05.01.13
19:53
Здравейте, имам нужда от малко помощ и съвет. Малко предистория преди да задам същинския въпрос. До преди 9 месеца тежах 102,6 кг. (ужас направо) при ръст 173 см., след много тичане и силно казано правилно хранене, но някак си успях да стигна до 74 кг, колко то съм и в момента. Като цяло ми харесва как изглеждам сега с изключение на няколко (3-4) излишни килограма в областта на корема, което е разбираемо защото има и малко останала кожа в повече :). Та питането ми е следното - Искам да сваля излишните 4 кг мазнини и да кача 10 кг мускули какви хранителни добавки трябва да си купя, като се има в предвид, че метаболизма ми е бавен, и ако може да ми препоръчате примерна програма за трениране. Искам предварително да благодаря на вс който ще отговорят и да добавя, че като цяло съм нов и тепърва чета някой неща за фитнеса и хранителните добавки.
05.01.13
22:40
Най-важното е храната,правилният хранителен режим.От креатина,ел карнитина и аминокиселините съм видял ефект,но смея да кажа че ако ядеш достатъчно месо и яйца протеинов прах не ти трябва.Много по-добре е да се яде биологична храна отколкото изолат или подобни неща.От Креатиновата матриза На гаспари Сайз ОН съм видял само хубави неща.Кофеинът действа добре поне на мене помбиниран с таурин(може и инозин).Сега качи мускули,после свали с въглехидратно въртене.
06.01.13
12:52
Имай в предвид, че свалянето на 4 кг мазнини и качването на 10 кг чиста мускулна маса е сериозно предизвикателство дори и за напредналите бодибилдъри. Интересно ми е как си изчистил близо 30 килограма за 9 месеца. :) Относно тренировъчният режим първо задължително кардио и поне 5 тренировки седмично. Спрямо факта, че си със забавен метаболизъм е нужно да тренираш по-интензивно. Така ще гориш мазнини и ще трупаш и мускулна маса. За добавките може да започнеш със фет бърнър, протеин (суроватъчен или телешки), амино и креатин. Всичко това в комбинация с добри и качествени тренировки и диета естествено, ти гарантира чиста мускулна маса и по-малък процент мазнини. Поздрави! :)
Свалянето на 4 кг. мазнини и качването на 10 мускулна маса ще отнеме години. Ако говорим натурално, разбира се. Така че, като за начало, се зареди с търпение. Освен това с воля, защото много работа трябва. С четенето се започва, за съжаление и в тази сфера. Интересувай се от видове хранене и си направи режим според собствените желания и възможности. Избери си програма от сайта, има много избор, и тренирай. С времето ще видиш кои упражнения ти влияят по-добре.
Поздравления за свалените килограми, макар че, като гледам времевия отрязък, представям си за каква неестествена история става въпрос.