Непоносимост към храна

05.01.13
13:12

От 3-4 дена имам непоносимост към храната.Стомаха ми е гладен и червата ми “коркорят” , но близна ли храна и веднага ми се повдига.Имаше и няколко случая на (puke) . На какво може да се дължи това ? До преди нямах никакви проблеми и си ядях добре по 4-5 пъти на ден.Няма никакви други симптопи - кашлици , хреми , главоболие ..

05.01.13
14:00

Мой приятел имаше подобен проблем, беше някакъв вирус и стоя на картофи и чай една седмица...

По възможност отиди веднага на лекар, аз да ти даде адекватен съвет!!!!

05.01.13
14:57

Диария!

05.01.13
15:28

казано от Death на 05.01.13, 14:57:

Диария!

няма

05.01.13
20:25

Може би някакъв гастрит от твърда или дразнеща храна. Друга вероятност раздразване на стомашната лигавица от мазни,пържени храни по празниците и/или от алкохолни напитки. От вино с по-лошо качество или напротив от силни концентрати макар и качествени. Може би е добре да се вземе ензимен препарат или пробиотици. Но все пак е добре да питаш поне джипито. А иначе специалистите в тая област са гастроентеролозите.
Евентуално раздразненост от някакъв креатин моно или от комбинацията креатин-алкохол. Също и някои антибиотици са по-тежки и дразнещи стомаха,ако се разтворят в него.
Можеш да опиташ и с натурално кисело мляко с неголяма масленост.

Мнението беше редактирано от Миро на 05.01.13 20:28.

06.01.13
13:11

казано от Миро на 05.01.13, 20:25:

Може би някакъв гастрит от твърда или дразнеща храна. Друга вероятност раздразване на стомашната лигавица от мазни,пържени храни по празниците и/или от алкохолни напитки. От вино с по-лошо качество или напротив от силни концентрати макар и качествени. Може би е добре да се вземе ензимен препарат или пробиотици. Но все пак е добре да питаш поне джипито. А иначе специалистите в тая област са гастроентеролозите.
Евентуално раздразненост от някакъв креатин моно или от комбинацията креатин-алкохол. Също и някои антибиотици са по-тежки и дразнещи стомаха,ако се разтворят в него.
Можеш да опиташ и с натурално кисело мляко с неголяма масленост.

Мерси,Миро !
Най-вероятно е от алкохола защото имах няколко много тежки вечери и направо бях за изтрезвителното.

06.01.13
18:50

Да. От някои алкохоли се получават киселини в стомаха. Засега е добре да се въздържаш и от пиене на кафе. Някъде четох,че увеличава секрецията на стомашен сок и допълнително влошава нещата. А по аптеките продаваха един препарат,някакви прахчета за успокояване на стомаха. Без рецепта,рекламираха ги и по телевизията,но забравих името. Тук има двама-трима опитни доктори. Може да се сетят какво беше. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1