06.01.13
15:02
Здравейте!
Тренирам вкъщи (лятото на лостовете) и искам до попитам-колко упражнения трябва да включва един ден от тренировките?
06.01.13
16:38
казано от Петьо на 06.01.13, 15:02:
Здравейте!
Тренирам вкъщи (лятото на лостовете) и искам до попитам-колко упражнения трябва да включва един ден от тренировките?
Всичко зависи от целите...
Целта ми е да покача мускулна маса.
На 16 години 1.81 ,77 кг. Тренирал съм и преди фитнес и стрийт, с известни прекъсвания.
06.01.13
17:08
1000 пъти се е дъвкало вече това за масата. Трябва да отидеш в зала, ако искаш да тренираш пълноценно и да не хабиш време напразно ...
http://www.bb-team.org/forums/viewforum/9
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 06.01.13 17:11.
06.01.13
17:14
казано от Vasil Stoianov на 06.01.13, 17:08:
Трябва да отидеш в зала, ако искаш да тренираш пълноценно и да не хабиш време напразно ...
Кой каза?
Васко каза..
Надали тва хлапе има достатъчно муниции, за да тренира вкъщи за покачване на мускулна маса :)
Мнението беше редактирано от Дока на 06.01.13 17:19.
06.01.13
17:24
казано от basi halvata на 06.01.13, 17:14:
Трябва да отидеш в зала, ако искаш да тренираш пълноценно и да не хабиш време напразно ...
Кой каза?
Това е факт! Тренировки със свободни тежести води до по- бърз прогрес. Къде си видял бодибилдъри да висят по цял ден на лостовете и да правят упр със своята тежест само. Това е възможно най- елементарно обяснение))).
Даже не знам за какво ти отговарям. Тая тема също скоро я дъвчехме тук. Деца, четете поне форума!
За фитнеса -това го знам.:)
Въпросът ми беше колко упражнения да правя в един ден.
06.01.13
17:29
дадох ти линк, видяли там, прочете ли? Защо правите нови теми преди да сте търсили!
06.01.13
17:30
1000 пъти се е дъвкало вече това за масата. Трябва да отидеш в зала, ако искаш да тренираш пълноценно и да не хабиш време напразно ...
http://www.bb-team.org/forums/viewforum/9
06.01.13
17:31
казано от Vasil Stoianov на 06.01.13, 17:24:
Кой каза?
Това е факт! Тренировки със свободни тежести води до по- бърз прогрес. Къде си видял бодибилдъри да висят по цял ден на лостовете и да правят упр със своята тежест само. Това е възможно най- елементарно обяснение))).
Даже не знам за какво ти отговарям. Тая тема също скоро я дъвчехме тук. Деца, четете поне форума!
Да не би тренировките вкъщи да изключват свободни тежести? Като не си разбрал, няма нужда да се заяждаш. ;)
Да видим дали съм разбрал правилно-в един ден:
2-3 мускулни групи x 2-3 упражнения по 3-4 серии
(повторения-ако мога над 10 да слагам тежести и постепенно да ги увеличавам)
Това достатъчно ли е като обем на тренировката за деня?
06.01.13
18:30
Да, като обем е добре. А за покачването на тежестта - може и преди да можеш 10 повторения. В смисъл добре е да си знаеш максимума тежест за 1-2 повторения на упражнение. Ама ти е важно да имаш добра техника на изпълнение, че това е най-важното
06.01.13
18:32
казано от basi halvata на 06.01.13, 17:31:
казано от Vasil Stoianov на 06.01.13, 17:24:
Кой каза?
Даже не знам за какво ти отговарям. Тая тема също скоро я дъвчехме тук. Деца, четете поне форума!Да не би тренировките вкъщи да изключват свободни тежести? Като не си разбрал, няма нужда да се заяждаш. ;)
Лично ти какво написа. Твоят коментар даже не е по темата - Кой каза! - ти е коментара.
Виж моя коментар. По- бързо се постига по- хубав прогрес в зала. Там има повече уреди за постигането на целта. Без клек прогреса ще е малък. Така, че недей да пишеш глупости.
По темата: да, правилно си прочел.
06.01.13
18:41
Ето, пак се заяждаш. Да не би да има закон забраняващ притежаването на стойка за клек у дома? И всъщност дали може да се кляка и без стойка (правилният отговор започва с д). Първо говориш за свободни тежести, после за повечето уреди в залата, нещо май няма връзка.
Тренирането у дома има много предимства, който го е опитвал знае.
06.01.13
18:50
казано от basi halvata на 06.01.13, 18:41:
Ето, пак се заяждаш. Да не би да има закон забраняващ притежаването на стойка за клек у дома? И всъщност дали може да се кляка и без стойка (правилният отговор започва с д). Първо говориш за свободни тежести, после за повечето уреди в залата, нещо май няма връзка.
