Лечение с кортизон

02.01.13
16:21

Значи искам да попитам дали на някой са му инжектирали кортизон при проблеми и какъв е бил резултатът?
Моя проблем  е хроничен от 2 години и половина имам проблем с дясната китка- мисля ,че е възпаление на сухожилие и не достига достатъчно кръв до китката ,за да я захранва. Болката не е постоянна ,появява се от време на време като понякога е много силна. Опитал съм с физиотерапия ,но не става и един приятел ми каза за кортизона и затова ви питам дали ще ми помогне
?

04.01.13
15:25

Ако въпросът ти е дали кортизон се използва в подобни случаи- да.
Ако въпросът ти е дали ти трябва да тръгнеш на своя глава да пробваш чуто от приятел- не.

За използването на такива лекарства влизат в съображение много условия, задължително консултация с ортопед-травматолог.

И за да не звучи всичко само на теория- аз също съм минавал през инжекционна форма на кортикостероид, мускулно, локално в рамото. Не помогна особено. Мазилата, почивката и перорални медикаменти свършиха по-добра работа.

04.01.13
19:19

Това, че проблема ти е от 2 години и половина, не значи, че е хроничен... Ти ако не спираш с неправилните тренировки и не махнеш факторите, които причиняват проблема и болката, няма как да ти мине.
А колкото до кортикостероидите. Недей. Те са крайна мярка и за да ги ползваш преди тва трябва да си пробвал всичко останало. Много лекари обичат да ги преписват на пациенти, защото е най-лесния начин за да ги избавят от мъките, но не и най-безвредния. Мързи ме да пиша за страничните ефекти на кортикостероидите, но има достатъчно теми из нета, които можеш да прочетеш, а единствената им полза е, че няма болка.
Съветвам те да отидеш на ортопед, невролог и рехабилитатор. Да те видят и тримата да си дадат мнението и тогава реши, какво ще правиш. Изкарай 2 3 курса физиотерапия и мисля, че ще се оправиш.
БТВ кажи с какво се занимаваш, че не става много ясно на никой за проблема ти с ръката. Разбрах, че само те боли и тва е. Тренираш ли. А у...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1