08.07.07
18:55
Накратко:
Това е стак отрит през 2003година, малко позабравен в наши дни.
Стака е доста мощен и основното му предимство е :
- липсата на стимуланти - кофеин, йохимбин и др. енергетици
- ефективен е дори при диети с много малки ограничения откъм въглехидрати (РБР)
Основни съставки:
1. Acetyl L-Carnitine (ALCAR)
Всичко за него тук - http://www.bb-team.org/forums/viewreply/242558/
Полуживот 6 часа.
2. Alpha Lipoic Acid (ALA) - в случая се използва за контрол над инсулина и има много добър синергистичен ефект с ALCARa.
Действа като мощен антиоксидант, особено в комбинация с ALCARa.
Забързва метаболизма.
3. CLA
Ефективността и е малко спорна.Втората най-скъпа съставка след ALCARa, поради факта, че се дозира от порядъка на 12-14гр дневно.
Стака работи и без CLA.Достойни нейни заместители са:
- Sesamin
-EFA fats - FISH OIL
4.Grean Tea - конкретно продукти с високо съдържание на EGCG.
Много полезен за организма като цяло, ефективен по време на диета.Също така е и антиоксидант.
Според изследвания е доказано, че 500мг EGCG дневно забързват значително метаболизма.
При избора на екстракт гледайте да няма добавен кофеин в него (примерно ON Lean Tea Complex) ако целта ви е stimulant free stack.
5.Biotin
Витамин Н. Сам по себе си е полезен за косата и ноктите.Причината за приема му е тази, че ALA във високи количества изчерпва запасите на Биотин от организма.
Модернизиране на The Anarchy Stack
За увеличаване на ефективността му се добавят допълнително:
1. Forskolin
Тази съставка освобождава мазнините, докато останалите съставки от стака се грижат за тяхното изгаряне.
Задължителна съставка във всеки добър фет бърнър.
2.Lecithin
ALCAR във високи дози - над 4-5гр намалява нивото на Acetyl-Choline.Лецитина прави точно обратното.
Сравнително евтин, намира се лесно във всяка аптека.
3. За тези търсещи максимален ефект целия стак може да се комбинира с термоген бърнър.
Все пак да се съобразяват с останалите съставки.
Дозировка:
1. ALCAR
Минимална 1000мг дневно
Препоръчителна - 3000мг дневно
Маскимална - няма установена, не надвишавайте 5гр т.к. се появяват някои странни проблеми.
2.ALA
Има 3 разновидности
ALA - най-евтина е тази на АДИФАРМ, полуживот около 30мин. 1капсула е 300мг
R-ALA - не намерих, в скоро време обаче ще има R на Syntrax, която е с биотин.Доколкото разбрах с по-дълъг живот.
K-R-ALA - не намерих.
ALA :
Минимална - 1000мг
Препоръчителна - 1800-2000мг
Внимание !
ALA приета на празен стомах(особено сутрин), може да предизвика силно дразнене.
Предвид популярните у нас НВД (диети) препоръчвам минимален прием 200-300мг ALA на хранения, в които липсват въглехидрати.И по 600мг на въглехидратните.
Приета без въглехидрати ALA може да предизвика хипогликемично състояние (лично се убедих).
ALA по принцип се приема винаги с ALCAR. Изключение е преди силова тренировка т.к. в буквалния смисъл изсмуква всички сили !
R-ALA :
По принцип е 200мг на ядене, при поява на описаните странични ефекти се намаля на 100мг на ядене, като само на въглехидратните хранения по 200мг.
Дневна доза 600-800мг
3. CLA
12гр дневно разделена на 3 приема (основните за деня)
Ако замествате с:
- Sesamin - 3х1 капсула
- FISH OIL - 3х2гр
Темата беше редактирана от emzo на 13.03.08 18:42.
4. Grean Tea:
3-4 пъти по 500мг
5. Biotin
Сутрин от 500mcg (микрограма) до 1 мг.
Не съм търсил, набавям си 200mcg с дневните мултивитамини.
6. Forskolin
3 пъти по 5-10мг или както е указано на опаковката.
7.Lecithin
Аз си намерих softgels по 1200мг.Едно дневно е достатъчно.
———————
Примерна дозировка:
Просто пример, в случая моя, комбинирам го с термогенен бърнър.
Продуктите са :
NOW ADAM
NOW ALCAR 750mg
NOW Grean Tea
Adipharm ALA
Wallmark Lecithin
ON Fish Oil
Instone Leanfire Inferno
PrimaForce Y HCL
PreCardio:
06.55
1 serving Inferno + Y HCL
Meal1
P+F
09.00
Fish Oil
Pre Meal2 carb:
11.00
600mg ALA + 1500mg ALCAR + 400mg EGCG -
Тук се прави пикова концентрация на ALCAR и после се поддържа през около 6 часа.
Pre Meal 3 - P+F
13.00
Lecithin + 300Mg ALA
Pre Meal 4 - P+F
15.30
300mg ALA + 750mg ALCAR + 400mg EGCG + Fish Oil
Pre Meal 5 - carb
17.00
600mg ALA + 400mg EGCG
PreWO:
18.45
Inferno + 750mg ALCAR + Y HCL
Pre Meal 6 - P+F
21.30-22.00
EFA + 400mg EGCG
Мнението беше редактирано от emzo на 08.07.07 11:19.
