Тренировки за покачване на мускулна маса.

05.01.13
10:23

Здравейте!Бихте ли ми предложили някаква програма за покачване на мускулна маса.
Тежа 55 кг.
Бих закупил някакви добавки (протеин и т.н.) до 50-60 лева.
Благодаря предварително!!!

05.01.13
10:56

Аз бих си купил храна с тези пари, но да видим какво ще кажат другите.
Иначе Витамини/Ленено масло/ Коластра ...
Но ти не искаш такива неща, а нещо по - сериозно :D

Мнението беше редактирано от Алекс Д. на 05.01.13 10:57.

Noctis Caelum

05.01.13
11:08

Здравей.

От колко време тренираш? Единственото от което се нуждаеш е храна,сън и тренировки.Към тях може да добавиш едно рибено масло и витамини.

Поздрави.

Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 05.01.13 11:08.

05.01.13
11:09

Искам да стана малко по-мускулест, защото в мометна съм “клечка”, а и не знам какви упражнения да правя, понеже тези добавки ми дават допълнителна енергия.

05.01.13
11:12

казано от Никола Фингаров на 05.01.13, 11:08:

Здравей.

От колко време тренираш? Единственото от което се нуждаеш е храна,сън и тренировки.Към тях може да добавиш едно рибено масло и витамини.

Поздрави.

Правя някакви упражнения за корем (8 min bas workout), ама няма ефект.Искам някаква програма, от някакви упражнения и да ми обясните по-колко да ги правя, защото аз нищо не разбирам.

Noctis Caelum

05.01.13
13:41

По казаното от теб разбирам,че не посещаваш зала.Сега ако имаш възможност поне ходи на лостове.Ако ли не отново има начин да покачваш мускулна маса.Целта е като като правиш дадено упражнение,съпротивлението да не ти позволява да направиш повече от 10-12 повторения.Тоест ако макса на лицевите ти засега е 10 ще има мускулен растеж,но с времето,когато неизбежно ще заякнеш и ще преминеш тези повторения, и да речем стигнеш до 20 ще трябва да поставиш върху себе си тежест,която ще те върне обратно на десетте повторения.Жилетка с тежест,раница с тежести,дискове има много опции пред теб.Тренирай цялото тяло три пъти седмично.Гледай да имаш по 2 упражнения за големите мускулни групи - гърди,гръб,крака и по 1 за малките - рамо,бицепс,трицепс,корем,прасец и евентуално трапец.

1 вариант

Все пак ако решиш да посещаваш зала - раздел Фитнес>Тренировъчни програми>Обем в три дни за начинаещи

2 вариант

Ако ходиш на лостове програмата ти може да изглежда по този начин

Кофички на успоредка - 3х10 (гърди)
Лицеви опори с крака над нивото на тялото - 3х10 (гърди) тук целта е да натовариш горната част на гръдната мускулатура
Набирания с надхват - 3х10 (гръб)
Набирания с успореден хват - 3х10 (гръб)
Хенд стенди или в началото лицеви опори тип пайк,индийски докато прогресираш - 3х10 (рамо)
Кофички на пейка - 3х10 (трицепс)
Набирания с подхват - 3х10 въпреки,че гърбът е динамист,голяма част от натоварването пада върху бицепсите. (бицепс)
Повдигане на краката от вис - 3х15-20 (корем)

Ако не знаеш как се изпълнява дадено упражнение питай.

3 вариант

Разполагаш с чифт дъмбели

Лег с дъмбели - 3х10
Флайс - 3х10
Гребане с дъмбели двустранно - 3х10
Гребане с дъмбел едностранно - 3х10
Раменни преси с дъмбели - 3х10
Трицепсово разгъване зад врат - 3х10
Бицепсово сгъване с дъмбели - 3х10
Трапецовидно повдигане на дъмбели - 3х10
Коремни преси - 3х15-20

Целта е да не преминаваш 12,максимум 15 повторения за да има мускулен растеж.За всяко упражнение се стреми дан е правиш повече от 3-4 серии.Хранителният режим е от изключително значение в твоя случай.Направи си такъв в раздел Хранене.Ако имаш въпроси питай.

Поздрави.

Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 05.01.13 13:43.

06.01.13
18:57

Много полезно благодаря, но имам проблемче с набиранията, правя 2-3 с подхват. Кофички на успоредка също не мога, но мога Кофички на пейка.
И последно каква хранителна добавка да си взема.Ходих в един магазин и питах нещо за мускулна маса, и пича ми каза за некъв Гейнър:
ABB Extreme XXL, но не го купих за да се посъветвам с вас.
Понеже съм напълно начинаещ и не знам как да си съставя хранителен режим за мускулна маса, би ли ми обяснил?

Мнението беше редактирано от Даниел Бонев на 06.01.13 19:09.

06.01.13
21:23

Това, което намерих в нета е:
http://store.picbg.net/pubpic/6A/9E/7ee88fe3ef766a9e.png
Дали е подходящо ?

06.01.13
21:36

Ако си манекенка на диета е подходящо.
Недей да следваш разписани планове и да си броиш грамовете.

казано от Даниел Бонев на 06.01.13, 18:57:

Много полезно благодаря, но имам проблемче с набиранията, правя 2-3 с подхват. Кофички на успоредка също не мога, но мога Кофички на пейка.

Като не можеш, тренирай ги, за да можеш.

Мнението беше редактирано от Петко К на 06.01.13 21:38.

07.01.13
06:34

казано от Петко К на 06.01.13, 21:36:

Ако си манекенка на диета е подходящо.
Недей да следваш разписани планове и да си броиш грамовете.

казано от Даниел Бонев на 06.01.13, 18:57:

Като не можеш, тренирай ги, за да можеш.

Добре де, как да си съставя подходяща диета за покачване на маса?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1