03.01.13
22:30
Здравейте.
Искам да попитам забелязвам че много омазнявам на корема .
Тренирам 3 дневен сплит. Спрял съм се на ВВД. С всяка тренировка правя корем. То си ми е малко такъв гена да качвам на корем и бузи 1-во .
Дали след всяка тренировка да правя по малко кардио?
Ръцете и другите часто от тялото ми вървят що годе добре но проблема ми е корема.АКо може някакъв съвет.
Яденето ми е през 3 часа гледам да не оставам гладен.
Сутрин мюсли с кофичка кисело мляко и мед.
Обяд ориз с пилешко 250гр 100гр.
Към 14:30 трен.
-16:30 Пак ориз с пилешко или картофи на фурна + 1-2 яйца
Вечер към 20ч някакъв салам или малко пил.паржола с оризче.
Като през деня вкарвам и кашкавал сирене и т.н.Гледам да ям по малко хляб мах 3-4 филиики за цял ден.
178см 77 кг. 24 год.
04.01.13
11:05
Защо си избрал ВВД? - Ако е за маса, качването на мазнини e неизбежно, но пък не е задължително да е голямо. Аз бих те посъветвала да избираш сложни пред прости въглехидрати поне когато ги съчетаваш с наситени мазнини. Ако искаш да качваш и затова увеличаваш калориите, прави го постепенно, не изведнъж.
Няма нужда да тренираш корема на всяка тренировка, не от това се чисти мазно. Упражненията за корем изграждат и подсилват мускулната тъкан на пресата, но процентът подкожни мазнини е решаващ за вида на корема (така наречените “плочки”). А този процент зависи от съотношението приети - изразходвани калории и в този смисъл ако целиш качване на маса, не би могъл и да чистиш едновременно с това.
04.01.13
11:38
казано от Vladyy Danev на 04.01.13, 11:23:
Aхам.Целта ми е да качвам маса.
Избери си едно от двете - чистене или качване на маса и го направи както трябва. Относно яденето - има препоръки да не комбинираш едновременно въглехидрати и мазнини в големи количества / Джон Берарди/, т.е. протеин с въглехидрати или протеин с мазнини да са ти ястията, като ядеш мазнини всеки ден в някакви необходими за здравето ти количества. Относно корема, ако много лесно трупаш на него, а крайниците са ти слаби, провери си кортизола как ти е.
04.01.13
18:27
Не съм много съгласен с това че комбинацията от въглехидрати и мазнини води до омазняване, защото има куп други фактори, които влияят това да е така.
04.01.13
18:41
казано от Evtim Petrov на 04.01.13, 18:27:
Не съм много съгласен с това че комбинацията от въглехидрати и мазнини води до омазняване, защото има куп други фактори, които влияят това да е така.
Не съм казвал, че води, но в такива ситуации често се дават подобни препоръки, да не помпаш мазнини, когато си вдигнал инсулина. Това е дребно подобрение, не е императив да се спазва.
04.01.13
19:20
Ако ядеш по 5-6 пъти на ден, тренировките не са ти много интезивни (а главно кардио) и самите източници на мазнини и въглехидрати са от junk съм съгласен, че ще омазни стабилно, но иначе не е толкова лесно.
казано от Evtim Petrov на 04.01.13, 19:20:
Ако ядеш по 5-6 пъти на ден, тренировките не са ти много интезивни (а главно кардио) и самите източници на мазнини и въглехидрати са от junk съм съгласен, че ще омазни стабилно, но иначе не е толкова лесно.
Зависи от типа тяло и от организма на човека.
Мнението беше редактирано от rory на 04.01.13 19:55.
05.01.13
11:33
казано от any0ne на 04.01.13, 19:54:
казано от Evtim Petrov на 04.01.13, 19:20:
Зависи от типа тяло и от организма на човека.
Да, това е така, но не бива да успокоява хората с такъв тип тяло да прекаляват с по-горе написанoто.