05.01.13
18:50
Здравейте колеги :) Продължавам да тренирам от няколко месеца на 3-дневен сплит. В момента съм 186 см, 79 кг, а се притеснявам, че ръката ми не наддава нещо.. Отпусната ми е 30-31 см, стегната - 34 см, след тренировка стегната - 35 см... Последният път като я мерих беше 33 см. стегната, така че има резултат и наддавам, но това беше като бях с 5 кг. по-лек?? Не ми се мисли като стигна нормалните си килограми (86-90 кг.), ръката ми да е 36-37 см? Не е ли прекалено малко... Все пак имам познати високи колкото мене, със същите килограми, а с ръце близо 5 см. по-големи... По принцип ръката ми е дълга - 86-7 см, с издължени крайници съм, но това трябва ли да означава, че не мога да развия ръка до 40-41 см стегната например, а дай Боже и повече :) С широк гръден кош съм - 109 см. гръдна имам и това съчетано с големия ми ръст не седи много добре тази ръка. Трябва ли да променям нещо с тренировката или храненето?
Темата беше редактирана от Insane M на 05.01.13 18:51.
Ами на 1-во място няма как да знаем дали трябва да променяш нещо с тренировката и храненето, предвид факта, че не си написал какво ядеш и как тренираш :D .
2-ро, ти сигурен ли си, че тези 5 кг, които си качил са мускули (знам, че няма как да се качат само мускули, но образно казано) ? Има разлика от тук до небето да си 186 см и 86 кг на 8 % подкожни мазнини и 186см на 86 кг с 20 % подкожни мазнини. Може би килограмите, които качваш, колкото и неприятно да звучи са в талията и затова не качваш нищо в ръцете ;д .
Ужас.Сигурно гърба,краката и раменете са ти нацепени яко,щом само ръката изостава така трагично.Май трябва да почнеш 3 пъти седмично по 6 упражнения за бицепс :D
Храня се с ВВД - предимно картофи, ориз, месото ми е от кайма, смляна пред мен, взел съм 2 торби ON Serious Mass - общо 11 кг и една разфасофка витамини Performaxx на ON. Пия по 2 дози - 4 канчета от гейнъра и хапвам що годе доволно и качих от 75 на 79 за 8 дена. Тренировката ми е - гърди/бицепс, гръб/трицепс, крака/рамо.
казано от spook на 05.01.13, 21:50:
За 8 дена 4кг-качил си 98% мазно.4кг мускул се качват за около година.
Не мислиш ли, че година е много за 4кг. ММ, според мен може да се качи за около 3 месеца, айде максимум 4 с добре съобразен хранителен режим
с добро хранене, но зависи и на какво ниво си, може да качваш по 2 кила мускул на месец (с малко мазно)
казано от Insane M на 05.01.13, 18:50:
Отпусната ми е 30-31 см, стегната - 34 см, след тренировка стегната - 35 см...
Определено ти изостава ръката. На мен 35,5 см ми е отпусната. А стегната беше 39,5 см и дори лятото на няколко пъти около 40-40,5 рано сутрин без да съм я натоварвал. А съм много по-лек от теб. 72 кг. И нямам чак такава мускулна маса натрупана. На 75 кг тегло ми беше 36,5 см отпусната.
Все пак наблюденията ми от залата на други трениращи са,че ръцете вървят бавно,нооо не спират на едно място. :) За разлика от други мускулни групи. Имаше един със стегната ръка 35,5-36 см,а сега вече е 41,5-42 см. Това за около 6-7 месеца.
Мнението беше редактирано от Миро на 05.01.13 22:18.
Колкото по-дълги са ти крайниците, толкова по-трудно ще качиш нещо. По-високите качват по-трудно! А и за твоя ръст, килограмите са ти малко, затова изглеждаш слаб, не че ръката ти е малка. За ръста ти е нормална.
Миро, а случайно да обърна внимание, че си 15 см. по-нисък от него?
На това тегло и този ръст не може да очакваш да имаш огромни ръце. Също така, спрямо някой с по-малък ръст, твоите ръце ще изглеждат по-малки, дори да са ви равни като обиколка.
Примерно, на мен 40-42 см. ръка ще ми стои сравнително голяма. Ти за да изглеждаш като мен, трябва да имаш 45+ см ръце. И може би ще трябва да тежиш над 100 кг.
Това е относително де, зависи и от сухожилия, дебелина на костите и т.н., но просто да имаш предвид, че за ръста си нямаш чак толкова мускулна маса, че да очакваш огромни ръце.
05.01.13
22:43
Трябва пасецът ти и ръката ти да са някаде еднаква големина.По това съди кое ти изостава.
казано от Петко К на 05.01.13, 22:35:
Миро, а случайно да обърна внимание, че си 15 см. по-нисък от него?
Съгласен съм напълно с това мнение. :) Вярно е. Не взех под внимание и разликата в ръста.
Мнението беше редактирано от Миро на 05.01.13 22:46.
06.01.13
13:24
Колкото си по-висок, толкова повече мускулна маса трябва да качиш, за да изглеждаш масивен. Това не трябва да те притеснява. С времето и с много постоянство нещата се получават. :)