Тренирането у дома има много предимства, който го е опитвал знае.
Човек, не се заяждам, просто съм ги изживял тези тренировки в къщи. Вече съм минал по този път. За маса ти трябват отказни повторения с помощ, за по-ефективна тренировка...Не може да имаш всичко.
И тренировките във къщи не са същите като в зала. Отвякъде погледнато, в залата прогреса ще е по-бърз, няма две мнения по въпроса. Разбира се, че като нямаш възможност, се спасяваш.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 06.01.13 18:51.
06.01.13
18:57
Всички новобранци искат маса и не четат нищо. При наличието на толкова информация във сайта и не само тук. Знаят да пишат само: - Искам маса.! Масата не се прави само с тренировки. Има наистина и други хора, които първо четат форума и ако не са разбрали нещо, тогава питат. Браво на тях.
06.01.13
19:02
казано от Vasil Stoianov на 06.01.13, 18:50:
Отвякъде погледнато, в залата прогреса ще е по-бърз, няма две мнения по въпроса.
Да, по-бърз ще е. Особено когато сложи непосилна тежест за да изглежда по-силен пред батките прогреса просто ще счупи тавана! :D
Има и друго - да кажем отиването до залата е 20 минути в едната посока. На ден това са ти 40 минути, които ако тренираш вкъщи можеш да използваш за нещо много по-ползотворно, например сън.
Освен това при домашна тренировка можеш да се съсредоточиш повече върху самата тренировка, вместо да приказваш с приятели или да зяпаш мацките. :D
Да не говорим, че в дългосрочен план домашните тренировки излиза по-евтино. Има и други предимства - можеш да тренираш когато искаш (включително и празници), не се съобразяваш с никой.
Ти започна темата. ;)
06.01.13
19:07
казано от basi halvata на 06.01.13, 19:02:
казано от Vasil Stoianov на 06.01.13, 18:50:
Отвякъде погледнато, в залата прогреса ще е по-бърз, няма две мнения по въпроса.
Да, по-бърз ще е. Особено когато сложи непосилна тежест за да изглежда по-силен пред батките прогреса просто ще счупи тавана! :D
Има и друго - да кажем отиването до залата е 20 минути в едната посока. На ден това са ти 40 минути, които ако тренираш вкъщи можеш да използваш за нещо много по-ползотворно, например сън.
Освен това при домашна тренировка можеш да се съсредоточиш повече върху самата тренировка, вместо да приказваш с приятели или да зяпаш мацките. :D
Да не говорим, че в дългосрочен план домашните тренировки излиза по-евтино. Има и други предимства - можеш да тренираш когато искаш (включително и празници), не се съобразяваш с никой.
Ти започна темата. ;)
Халва, предавам се!)) Дано бързо направиш маса и да ни зарадваш!)) Или си вече бодибилдър. Пусни някоя своя снимка, да видим как става в къщи))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 06.01.13 19:09.
06.01.13
19:12
Мислех, че дребните заяждания са ти под нивото, но явно съм сбъркал. :)
Ба, халва, ти си луд... честно :D:D я кажи бялото е черно, нали.... Ако си прав. явно залите в цял свят работят, само за да се пере пари в тях.. по дяволите.. правя една зала вкъщи, казвам на приятелите да заповядат и почвам да си избивам парите. Ти си велик човек! Сеа ще забогатея
а па билдърите явно са с промити мозъци ( от химията най-верочтно), щом не си напраат една зала вкъщи и не тренират в нея, а па тъпите ходят из залите... нали те са баш хората, които тренират в дългосрочен план
Мнението беше редактирано от Дока на 06.01.13 19:17.
06.01.13
19:22
казано от basi halvata на 06.01.13, 19:12:
Мислех, че дребните заяждания са ти под нивото, но явно съм сбъркал. :)
Халва, какви заяждания. За да даваш съвет на някой, поне трабва малко да си постигнал нешо. Да си го работил. За да не те псуват после хората, че им даваш съвети, които не си изпробвал или изпробвал без резултат. Аз самият отбягвам да давам съвети на не точно формулиран въпрос или не пълен такъв. Човешкият фактор също влияе във тренировките.... ...... Халва, не се обиждай.
Абе, може и в къщи.... ако имаш добре обзаведена фитнес зала на мястото на хола ;) И съседите са глухи.
06.01.13
19:33
Нестава. За маса трябва да има отказни повторения. Някой да добута 2-3 повторения... Мен ме е затискала щанга на лежанката 3 пъти... иначе как... правиш 10 с кеф и я слагаш обратно и чакаш да ти пораснат гърдите, ама друг път))) Ами за клека..)).. Можеш майка си да помолиш))
06.01.13
19:37
Има например стойки, можеш да използваш дъмбели (например за лежанката, която не е упражнение за гърди, но както и да е), да тренираш с приятел и т.н. Ама върви обяснявай на конете с капаците, които си знаят своето.
