Режим за сваляне на мазнини ( за жена )

05.01.13
19:45

Здравейте приятели , създавам тази тема , защото искам малко помощ.
Не става дума за мен, а за една приятелка.
Изчислих й RMR = 516 ( струва ми се доста малък ) иначе нейните стойности са: Кг: 70 ; Вис.: 150 ; Год.: 23
КБ със лека активност = 709,5
Според тея изчисления , тя трябва да яде адски малко ... моля за малко помощ тук , аз ли бъркам някъде ?

Другото което е ще ми трябва малко помощ за режима:

Закуска:
09:00 - 50 гр. овесени ядки с 1/2 коф. кис. мляко ( обезмаслено , може и прясно )
10:00 - 2 белтъка
12:00 - 100 гр. Пил. пържола или 150 гр. риба или 100 гр. Пилешко месо ( Пилето да е варено ) , 1 фил.хляб ВИТА ако може препечена , зелена салатка с краставица + 50 гр. извара със зехтин
14:00 - 1/2 грейпфурт
ТРЕНИРОВКА - КАРДИО , КОЛЕЛО ( това ще е в първия месец , след това и някое друго упражнение с леки тежести )
18:00 - 1 сварен картоф или 100 гр. ориз , риба , пил. пържола или пил.месо ( понякога може и салата домати,краставици )
20:30 - 100 гр. извара с 1 краставица

Ами това успявам да измисля , дайте идеи и за видове салатки , за да може да си разнообразява.
Идеи , мнения , препоръки , забележки и редакции се приемат ... дори са задължителни :)))
Храната доста ли е за нейния КБ ?

Темата беше редактирана от Big Daddy на 05.01.13 19:58.

05.01.13
21:10

Трябва да приема към 2000 кк.Вече според целите увеличавай или намалявай.

05.01.13
23:20

Грешно смяташ. Излизат 2050 ккал дневно, съвет за другото обаче може да се даде след като споделиш какви са целите.
Иначе мога да ти задам няколко въпроса над които да помислиш:
1. Защо млякото да е обезмаслено?
2. Защо яйцата да са без жълтъка?
3. Защо пилето да е варено?
4. Защо тренировката да е кардио, колело или “и някое друго упражнение с леки тежести”?

Храната не е много за нейния КБ, напротив недостатъчна е. По груби сметки е към 900-1000ккал, което е наполовина от КБ.

06.01.13
00:27

Знаех си че има нещо грешно в сметките ...
Целите са отслабване и стягане ... трябва да свали над 20 кг...
Млякото да е обезмаслено заради мазнините :D
Яйцата без жълтък и аз незнам защо ... може и с него не пречи
Пилето какво може да бъде ?
Тренировката ,мисля да е такава , защото тя никога не е влизала в зала и ще й е много трудно отначало и докато свикне .... после с тежести :)))
Ще добавя това онова към режима за да се увеличат ккал.

06.01.13
00:50

09:00 - 100 гр. овесени ядки с 1 коф. кис. мляко ( може и прясно ) + 1 с.л. мед
10:00 - 4 яйца белтъка
12:00 - 100 гр. Пил. пържола или 150 гр. риба или 100 гр. Пилешко месо/заешко/пуешко , 2 фил.хляб ВИТА ако може препечена , салата зеле и моркови/зелена салатка с краставица + 100 гр. извара със зехтин
14:00 - 1 грейпфурт
ТРЕНИРОВКА - КАРДИО , КОЛЕЛО ( това ще е в първия месец , след това и някое друго упражнение с леки тежести )
18:00 - 2 сварени картофа или 100 гр. ориз , риба , пил. пържола или пил.месо/заешко/пуешко ( понякога може и салата домати,краставици/салата зеле и моркови )
Така ги смятам грубо 1500 без салатите ...
Колеги така как е ? :)

Като гледам стойностите на Олиото и Зехтина са еднакви ... кал. към 900 и мазнини 100 гр. ??? И къде е разликата ?

Мнението беше редактирано от Big Daddy на 06.01.13 11:53.

