30.08.05
11:41
Напоследък след всяка тренировка за трицепс усещам болки в лакътя. Това стана май откакто почнах да слагам повече тежести на “френското” разгъване. Пробвах да го правя с по-малки тежести, но тогава мускулите не се натоварват. Има ли начин да се предпазят лактите? Бинтове ли да слагам? Иначе след ден-два ми минава. Нормално ли е да боли? А и нещо не ми се ще да го махна от програмата, защото е много добро упражнение.
30.08.05
13:43
Ами мисля,че ластиците ще помогнат и ако искаш преди френското прави на скрипец за да загрееш лактите!
Успех
Нормално ли е да боли? - a ти как мислиш, дали е нормално?!? При всяко упражнение, при което усещаш болка, трябва да промениш нещо (дали загрявката, дали килограмите като го правиш 2-ро или 3-то за мускула, използвайки принципа на предизтощението, дали изобщо да го спреш, ако няма промяна). От всичко е ясно едно - в никакьв случай недей да тьрпиш и да продьлжаваш да го правиш, та дори да е най-основното упражнение. Просто чрез болката, тялото ти те предупреждава да спреш, докато не е станало кьсно.
Определено френското е основно упражнение...но дори и да е така, ако ти причинява болка, спри го за известно време...мажи лакътя с фастум, бенгей и разни такива мазила...загрявай много хубаво и почивай...като отшуми хващай лоста и продължавай...с по леко разбира се... :wink:
Започвайте тренировката за трицепс винаги добре разгрели аз напрмер винаги почвам с разгъване на стрипец загрява мускула и ставата и нямам проблеми после с големите тежести
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Започвайте тренировката за трицепс винаги добре разгрели аз напрмер винаги почвам с разгъване на стрипец загрява мускула и ставата и нямам проблеми после с големите тежести
Абсолютно така е.Щом имаш проблем с лактите е добре да вкараш френското 2ро или дори трето упр.Добре е да се започва с разгъване на скрипец за да се загреят лактите собре
[quote author=“IronFist”]Напоследък след всяка тренировка за трицепс усещам болки в лакътя. Това стана май откакто почнах да слагам повече тежести на “френското” разгъване. Пробвах да го правя с по-малки тежести, но тогава мускулите не се натоварват. Има ли начин да се предпазят лактите? Бинтове ли да слагам? Иначе след ден-два ми минава. Нормално ли е да боли? А и нещо не ми се ще да го махна от програмата, защото е много добро упражнение.
djgorgio-ASTOR и Миле са абсолютно прави! И аз имах такъв проблем преди време. Решението на проблема е загряване и то добро. Ако изпълняваш упражнението във “взривен” стил, спри да го правиш - това също е много стресиращо за ставите и сухожилията. Движението трябва да е по-плавно.
01.09.05
00:17
1-во загряваш добре
2-ро - позицията на лактите ...
Ако те са успоредни един на друг - ще боли !
Ако са леко разтворени - ще можем да работим и с по-големи тежести и няма да има болка - тежеста се разпределя на носещата част на предмишницата а не пада директно на лактите !
Виж си техниката и го хвани ;)
3-то - разстоянието м/у ръцете - аз лично предпочитам прав лост и педя разстояние
Общо взето - това е !
————————————————-
Френското е за мен - упражнение N1 за трицепс - не бива да се изключва!
04.09.05
16:30
1.Както искам ште си пиша
2-Ро.Не си Човекат ти които ште ми кажи каде да пиша и каде да питам.
и 3-то.Не деи ми казва дали ти Баркам В нервите или не штотп ми е през кура за твоите нерви.
4-то.Ясен ли сам ??
[quote author=“InJoY”]1.Както искам ште си пиша
2-Ро.Не си Човекат ти които ште ми кажи каде да пиша и каде да питам.
и 3-то.Не деи ми казва дали ти Баркам В нервите или не штотп ми е през кура за твоите нерви.
4-то.Ясен ли сам ??
Хвала хвала на такива люде
05.09.05
15:34
Лошото е, че още като загрявах на скрипеца и усещах да ме боли лакътя. Също—винаги съм правил “френско” след разгъване на скрипец и преси с тесен хват, т.е. вече изпробвах това, което ме посъветвахте, но положението е същото. Май най-доброто решение е временно да го махна “френското” от тренировките за ръце. Пробвах да правя “кикбек” на скрипец и като че ли е по-добре.
и на мен ми се е случвала тази болка, но не за голям период от време.започна като правих френско и след това продължи при разгъване на скрипец и изтл щанга с тесен хват.така че може болката да продължи дори и да смениш упр-то.
15.09.05
14:34
Братлета, значи не съм бил само аз с този проблем! Като вас и аз получих силни болки в лактите от същото упражнение - “Френско” от лег с щанга. При сгъване на ръката имах чувството, че сухожилията направо ще се скъсат. И аз го отдавам на големите килограми, в моя случай 65 кг. И пак, също като вас съм много доволен от него, толкова дълго време го правех и никак не исках да го сменям. Но аз много-много не се церемоних с него и го спрях, защото въпреки че почнах да си мажа лактите с бен-гей и да нося налакътници в работните серии, болката се появяваше пак и то точно при “френското”.
Спрях го от две седмици и сега вече не ме болят лактите, а продължавам да тренирам трицепса тежко. Сигурно някой момент пак ще се върна на него, но не скоро.