06.01.13
19:43
казано от Петър Вътов на 06.01.13, 19:38:
Dobre, ti si prav.
Vasko, taka e, nali?
Сега, ако постне своя снимка, какво е постигнал ВЪВ КЪЩИ, и ако наистина е така, аз ще изтрия всички коментари и ще презная, че е прав!)) Няма да го оставяме. Дадокаже че е прав.Иначе, ще го признаем за голем майстор и утре ще почне да продава съвети за пари)))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 06.01.13 19:44.
06.01.13
19:56
Ай, стига толкова! Че вече и така всичко е ясно!)))
06.01.13
19:57
За да не се стигне до заключване на темата, предлагам спорът да приключи. Всеки изрази своята гледна точка и от тук нататък темата се разводнява и лека по лека започва да се спами крайно излишно. Това не е от полза никому. Поне не се нападайте на лична основа, а спорете обективно.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.01.13 19:59.
06.01.13
20:08
казано от Тихомир Велев на 06.01.13, 19:57:
За да не се стигне до заключване на темата, предлагам спорът да приключи. Всеки изрази своята гледна точка и от тук нататък темата се разводнява и лека по лека започва да се спами крайно излишно. Това не е от полза никому. Поне не се нападайте на лична основа, а спорете обективно.
По- обективно няма накъде! Ако спорещият го е правил и е прогресирал, да го препоръчва тогава, иначе е спам и трупане на точки за сметка на трениращия, който ще се възползва от не точният съвет и ще пише, че са му го препоръчали в известен форум!
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 06.01.13 20:09.
07.01.13
17:19
И всъщност дали може да се кляка и без стойка (правилният отговор започва с д).
Да, ако клякаш с 30-40 кЕла... Май пишеш колко да не зАспиш.
казано от basi halvata на 06.01.13, 19:37:
...например за лежанката, която не е упражнение за гърди, но както и да е...
А за какво е, би ли ни просветлил?
ПП: Извинявай Тишо, късно видях коментара ти, ще редактирам, за да има връзка с темата по-късно.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 07.01.13 17:22.
07.01.13
17:23
казано от Veso Pervazov на 07.01.13, 17:19:
И всъщност дали може да се кляка и без стойка (правилният отговор започва с д).
Да, ако клякаш с 30-40 кЕла... Май пишеш колко да не зАспиш.
Благодаря за това толкова невероятно велико и ползотворно мнение.
С доста повече от 30-40 кила съм клякал без стойка. А дори и с по-леки килограми може да се направи натоварваща програма (особено за начинаещи). Така че следващия път ако мнението ти е нещо подобно, може да си го спестиш и да не ни губиш времето. ;)
Едит: Лежанката е упражнение за ръце и рамене, тая тема сме я обсъждали вече, толкова ли не се научихте. Това за конете с капаците важи с пълна сила и тук.
Мнението беше редактирано от basi halvata на 07.01.13 17:24.
Странно, аз що тогава след лежанка имам 3 дни мускулна на гърдите и никаква на ръцете и раменете?
Добре че си ти, да ни научиш :D
Ставаш смешен вече. Ти като не можеш да правиш лежанка си е твой проблем.
Мнението беше редактирано от Петко К на 07.01.13 17:29.
07.01.13
17:33
Друга противоположност на Винс с останалия свят е мнението му за повдигането от лег. Според него то е безсмислено упражнение за развитието на гърдите и затова той го е заменял с Гилотина пресата на Жиронда.
Източник: Винс Жиронда http://www.bb-team.org/articles/3935_vins-zhironda#ixzz2HIv0zW1I
Follow us: @bbteam on Twitter | bbteam on Facebook
Вече съм го поствал това. И много други успешни треньори са на това мнение - предпочитам да се доверя на тях, отколкото на старите бодибилдинг митове или на батките във фитнеса. Писането по форумите не е просто да паткаш по клавишите.
07.01.13
17:35
След лежанка, аз пък се събуждам даже без никакви трески още по малко пък в гърдите!
Мнението беше редактирано от megabolic x на 07.01.13 17:38.
Доверявай се на който си искаш.
И не ми цитирай книжки, чел съм повече от теб.
07.01.13
18:01
казано от megabolic x на 07.01.13, 17:35:
След лежанка, аз пък се събуждам даже без никакви трески още по малко пък в гърдите!
И аз бях така до днес)) мислех, че никога няма да я хвана)) Правих 8*3 повт. максимално бързо със 55% отПМ и ме боляяяят)))
07.01.13
18:05
А по въпроса за гърдите, зависи разположението на лактите спрямо тялото и хвата. Билдърите ” разперват” лакти и хващат по-широко, натоварването отива във гърдите и рамената повече. Докато трибойците залагат на трицепса и гърдите повече, затова лактите са по-прибрани и рамото може да служи безпроблемно дъги години)))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 07.01.13 18:05.
