казано от Vasil Stoianov на 07.01.13, 20:59:
Незнам защо тогава Красимир Сарафов прави лег?))) Сигурно не е чел Жиронда))) Малко хумор))
Те повечето билдери правят лег и не се оплакват от неразвити гърди, ама щом Жиронда е казал, значи упражнението не струва и точка :D
От утре спираме лега и клека, и това е, щом толкова треньори го казват, значи е истина :D
Мнението беше редактирано от Петко К на 07.01.13 21:21.
07.01.13
22:36
казано от basi halvata на 06.01.13, 19:02:
Да, по-бърз ще е. Особено когато сложи непосилна тежест за да изглежда по-силен пред батките прогреса просто ще счупи тавана!
Петко някъде беше написал, че за идиота няма безопасни упражнения. Вярно, че не е по темата, ама ми се струва много подходящо точно тук. Иначе напъването пред батките или мадамите, ако е в границите на разумното, може да е само от полза и достатъчно силна мотивация за прогрес в натоварването.
казано от basi halvata на 06.01.13, 19:02:
Освен това при домашна тренировка можеш да се съсредоточиш повече върху самата тренировка, вместо да приказваш с приятели или да зяпаш мацките.
Въпрос на приоритети... И в къщи можеш да си пуснеш ТВ-то и да зяпаш в захлас. Това ми напомня за стария лаф “големите цици разсейват е*ача, но от друга страна добрия е*ач от нищо не се разсейва”... Направи си сам аналогията.
казано от basi halvata на 07.01.13, 20:48:
А защо въобще се намеси в тема, която вече бяхме обсъдили? За пореден път ще кажа: писането на коментари във форума не е просто да паткаш по клавишите.
Ми щото се дразня, когато някой пише откровени простотии, а на всичко отгоре и си вярва. Взе да се повтаряш с това за паткането по клавиатурата, вземи поне го прочети и... спри да паткаш :D :D :D
казано от megabolic x на 07.01.13, 17:35:
След лежанка, аз пък се събуждам даже без никакви трески още по малко пък в гърдите!
07.01.13
22:55
казано от Veso Pervazov на 07.01.13, 22:36:
казано от megabolic x на 07.01.13, 17:35:
След лежанка, аз пък се събуждам даже без никакви трески още по малко пък в гърдите!
Май никой не ми разбра хумора, но няма проблем известен факт, е че гениите оставаме неразбрани докрай приживе, в това число визирам д-р Айнщайн, д-р Франкенщайн, Алцхаймер и др.
08.01.13
09:56
Петко някъде беше написал, че за идиота няма безопасни упражнения. Вярно, че не е по темата, ама ми се струва много подходящо точно тук. Иначе напъването пред батките или мадамите, ако е в границите на разумното, може да е само от полза и достатъчно силна мотивация за прогрес в натоварването.
Въпрос на приоритети... И в къщи можеш да си пуснеш ТВ-то и да зяпаш в захлас. Това ми напомня за стария лаф “големите цици разсейват е*ача, но от друга страна добрия е*ач от нищо не се разсейва”... Направи си сам аналогията.
Ми щото се дразня, когато някой пише откровени простотии, а на всичко отгоре и си вярва. Взе да се повтаряш с това за паткането по клавиатурата, вземи поне го прочети и... спри да паткаш :D :D :D
1. Ако трябва други хора да го гледат, за да го мотивират май е избрал грешен спорт.
2. Ако някой е решил да тренира сериозно ще тренира сериозно и ако е решил да се разсейва ще се разсейва. Демек нищо не каза.
3. И къде съм писал откровенни глупости? Май главната ти цел в живота е да се заяждаш във форума.
Незнам защо тогава Красимир Сарафов прави лег?))) Сигурно не е чел Жиронда))) Малко хумор))
И аз не знам защо възрастен човек не може да напише “не знам” правилно, а иска да го вземат насериозно.
казано от Петко К на 07.01.13, 20:55:
Да, много “успешни” треньори са против лежанката. И против клека. И против тягата. И против набиранията. Някои са против раменните преси. Против кофичките. Някои не харесват гребането с щанга, други са против сгъването за бицепс или изобщо против изолиращите упражнения. Някои пък отричат щангистките движения, други отричат дъмбелите или машините. Има такива, дето са против многото повторения, а други пък са против малкото повторения. Някои са против сплитовете, други пък са против тренировките за цяло тяло. Някои са против тичането. Някои са против въглехидратите, други са против мазнините. Някои са против многото протеин, други са против добавките и т.н.
