07.01.13
21:40
Чел съм, че яденето на люти чушки преди тренировка води до по-добри резултати в залата, горене на мазнини и забързване на метаболизма. Възможно ли е ако ям по 4 средно големи люти чушки (от онези червените) преди тренировка(на празен стомах) да постигна желаните ефекти (по-горе изброените), някой пробвал ли е тази нестандартна “добавка” в тренировъчният си режим.
1-П.С. Притеснявам се дали няма да има странични ефекти като газове, подуване, задържане на вода(или изхвърляне на такава) и др.
2-П.С. Казаха, ми че яденето на чушки на празен стомах може да доведе до язва, това вярно ли е ?
Моля да се отнесете сериозно към моето запивтане и да ми дадете най-добрият съвет както винаги правите тука! Благодаря предварително.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 07.01.13 21:56.
Зависи дали имаш чувствителен стомах.Но роди и да нямаш-не ги яж на гладно.Аз мога от опит да ти препоръчам на гладно,преди тренировка фреша от 1 грейпфрут.Чушките може да ги приемаш с хранене по всяко време на деня-освен че повишават ТТ,подобряват кръвоснабдяването,имунната система и са афродизиак!!! Но всичко с мярка!!
08.01.13
10:24
Мексиканците, които ядат много люти чушки не са от “най-нацепените” хора на планетата, но определено чушките си имат благоприятно действие върху организма. Хапвай ги (не на гладно), но не разчитай само на тях, за да отслабваш.
08.01.13
17:28
Люти чушки на гладно преди тренировка - е това вече е яката работа. Ако не друго, поне ще си доста по-енергичен от обикновено.
Ташака настрана, ефекта е заради капсаицина, който се съдържа в лютите чушки. Това е фитохимикал, който е мощно противовъзпалително средство; подобрява храносмилането като увеличава стомашните сокове, активира процеса на циркулация на кръвта в тялото, укрепва белодробните тъкани и повишава метаболитната активност. Има го и под формата на добавки, понякога му добавят магнезии (май съм виждал такава формула на Wallmark по аптеките). Слагат го и в някои фатбърнъри.
08.01.13
18:54
Аз не целя с яденето на чушки да свалям килограми. Моята цел е да качвам и до колкото разбрах чушките ще помогнат. След като се подобри циркулацията на кръвта предполагам, че ще се подобри и възстановяването на мускулите след тренировка, и техният растеж след това. Поправете ме ако нещо не съм разрал правилно.
п.с. Яденето ми е на съответното ниво за моите нужди, даже малко отгоре.
08.01.13
19:13
Чушките толкова ще ти помогнат да качиш мускул колкото и горчицата... :D
08.01.13
19:23
Чушките толкова ще ти помогнат да качиш мускул колкото и горчицата... :D
Хубаво е да обясниш как стигна до това крайно заключение и изобщо дали си направи труда да прочетеш за какво става на въпрос или просто си спамиш наред?
Люти чушки на гладно. Честит гастрит и язва (party)
Мен ми е по-интересно КАК точно смяташ да ги ядеш - просто си ги хрупаш, или....? (wasntme)
09.01.13
19:38
Люти чушки на гладно. Честит гастрит и язва (party)
Мен ми е по-интересно КАК точно смяташ да ги ядеш - просто си ги хрупаш, или....? (wasntme)
No PAIN No GAIN! :D ... ще се опитам да ги хрупам (разбирасе няма да ги ям наведнъж а на малки хапки) в рамките на 10минути 4 чушки не мисля, че ще са проблем! В краен случай ще ги сложа в някакъв шейк.
09.01.13
19:59
Ами поне ще е интересен експеримент :) Стига да ти е здрав стомахът. В зимния сезон са много полезни - много витамин Ц, а и фитонцидите имат силен бектерициден (убиващ бактериите) ефект.
Чудя се обаче какви точно чушки ще ядеш? “Онези червените” е доста общо. Аз съм доста запален по лютите чушлета, даже си гледам няколко сорта - серано и златен кайен, като последните са около 50 хил. сковила горна стойност. Аз повече от една такава на ядене рядко ям. Ял съм и червени хабанеро (те са над 300 хил. ск.) и дяволски езици, които не ми бяха по силите - не успях да ги доям...а има хора дето се надяждат с такива.