04.01.13
12:55
Здравейте,
Вчера открих този сайт и много ми хареса. Ходя на фитнес( любителски) от години с няколко големи прекъсвания.
Искам да попитам как да се справя с няколко проблемни зони. Коремът ми е отпуснат в долната част и много искам да е плосък както преди. След първото раждане беше се прибрал на 3я мес, след секциото обаче не мърда. Освен това искам да си стегна дупето и вътрешната част на бедрата. Не спазвам никакъв хранителен режим, гена ми е такъв, че и да се тъпча не напълнявам. Разликата между лято и зима е 1 кг отгоре. Проблема е, че отслабвам много лесно и ако се задържа повече на пътечката ( или бягам сутрин) отслабвам, а не искам. Краката ми слабеят няй- много, а ако кача някое кило или се застоя повече ми се лепва на корема.
Как да си сваля корема без да отслабвам цялостно и трябва ли да спазвам някакъв хранителен режим?
Някой може ли да ми препоръча фитнес програма. Във форума има много примерни, но аз незнам кое е подходящо за мен. Имам проблем с кръста и не трябва да го натоварвам и да правя усуквания.
Аз съм на 33г, 164см, 48 кг. Имам 3 деца( 1 нормално раждане и 1 секцио- близнаци). Като цяло в дрехи изглеждам много добре, но по бански се вижда коремчето и липса на мускули на краката. На фитнес мога да ходя не повече от 2 пъти седмично засега( заради бебетата). Имам прекъсване на тренировките- 2 месеца, но от утре тръгвам пак.
Моля дайте ми съвет.
Благодаря!
04.01.13
14:18
Здравей и честито за близнаците!
Похвално и че в твоето положение ще намериш време за тренировки (ако бях жена- абсурд :D )
До тук с хвалбите. Нещата не са точно така, както си ги разбрала. Коремът при повечето хора си е огледало на цялостната фигура и той се прибира и стяга паралелно с останалите издатинки от тялото. Сигурен съм, че не ти е само той проблем, просто вие дамите сте много придирчиви като си го гледате (пандемия!) и малко игнорирате другото.
Запомни само едно- за да стопиш дупе, корем, паласки и каквото и да е друго, винаги трябва да се започва с натоварване на цялото тяло, от общото към частното. Така е по-правилно и ефикасно. И не ти препоръчвам бицепсови сгъвания с розовите гирички и treadmill, а движения с леки щанги, упражнения със собствено тегло, швейцарска топка, кросфит-подобни тренировки, занимания с боксов чувал. И щом ще е два пъти седмично- нека се лее пот!
Храната, особено ако кърмиш, трябва да е много богата. Лесно е да се живее здравословно- щом едно нещо не ти е вкусно, най-вероятно е полезно :D
Не е зле и да свикнеш да не гледаш кантара, а повече огледалото. Щом като хапнеш ти се лепи на корема- значи и не си спортувала интензивно.
Това са моите хвърчащи съвети, по-нататък подробностите.
04.01.13
14:47
Мерси за насоките:) Ще са ми от полза.
Също не знам упражненията за крака на уредите с колко кг да са.. Аз се хвърлям на повечко от лакомия да направя мускулче по- бързо, но май не е много правилно..
04.01.13
15:18
Правилото за килограмите е само едно - правиш повторения до отказ (особено пък ако са уреди) и този отказ най-често в програмите е психологическата цифра 8 :D
За сложните движения препоръчвам инструктор докато се научи техниката. Там “отказ” е много трудно за обяснение понятие, заради чийтинга, заради полу-повторенията, заради смяната на тежестта и куп неща, които сега им е рано да ги нищим ;]
09.01.13
10:32
Пак съм аз. Започнах тренировките, но имам няколко въпроса- неизяснени.
1. Трябва ли да пия вода по време на тренировките?
2. Един фитнес инструктор ми беше казал, че 1 час преди и след тренировка не трябва да се яде, ако целта и отслабване и обратно.. Това вярно ли е? Някъде бях чела, че е хубаво да се яде шоколад след фитнес?!? Незнам на кое да вярвам.
Лек ден и благодаря!:)
1. ако си жадна, пий на малки глътки. Ако не си: недей да пиеш, но през останалото време наваксвай.
2. Недей да ядеш 2 часа преди фитнес, а след това ако целиш отслабване, си купи протеинова пудра и си прави шейк. Ако не искаш да пиеш протеин, може пилешка пържолка, може яйца. Шоколад след фитнес: забрави.