Повечето треньори, дето ги четеш, изразяват ЛИЧНОТО си мнение. Повечето са нормални хора, т.е., не са безгрешни, имат си лични пристрастрия и предпочитания към една или друга методика, харесват едни или други упражнения и т.н.
Ако четеш и вярваш на всичко, без да вложиш поне малко мисъл и акъл, значи не трябва да правиш нищо.
Нищо не казваш.
казано от Петко К на 07.01.13, 20:55:
П.П. И вместо да ни даваш акъл и да ни обясняваш колко грешим, замисли се, че може би тия неща, дето ги четеш и ни ги цитираш тука, ние сме ги чели много отдавна, изпробвали сме ги и сме си направили съответните изводи от тях ;)
Мерси за съвета. Замислих се и установих, че опитът на треньори, работили със стотици или хиляди хора е малко по-ценен от индивидуалния опит на 2-3 трениращи.
казано от Петко К на 07.01.13, 21:18:
Те повечето билдери правят лег и не се оплакват от неразвити гърди, ама щом Жиронда е казал, значи упражнението не струва и точка :D
От утре спираме лега и клека, и това е, щом толкова треньори го казват, значи е истина :D
И повечето билдери ядат на 2 часа и не правят крака и какво от това?
казано от basi halvata на 08.01.13, 09:56:
Нищо не казваш.
И ти, ама като гледам не ти пречи да си търкаш клавишите.
Замислих се и установих, че опитът на треньори, работили със стотици или хиляди хора е малко по-ценен от индивидуалния опит на 2-3 трениращи.
Да, направо с милиони са работили.
И повечето билдери ядат на 2 часа и не правят крака и какво от това?
Батките от кварталната ти зала не са удачен пример.
Мнението беше редактирано от Петко К на 08.01.13 10:25.
08.01.13
10:38
Все пак да не обиждаме хората. Билдъри са бодибилдъри и като такива тренират цялото тяло. А фитнесистите, като мен, например, тренират, кой каквото му трябва и т.н.
08.01.13
15:33
...Иначе напъването пред батките или мадамите, ако е в границите на разумното, може да е само от полза и достатъчно силна мотивация за прогрес в натоварването.
Въпрос на приоритети... И в къщи можеш да си пуснеш ТВ-то и да зяпаш в захлас. Това ми напомня за стария лаф “големите цици разсейват е*ача, но от друга страна добрия е*ач от нищо не се разсейва”... Направи си сам аналогията.1. Ако трябва други хора да го гледат, за да го мотивират май е избрал грешен спорт.
Не да го гледат, а да гледа. Защото точно па тоя спорт е обвързан пряко със силови постижения и с възможността да се “сравниш” и съответно да се надъхаш за повече. Ама това не ти е много ясно, все пак говорим за сила ;).
2. Ако някой е решил да тренира сериозно ще тренира сериозно и ако е решил да се разсейва ще се разсейва. Демек нищо не каза.
Демек леко си противоречиш и сам се опровергаваш... Или с други думи “паткаш си по клавиатурата”... Точно това съм написал АЗ в отговор на тезата ти, че плюс на домашните тренировки е, че нямало да зяпаш и да се разсейваш. И ти ся ми пишеш моите думи отпреди два поста и си опровергаваш твои думи отпреди три поста... Нямам думи.
3. И къде съм писал откровенни глупости? Май главната ти цел в живота е да се заяждаш във форума.
Ето тук:
казано от basi halvata на 06.01.13, 19:37:
...например за лежанката, която не е упражнение за гърди...
Не че е само това, ама честно казано не ми се занимава повече с глупости.
И аз не знам защо възрастен човек не може да напише “не знам” правилно, а иска да го вземат насериозно.
Ако беше попрочел малко по-внимателно малко повече коментари на този “възрастен човек”, щеше да си отговориш сам. А може би нямаше да си отговориш, щото па трЕбЕ и да се мисли...
ПП: пише се “откровеНи” и “на сериозно”... Не знам защо човек, претендиращ със знания, не знае тези елементарни правила... ;)
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 08.01.13 15:41.
08.01.13
15:46
Забележката е правилна.Уча се))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 08.01.13 15:47.