07.01.13
20:30
казано от basi halvata на 07.01.13, 17:23:
Благодаря за това толкова невероятно велико и ползотворно мнение.
С доста повече от 30-40 кила съм клякал без стойка. А дори и с по-леки килограми може да се направи натоварваща програма (особено за начинаещи). Така че следващия път ако мнението ти е нещо подобно, може да си го спестиш и да не ни губиш времето. ;)
Не вярвам да си клякал без стойки или нещо пригодено за целта с повече отколкото можеш да обърнеш/изтласкаш, а това не ми се вярва да и 50% от моя клек, така че ни спести коментарите си ти. Сашо Мак Сим някъде беше поствал, че е клякал с партньор, ама ако говорим за домашен фитнес нЕма как да имаш такъв подръка всеки път, та не вЕрвам случая ти да е такъв.
казано от basi halvata на 07.01.13, 17:23:
Едит: Лежанката е упражнение за ръце и рамене, тая тема сме я обсъждали вече, толкова ли не се научихте. Това за конете с капаците важи с пълна сила и тук.
Да, обсъждали сме я и до колкото помня и в нея на това мнение беше само ТИ... А, и Винс Жиронда... Та кон с капаци май си само ти. Айде със здраве.
ПП: оправи си техниката на лега, че те така стават травмите. :D :D :D И другия път като си говорите с Жиронда предай му мнодо здраве. Иначе в същата статия която ми цитираш пише, че той отрича и клека, ама дали според тебе и той е безполезен???
07.01.13
20:48
1. Жиронда е тренирал бодибилдъри (и целта на автора е да качи мускулна маса) и според него лежанката и задния клек не са най-подходящите упражнения съответно за гърдите и краката. Във трибоя например е друго.
2. Клякал съм като съм вземал щангата от 2 стола, които най-вероятно можеш да намериш във всеки дом. Това за 50-те процента си е откровенно заяждане, ама такъв ти е стила, какво да се прави.
3, Лег не правя, че да си оправям техниката на него. И когато не един, я няколко успешни треньори изкажат едно мнение, може би трябва да се замислиш дали ти и батките във фитнеса не сте във грешка, вместо да остроумничиш. Ама не е лесно да се разбиват стари митове.
А защо въобще се намеси в тема, която вече бяхме обсъдили? За пореден път ще кажа: писането на коментари във форума не е просто да паткаш по клавишите.
Да, много “успешни” треньори са против лежанката. И против клека. И против тягата. И против набиранията. Някои са против раменните преси. Против кофичките. Някои не харесват гребането с щанга, други са против сгъването за бицепс или изобщо против изолиращите упражнения. Някои пък отричат щангистките движения, други отричат дъмбелите или машините. Има такива, дето са против многото повторения, а други пък са против малкото повторения. Някои са против сплитовете, други пък са против тренировките за цяло тяло. Някои са против тичането. Някои са против въглехидратите, други са против мазнините. Някои са против многото протеин, други са против добавките и т.н.
Повечето треньори, дето ги четеш, изразяват ЛИЧНОТО си мнение. Повечето са нормални хора, т.е., не са безгрешни, имат си лични пристрастрия и предпочитания към една или друга методика, харесват едни или други упражнения и т.н.
Ако четеш и вярваш на всичко, без да вложиш поне малко мисъл и акъл, значи не трябва да правиш нищо.
П.П. И вместо да ни даваш акъл и да ни обясняваш колко грешим, замисли се, че може би тия неща, дето ги четеш и ни ги цитираш тука, ние сме ги чели много отдавна, изпробвали сме ги и сме си направили съответните изводи от тях ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 07.01.13 20:58.
07.01.13
20:59
казано от basi halvata на 07.01.13, 20:48:
1. Жиронда е тренирал бодибилдъри (и целта на автора е да качи мускулна маса) и според него лежанката и задния клек не са най-подходящите упражнения съответно за гърдите и краката. Във трибоя например е друго.
2. Клякал съм като съм вземал щангата от 2 стола, които най-вероятно можеш да намериш във всеки дом. Това за 50-те процента си е откровенно заяждане, ама такъв ти е стила, какво да се прави.
3, Лег не правя, че да си оправям техниката на него. И когато не един, я няколко успешни треньори изкажат едно мнение, може би трябва да се замислиш дали ти и батките във фитнеса не сте във грешка, вместо да остроумничиш. Ама не е лесно да се разбиват стари митове.
А защо въобще се намеси в тема, която вече бяхме обсъдили? За пореден път ще кажа: писането на коментари във форума не е просто да паткаш по клавишите.
Незнам защо тогава Красимир Сарафов прави лег?))) Сигурно не е чел Жиронда))) Малко хумор))