Нова година, нов човек, НВД.

Темата е заключена.

02.01.13
16:12

Реших най- накрая и аз да се престраша и да си стартирам старият- си- нов живот изпълнен с липсата на зор при връзване на обувки, качване на стълби, и т.н. + дневник. Последното го правя за стимул- да съм гузен пред цял форум, а не само пред себе си ..
Абсолютно начинаещ съм. От няколко месеца чета за какво идва реч, та все пак поне правилно да правя работите, че накрая ако има виновни да съм си само аз.
Малко числа и някоя, и друга цифра.. 25 години, 180 см висок, 98 кг, 8 часа пред комп, сън 3-5 часа, мн. рядко 8- твърде малко знам, но не ми стигат 24 часа. Абсолютно неправилен начин на живот с надеждата НВД да ме върне в релси.
Защо НВД?
- Защото от няколко години загърбих повечето си физически дейности за сметка на екзистенциалните $$$$ и просто трябва да изчистя и дай боже преобразувам масните запаси. Т.е. имам нещо отдолу ама започва да се “обвива” доста добре.
Цел (по модерно му “таргет”)-> 2 месеца и 2 седмици на НВД. Старт след ден- два, като дойде везната. Ще бъде тържествено упоменато. Спиране/сериозно намляване на алкохол, газирани напитки, пържено и всякакъв вид боклуци които принципно поглъщам с мисълта “ае от утре вече няма” . 88 кг.
Физ. активност- Две седмици НВД със степен на физическа активност 1.375 + гимнастико- аеробични упражнения в домашни условия... ‘Дет’ се вика малко да вляза в час.. 14-ят ден- зареждащ ден. 15-и ден- стартиране на фитнес занятия и промяна на коефициента за физ. активност на 1.55 + всеки 7-и ден от диетата да е зареждащ. Програмата в която съм се прицелил е http://www.bb-team.org/workout/1285_balansirana-programa-za-otslabvane + малко бягане, че ми харесва бягането (веднъж седмично).

Решил съм да се храня 6 пъти на ден на интервал от 3 часа. За сега хич и дори не ми минава през ум за прахчета освен белтъци на прах, че сутрин няколко яйца с жълтъците ще ми е в повече.. Но това ще се види с времето.
Примерен ден в първият 14 дневен период (плавното преминаване).
Ставане в 5 ч . Лицеви, клекове, коремни.
Бърз протеин под формата на яйца в 6 ч.
В 9 ч. сандвич с пълнозърнест+ филе, шунка (протеин) и/или ядки (сурови).
12 ч. обед- пилешка пържола, риба (протеин) + зеленчуци.
15 ч. има едни оризови “бисквити” с вкус, вид, звук и допир като на стиропор  богати на фибри + филе, шунка  (протеин).
18 ч. вечеря- аналог на обяда + плодове за десерт
21 ч. бавен протеин- обезмаслена извара.
По около 2 л. вода които така или иначе си ги правя на ден..

Малко математика... (за първите 14 дни)
Кб с 1.375 за физ. активност - 2940 кал.
ОКБ- 15% = 2500 кал

Разпределяне на макронутриентите по норма
!_______________Калории___|_ Грамове_|_ Гр. На тегло_!
!Въглехидрати___|___588___|___147____|_____1,5______!
!Белтъчини______|__1176___|__ 294____|______3_______!
!Мазнини _______|_ 735,488_|_81,720___|____0,833_____!

Зареждащият ден повишавам въглехидратите на 3 гр за кг. телесна маса. По този начин ми КБ става 3087 кал. Далеч съм от мисълта, че тези числа ще бъдат точно и стриктно спазени + това аз леко съм ги позакръглил, защото е смешно да се говори за калории с точност до 8-ят знак :) Ориентировъчни са.
Също така не съм напълно наясно с ястията, но имам още малко време да си го изясня.
Най- добър приятел става ел. скарата.. Ще се снимам преди стартирането. Поне да си гледам ефекта и ако има такъв :).
Това е план- стратегията. След изтичането на встъпителните 14 дни, ще преизчисля всичко в нов пост. Винаги съм отворен за корекции, съвети, упреци и т.н. ! Успех на всички и Ч.Н.Г.!
П.С. За тази информация тук в този форум хората вземат по 4-5-600 лв :). Благодаря за споделената информация!

Темата беше редактирана от LMF на 02.01.13 16:22.

