06.01.13
14:37
Здравейте!Не знам откъде да започна,но ще се опитам възможно най-накратко и ненатоварващо да ви разкажа за моите “проблеми”.Таа..миналата година отказах цигарите,чувствах се много добре.Успоредно изкарах житния режим,след това започнах фитнес и хранене по “Зоната”.Тежах 48кг,160см. височина.Бях много надъхана и стриктна,но качвах килограми.Стигнах 54,чувствах се много издута,много некомфортно и това започна да оказва влияние и на психиката ми.Издаржах 4 месеца и пак започнах да пуша само заради килограмите.Преминах през хиляди диети,режими..докато не свалих с Дюкан.Дюкан,силно казано карах по 6-7 дена само на протеини,отслабвах и после пак започвах да ям..и така докато това не стана начин на живот за мен.Сега след повече от година реших пак да спра цигарите,бях 44кг,когато ги спрях,сега съм 51.Не пуша вече 5 месеца..но съм много зле с храненето.Изчела съм всичко възможно по темата..но някакси нямам воля да го приложа.Обезобразих тялото си..имам целулит даже на ръцете от това периодично да започвам режими и да се наплюсквам след това.Не знам дали има общо,но напоследък съм много зле и психически..изпадах в нервни кризи.Като цяло не се чувствам добре..Взех си карта за фитнес,последно тренирах в нас с много кардио и кръгови тренировки,мисля да карам малко на протеини.И все пак от толкова лутане..не знам какво да правя..Все си казвам от утре..и продължавам да се нахвърям на сладко..ям като за последно всеки път,даже бях стигнала до там,че да се крия от моя приятел и сестра ми..Зная,че всичко е въпрос на воля и мотивация,че трябва да си изградя постоянни хранителни навици и да спортувам,но се захващам с нещо и след едно известно време мотивацията ми се губи..Не знам..вие какво мислите?
Сама си признаваш, че проблема е най-вече във волята и мотивацията. Докато не си помогнеш сама по този въпрос, няма кой да ти помогне. Наивно е да смяташ, че някой тук ще ти каже тайната да се мотивираш да се храниш както трябва.
Да си в мир със себе си е най-важното. Замисли се и реши кое е наистина важно и така. По този начин ще ти бъде доста по-лесно. Но знай, че всичко не може. Няма как едновременно да си мушкаш сладко постоянно и да се “наплюскваш”, както сама казваш, и да изглеждаш добре. Мобилизирай се, храни се правилно, разнообразно, позволявай си любимите неща от време на време, за да се мотивираш. Зарежи глупави диети като зони, дюкани и тем подобни, които дават само временни резултати. С подкрепа от страна на близките ще се получат нещата. Вместо да се криеш от приятеля ти и сестра ти, помоли ги да ти помогнат с мотивацията и набавянето на качествена храна. Успех!
Започни НВД-ВМ.Чрез калориен калкулатор си изчисли калорийния баланс и извади 300калории.Тренировки 6 дни в седмицата-4 силови,3-4 кардио,интервално кардио.Тренирай всички мускулни групи,не ги пренебрегвай.За целулита-не използвай гелове,кремове и други прехвалени.Купи си просто масажно олио и след баня след тренировка с него масажирай.Бъди упорита!!!