03.09.05
16:19
Срещам затруднения с изготвянето на хранителен режим. Целта ми е покачване на чистата мускулна маса. Не бих желал да използвам суплементи поне засега. Не съм тренирал от около година и половина. Започвам начисто. Ще ви бъда благодарен ако ми помогнете със съвети.
Дам, определено се нуждаеш да качиш някой кг. :D
С две думи яж много и яж чисто /за да качиш мускул, а не мазно/.
Тръгни с около 3500 ккал, ако при това ниво не качваш - увеличи ги.
2-2,5 гр протеин и към 6 гр въглехидрати /гледай повечето да са сложни/ на кг. телесна маса, останалото от мазнини /гледай да са към една трета наситени и две трети ненаситени/.
Направи си някакъв примерен режим, постни го тук и ще го дооформим.
Аз в началото бях като теб, не бях спортувал от много време и към това бях супер кльощав - 180/59 кг.
За година и половина качих до към 75-77 чисто, най вече защото похапвах пържоли на скара, малко риба, ориз или спагети. При мен това хранене работи много добре, и не качвам много мазнини. Може да пробваш.
05.09.05
16:01
beastie защо не прочетешкакво пише в раздела за хранене на сайта.Мисля че там ще намериш необходимата информация.
по-здрави
Защо си мисля че човека си мисли добавките за некви забранени вещества (демек митология) протеините не са вредни пич
Не си прав ;) Просто имам малко финансови затруднения в момента. След време мисля да си зема креатин + глутамин. Евентуално. Но в началото поне при правилно хранене очаквам да кача и без добавки. :?
12.09.05
01:06
Финансови проблеми а ? ех , аз като гледам тука хранителните режими .... мали $$$$ :cry:
аз от 2 години се каня си взема некав протейн ама ....
Сичко е кинти, имаш ли кинти има скапи порачки, нощни барове, протейни, разголени кучки...
Имам си зала у нас, желание голямо за бласкане ама без хранителен режим нищо не ставе пффф
beastie гл ман :)