Noctis Caelum

02.01.13
17:53

Не си мисли,че едно НВД ще ти оправи живота.3 часа сън...програмата,която си избрал не е подходяща.Както виждаш отдолу авторът е написал,че тя е за средно напреднали и напреднали фитнес любители.http://www.bb-team.org/workout/1282_barzo-i-lesno-otslabvane-samo-za-3-dni-sedmichno

03.01.13
09:45

Здравей! НВД-то няма как да ми върне свободното време, но ще ми върне режимът на хранене. Относно програмата- имал съм по няколко месеца в зала в период от 3 години. Последно преди 1 година тренирах за ченгеджийница, смъкнах 15 кг (вкл. и мускулна маса заради невежество), бягах 800 м за 2 мин и 20 сек. правех по 38 (от 45) лицеви и т.н. и затова все сам се причислявам към средното ниво, но ще стартирам с тази тридневната .. Мерси ! Аз вече започвам полека да минавам към няколко дневно хранене, а след някой и друг ден към НВД-то.. Времето е пред мен :)

Мнението беше редактирано от LMF на 03.01.13 09:52.

Noctis Caelum

03.01.13
10:54

За да се причислиш към средното ниво трябва да имаш най-малко половин година в залата без прекъсване.Ако смяташ,че лицевите или няколкото месеца през последните 3 години те правят средно напреднал фитнес любител си тренирай по първата програма.

03.01.13
11:11

казано от Никола Фингаров на 03.01.13, 10:54:

За да се причислиш към средното ниво трябва да имаш най-малко половин година в залата без прекъсване.Ако смяташ,че лицевите или няколкото месеца през последните 3 години те правят средно напреднал фитнес любител си тренирай по първата програма.

Всъщност, за да си средно напреднал ти трябват около 2 години стаж (примерно). Всичко е строго индивидуално. Някой може да си стои начинаещ с години и да не прогресира. Друг може за 1 година да задмине постиженията на някой със стаж 5 години, но това да си средно напреднал далеч не е това, което авторът на денвника си мисли. За справка тази статия - http://www.bb-team.org/articles/4150_silovi-proporcii-za-otdelnite-grupi . Погледнете силовите постижения на средно напредналият трениращ.

Noctis Caelum

03.01.13
11:22

казано от PhoenixH на 03.01.13, 11:11:

казано от Никола Фингаров на 03.01.13, 10:54:

Всъщност, за да си средно напреднал ти трябват около 2 години стаж (примерно). Всичко е строго индивидуално. Някой може да си стои начинаещ с години и да не прогресира. Друг може за 1 година да задмине постиженията на някой със стаж 5 години, но това да си средно напреднал далеч не е това, което авторът на денвника си мисли. За справка тази статия - http://www.bb-team.org/articles/4150_silovi-proporcii-za-otdelnite-grupi . Погледнете силовите постижения на средно напредналият трениращ.

Ти май си пропуснал частта минимум,тоест трениращият е сериозен,с добре изграден хранителен режим и тренировъчна програма,има знания,които ще са му от полза и да кажем използва суплементи.Тогава вече е възможно и за такъв период от време да се нарече нещо повече от начинаещ.Дадох му такъв срок за да не му разбия тотално представите.Ясно ми е,че е далеч от истината.Естествено,че ако се лигави и си прави каквото си иска няма да прогресира и 1125234 години “стаж” да има.Не си мисли,че ти или аз можем да го причисляваме където и да е дори и да го наблюдаваме 24/7.Само той може,но по начинът му на мислене след месец сигурно ще е напреднал.

03.01.13
11:30

Донякъде си прав с това за убиването на ентусиазма, но като е решил да тръгва по този дълъг път на здравословен начин на живот няма защо да му се спестява истината. Моето мнение е, че за минимум 5 месеца стаж, човек без абсолютно никакъв опит не може да се причисли към средно напреднал. Та те му трябват само 3 месеца за заучаване на основните упражнения, техники и така нататък. Мисълта ми е, че не трябва да му се внушава, че ще тренира примерно година и вече ще е средно напреднал и всичко ще е окей. Трябва от рано да се научи, че пътя, по който е тръгнал е дълъг и трънлив, изпълнен с трудности и сам да си прецени дали да продължи по него.

Мнението беше редактирано от Николай на 03.01.13 11:31.

