05.01.13
13:12
От 3-4 дена имам непоносимост към храната.Стомаха ми е гладен и червата ми “коркорят” , но близна ли храна и веднага ми се повдига.Имаше и няколко случая на (puke) . На какво може да се дължи това ? До преди нямах никакви проблеми и си ядях добре по 4-5 пъти на ден.Няма никакви други симптопи - кашлици , хреми , главоболие ..
05.01.13
14:00
Мой приятел имаше подобен проблем, беше някакъв вирус и стоя на картофи и чай една седмица...
По възможност отиди веднага на лекар, аз да ти даде адекватен съвет!!!!
Може би някакъв гастрит от твърда или дразнеща храна. Друга вероятност раздразване на стомашната лигавица от мазни,пържени храни по празниците и/или от алкохолни напитки. От вино с по-лошо качество или напротив от силни концентрати макар и качествени. Може би е добре да се вземе ензимен препарат или пробиотици. Но все пак е добре да питаш поне джипито. А иначе специалистите в тая област са гастроентеролозите.
Евентуално раздразненост от някакъв креатин моно или от комбинацията креатин-алкохол. Също и някои антибиотици са по-тежки и дразнещи стомаха,ако се разтворят в него.
Можеш да опиташ и с натурално кисело мляко с неголяма масленост.
Мнението беше редактирано от Миро на 05.01.13 20:28.
казано от Миро на 05.01.13, 20:25:
Може би някакъв гастрит от твърда или дразнеща храна. Друга вероятност раздразване на стомашната лигавица от мазни,пържени храни по празниците и/или от алкохолни напитки. От вино с по-лошо качество или напротив от силни концентрати макар и качествени. Може би е добре да се вземе ензимен препарат или пробиотици. Но все пак е добре да питаш поне джипито. А иначе специалистите в тая област са гастроентеролозите.
Евентуално раздразненост от някакъв креатин моно или от комбинацията креатин-алкохол. Също и някои антибиотици са по-тежки и дразнещи стомаха,ако се разтворят в него.
Можеш да опиташ и с натурално кисело мляко с неголяма масленост.
Мерси,Миро !
Най-вероятно е от алкохола защото имах няколко много тежки вечери и направо бях за изтрезвителното.
Да. От някои алкохоли се получават киселини в стомаха. Засега е добре да се въздържаш и от пиене на кафе. Някъде четох,че увеличава секрецията на стомашен сок и допълнително влошава нещата. А по аптеките продаваха един препарат,някакви прахчета за успокояване на стомаха. Без рецепта,рекламираха ги и по телевизията,но забравих името. Тук има двама-трима опитни доктори. Може да се сетят какво беше. :)