06.01.13
17:08

казано от Васко Петров на 06.01.13, 00:50:

09:00 - 100 гр. овесени ядки с 1 коф. кис. мляко ( може и прясно ) + 1 с.л. мед
10:00 - 4 яйца белтъка
12:00 - 100 гр. Пил. пържола или 150 гр. риба или 100 гр. Пилешко месо/заешко/пуешко , 2 фил.хляб ВИТА ако може препечена , салата зеле и моркови/зелена салатка с краставица + 100 гр. извара със зехтин
14:00 - 1 грейпфурт
18:00 - 2 сварени картофа или 100 гр. ориз , риба , пил. пържола или пил.месо/заешко/пуешко ( понякога може и салата домати,краставици/салата зеле и моркови )

Ти всъщност просто си удвоил приема на въглехидрати за да решиш проблема с малкото калории, а аз по-скоро бих увеличил източниците на протеин и мазнини двойно и бих орязал въглена до стойностите на типично НВД при 20% калориен дефицит. Освен това мацката може да пробва циклично хранене. Млякото нека да е пълномаслено, яйцата цели, мазнини в храната не значат мазнини по тялото, в същото време са необходими за куп неща, включително и синтез на полови хормони. Не са един и два примерите из форума, където орязват изцяло мазнините, не се вслушват в съветите, щото те си знаят и само след 2-3 месеца-ама косата ми се къса, ама ноктите ми се чупят, ама цикъла ми изчезна, а гъза ми все така си виси...

Така ги смятам грубо 1500 без салатите ...

Салатите по-добре и не ги смятай. Какво ще има в тях, 20-30гр зехтин и нищо повече.
Тренировката нека да бъде тежка, силова, кръгова, за цяло тяло. Такъв тип тренировка има висок енергоразход и продължителен афтърбърн ефект. Увеличавай килограмите постепенно, но не смятам за нужно да пропилява месец-два в правене на кардио, щото не била влизала в зала. Един добър вариант за кръгове е този:
Мъртва тяга-Римска тяга-Гребане-Обръщане-Преден клек-Военна преса-Клек-Добро утро.
Изпълнява се без почивка, по 6 повторения, без да пуска лоста, т.е. хваща лоста за първото повторение тяга и го оставя след последното повторение Добро утро. Нека да започне с два леки кръга и да увеличава постепенно тежестта на лоста и броя на кръговете, като има вариант и с увеличаване на тежестта и намаляване на повторенията всеки следващ кръг. Тренировките са през ден или понеделник-сряда-петък. Ако ти е толкова мерак сложи и кардио в два от другите дни (според мен е излишно, но все пак ако държиш)...

Като гледам стойностите на Олиото и Зехтина са еднакви ... кал. към 900 и мазнини 100 гр. ??? И къде е разликата ?

Не всичко е ккал. Най-обща представа можеш да добиеш от следните статии и теми:
http://www.bb-team.org/articles/2731_slanchogledovo-olio
http://www.bb-team.org/articles/3446_zehtin-podarak-ot-bogovete
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28178

06.01.13
18:07

Добре , бих се радвал да ми дадеш някаква редакция на това меню ... за първи път изготвям такова нещо и не съм много на ТИ , но гледам да й спестя парите за да й го изготви треньор или инструктор.

Изключително благодаря ,че се занимаваш с това, но мисля, че тези тренировки с лостове и тежести ще я уплашат в самото начало и по-скоро би се отказала ... добре да речем , че първата седмица ще й бъде кардио и колело , а после съчетана с някаква програма , ще измислим нещо , а може и това което спомена :)

07.01.13
01:59

09:00 - 3 яйца (цели) с 1/2 коф. кис. мляко ( може и прясно )
11:30 - 50гр сурови бадеми
14:00 - 150 гр. Пил. пържола или 150 гр. риба или 150 гр. Пилешко месо/заешко/пуешко, салата зеле и моркови/зелена салатка с краставица със зехтин
ТРЕНИРОВКА
16:00 - 1/2 грейпфурт (след тренировка)
18:00 - 2 сварени картофа или 100гр ориз + 250гр, риба , пил. пържола или пил.месо/заешко/пуешко, салата домати, краставици, салата зеле и моркови

Класическо НВД с около 15% дефицит, ако има опция тренировката да е към 9-10 часа, а първото ядене за деня да е към 12-13 часа става чук, но за това ще пиша допълнително ако става.
Силовата тренировка не е страшна, напротив само позитиви може да донесе.

07.01.13
11:44

Благодаря за помощта

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1