22.01.13
14:12

Добър ден!
След дълго и яко боледуване днес стартирах диетата си. УЖ!
Планувано беше от вчера, но ако не се подготвя от предният ден трагедията е по- епична и от Илиада.
Ставане в 6. Комунистическа физзарядка: клекове, лицеви, коремни, подскоци. Ако някой ме гледа ще ме сметне за 100% откачен.
“Закуска” в 7:
400 гр кисело мляко с 1 %
152 кал: В: 16 гр Б: 12.8 М: 4
2-ра закуска в 10 сандвич с:
хляб 75 гр ръжен на вита  + 45 гр. варено пилешко + 10гр  извара с 1% масленост
иначе казано
278 калории, В:34 Б:22 М:7,8
обяд в 12 и 20:
2 кюфтета- 150 гр
60 гр домат
100 гр варени картофи
100 гр краставици
80 гр зеле
100 гр ориз
иначе казано
700 к:  В: 78 гр Б: 24 М: 32

До момента приблизително:

1130 кал: В: 128 Б: 58 М: 43.8 при поставена цел 2500 В:147 Б: 294 М: 81.
т.е. Въглехидратна .. Пълна трагедия... хаххахаххахахах. Абсолютно не премислени хранения с преобладаващи въглехидрати.. 
Нищо! Утре пак е ден.. До края на деня ще се опитам да ям главно протеин т.е главно пилешко месо..
И наистина май ще трябва да си купя протеин на прах..
За днес толкова от мен..

Мнението беше редактирано от LMF на 22.01.13 14:16.

22.01.13
17:00

Протеина във второто хранене, не мисля че е 22 гр. при 10 гр. извара и 45 гр. пилешко

23.01.13
08:42

Здр.!
http://www.bb-team.org/hrani/id/657524_pileshko-meso-bez-kozha-zadusheno
за 100 гр.
кал  б      в    м
177 27,29 0 6,71
за конкретното ядене 45гр. пиле
80   12         3
75 гр. хляб
178 5,7   33   0,8
10 гр извара специално от тази която ям.. снощи ѝ погледнах етикета
9     1,4   0,4   0,1

или с по- голяма точност от вчера с точните етикети излиза
кал 267 б:19 В: 33,4 М: 3,9

По- странно е как съм объркал мазнините... вероятно съм омесил източниците..

Така снощи в крайна сметка погълнах първо 220 гр. пиле сварено с кожа
481кал Б: 54 В: 0 М:14

след 3 часа
200 гр извара с 4 жълтъка

иначе казано всичко това прави
897 кал Б:93,92 В:8,8 М:37,88

за вчера с днешните поправки излиза :

2016 кал Б:150 В:136 М: 78

Забележка: Трябва ми протеинова пудра... Нямам шанс да си набавя толкова протеин от храна само.

Днес стартирах с 4 белтъка след физкултурната ми утрешна разгрявка. ХАхаххаха.
Продължавам...

Мнението беше редактирано от LMF на 23.01.13 08:44.

23.01.13
12:04

Аз протеина от хляб не го броя по принцип, може би заради това ми излезе по-малко.

24.01.13
13:28

Майната му ! :) То то’а’ хляб и той боклук! + т’ва протеина ми е доста под целта + т’ва мазнините ми са главно животински което никак не е добре.....
Два дни имам много работа.. А и до средата на другият се заформя така да е. Пия кафета, че да не заспя прав (старая се да са без захар). Трудно мога да определя какво съм погълнал в обедните си хранения... Вчера след белтъците сгънах отново един сандвич с пилешко и извара в 9. За обед “боб чорба” (хахаха) + омлет със около 100 грама свинска пържола на фурна. Втори обяд не мога да ям. Просто не съм гладен. После ядох чак 8: купа спагети 200 гр + 100 гр свинско филе+ 50 грама грах. В 23 часа (свърших работа) изядох 200 гр ориз, от лакомия. И за лека нощ, час по- късно 150 гр. извара.. Утре вероятно ще го сметна, но сега имам да мн. работа.
Днес ставане в 6. В 7- 330 мл кисело мляко домашно някакво, вероятно с повече мазнини. В 9 и 30 сандвич с 2 филии хляб и 100 гр свинска пържола. На обед отново “боб чорба” и гювече с нещо като наденица или кренвирш + яйце. Сега пих 1 кафе продължавам да си бачкам..

И един live Дио и Ричи :)

Мнението беше редактирано от LMF на 24.01.13 13:44.

28.01.13
08:25

Не съм смятал напоследък с точност какво ям .. Въртя се около 2000 кал. и ям по- най много 200 гр протеин.. За момента тази диета не мога да я нарека нисковъглехидратна. От вторник до сега съм смъкнал 1 кг.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1