Болки в коляното

07.01.13
19:57

В последно време усещам, че след тренировка или по точно след клекове имам болки малко над капачката. Болката се задейства само при пипане, иначе не ме боли и като цяло капачката ми е по- изпъкнала от преди. Правя клековете пълни и с добра форма. От какво може да е тази болка според вас и дали да се посъветвам със специалист?

07.01.13
20:04

Въпросът дали да се посъветваш със специалист при здравословен проблем е риторичен. Естествено, че трябва да отидеш на ортопед, искаш или не. Така най-бързо ще разбереш какво ти е и как да се оправи. Аз съм имал огромни проблеми с коляно и горе-долу знам за какво иде реч. Щом тренираш и си ходиш, не е сериозно. Щом е подута, има оток. Вероятно ще ти даде нещо за мазане, някакви противовъзпалителни хапчета и почивка. Съветвам те да не правиш крака преди да те види лекар, да не си играеш с опашката на лъва. С контузиите, ние любителите е по-добре да преувеличаваме, отколкото да подценяваме ситуацията.

07.01.13
21:22

Пълният клек,особено при начинаещи, натоварва колянната става доста сериозно.Особено ако има и наднормено тегло или ако има малък стаж във тренировките.Полуклекът е добър вариант,достатъчно добре натоварва мускула и щади колената.Изпълнява се като клякаш така,че глутеусът да застане успоредно на пода,ъгъла да е 90 градуса.Ако искаш да акцентираш на дупето,правиш полуклек с балетен разкрач.

08.01.13
10:27

казано от Юлия Юлия на 07.01.13, 21:22:

Пълният клек,особено при начинаещи, натоварва колянната става доста сериозно.Особено ако има и наднормено тегло или ако има малък стаж във тренировките.Полуклекът е добър вариант,достатъчно добре натоварва мускула и щади колената.Изпълнява се като клякаш така,че глутеусът да застане успоредно на пода,ъгъла да е 90 градуса.Ако искаш да акцентираш на дупето,правиш полуклек с балетен разкрач.

При мен се получи точно обратно! Откакто започнах да изпълнявам пълен клек, т.е глутелусът да застане под успорeдната линия на пода ми изчезнаха болките в колената. Според мен, точно ако правиш полуклек си натоварваш колената повече, като това се получава, когато се опитаваме да задържим/ спрем инерцията на теглото клякайки в долна мъртва точка. При пълния клек това се избягва. Разбира се, да не се забравя, че и какъвто и клек да правим, опората и тежестта трябва се усеща в петите, не в пръстите на краката, което е сигурен признак че натоварваш колената.
Виж това: http://www.youtube.com/watch?v=VnV7vEi7Sz8

Мнението беше редактирано от Влади Монев на 08.01.13 20:09.

08.01.13
10:57

казано от Юлия Юлия на 07.01.13, 21:22:

Откъде ги чувате тези глупости. И какво разбираш под “пълен клек” изобщо!?

09.01.13
11:10

http://www.bb-team.org/exercise/3663_klasicheski-klek-s-shtanga-zad-vrat

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1