъжици глутен да не залепва и лъжичка и половина мая. И voila!
Много благодаря за мнението :) За този хляб четох доста,знам че е тъй наречения “свещен” хляб.Имам машина за печене на хляб,ама още не съм изпробвала подобни рецепти в нея.А и си мисля,че няма да има висока трайност,докато този вероятно ще има,защото е от типа на Мастермахер,които изкарват по седмица.Но определено трябва да опитам тази рецепта,дори и да не е машината за хляб,а на обикновена фурна :)