09.07.07
11:40
Значи...целия ти стак на каква цена излиза? Защото ми се вижда доста солено...
А ALA какво е?
От това как се пие мога да предположа че е някакъв вид Карб блокър...обаче не съм сигурен
http://www.teenbodybuilding.com/derek29.htm в 2 части е ако ти се чете ... иначе емзо е написал какво е
едит : ето и от тук http://www.bb-team.org/forums/viewthread/26443/
Мнението беше редактирано от GH0$T на 09.07.07 13:44.
Ами предполагам скъпичко, нямам идея.Продуктите ми ги носят от USA.
Всъщност:
NOW ALCAR - 84lv на прах излиза по изгодно ;)
NOW Grean Tea - 24lv
Adipharm ALA - 15lv ама поне 2 опаковки значи 30лв
Лецитин - 16-24лв в зависимост от продукта, може и без него.
ON Fish Oil - 2 опаковки - 22лв
Значи с основните неща около - 160лв, с всичките доста над тази стойност.
Aз просто имах съставките и случайно ми казаха за въпросния стак.
За 2 седмици откакто го ползвам с Инферното и йохимбина, ми остана мазно само около корема (ама той при мене е тежък случай).
Толкова вени и миналото лято не бях виждал по мене :D.
В бб.ком и anabolic minds има десетки теми, в които има невероятни резултати постигнати със стака.
ЕКА е по-ефективенл, но не всеки може да си го позволи, докато този като stim free е идеален негов заместител.
Единствения страничен ефект е празния портфейл :coolsmile:
09.07.07
20:31
ако добавиш и MCT към диетата става супер особено в дните без въглехидрати от това олио ште ти идва енергията за да стопиш мазнините по корема, а колкото до корема 4етох в новият брои на мускули и фитнес за мазнините по корема как да ги свалиш само от коремната област като наблегнеш на няколко разли4ни упражнения като всяка седмица увели4аваш интензивно броят на упражненията в рамките на 15 мин. 20 мин и така докато го пръснеш ако те интересува ште ти напиша програмата
Мнението беше редактирано от valentinik46 на 09.07.07 20:37.
09.07.07
22:50
Аааа 160 са ми много...предпочитам за 60 лева да си накупя цитомел и клен ;)
@valentinik46 - не е до упражнения, мускулатурата е много добре развита.Ще падне и той, но последен, не бързам.
Нещо това MCT ....... за какво става дума ?
@psixar - решението си е изцяло твое ;)
10.04.08
15:10
А за Супер кътс или анимъл кътс кво ви е мнението + Л-карнитин.
Ей извинете много обърках темата.
Мнението беше редактирано от ghettoking на 10.04.08 16:06.
Ще го броим като UP за темата, може на някой да му хареса стакчето.
Анимал Кътс - много съставки, но в малко количества, за мен не си заслужава.
Супер Кътс 3 или аналога му Кътс2 на Пролаб - отличен липотропен/диуретичен доказан бърнър.
———-
Ще помоля следващите коментари да са само по темата за Анархи стака !
Мнението беше редактирано от emzo на 10.04.08 18:33.
Аз имам един въпрос.Защо преди тренировката приемаш само АЛКАР,защото си приел АЛА с предишнопто ядене ли ? Аз имам намерение да пробвам стак-а.Чакам да си набавям АЛКАР и АЛА.Само че аз ще го комбинирам с фетбърнъра на ABB Lean stack,Y HCL и мисля да добавя и Synephrine HCL.НАбавих си някъв green tea extract само че не пише колко процента EGCG.Пише нещо,че е на еди какъв си процент полипропилени или нещо такова дали е същото ?
ALA по принцип се приема винаги с ALCAR. Изключение е преди силова тренировка т.к. в буквалния смисъл изсмуква всички сили !
Мнението беше редактирано от emzo на 12.04.08 13:47.
Във примерните дозирковки,които си дал не мога да схвана нещо.Защо първата доза АЛКАР да не е сутрин на гладно преди кардиото без АЛА примерно,а алата с яденето след тренировката да се приеме ? Втори прием преди тренировка и трети преди лягане в тренировъчен ден,а в нетренировчен подобна схема или само два пъти в пикови концентрации. Сутрин на гладно и преди лягане не е ли наи-ефективен карнитина ?
п.п.От утре почвам стака.Приятелка ми пояъча от еидн англиисйки сайт АЛКАР 100гр. и излезе 25 лева без доставките.Вкуса му е малко като лимонен или нещо такова.Малко специфично,но леко като че ли си капнал лимон като го разтворя във вода.Твоя АЛКАР такъв вкус ли имаше ?
28.04.08
08:32
Искам да кажа за този стак, че е добре да се увеличи количеството лецитин - ако едно драже е 1200 милиграма и добре да се увеличи до към 6-8 дражета дневно. Тогава нивата на холин и инозитол ще са по-високи и на практика ще е по-лесно за черния дроб да обработва мазнините.
Още може да се добавят високи дози витамин B2 и B6 - леки диуретици ; цинк - поддъжа нива на метаболизъм.
@csf_da - проблема на всички Ви е, че като видите някакъв пример/образец веднага се лепвате за него.
Много добре виж как съм го пил тогава. При условие, че инферното ме “boost”-ва дали съм имал нужда от ALCAR ? Не.
Трябва сам да си го нагласиш според теб.
Да, АЛКАРа има кисел вкус.
Някой би ли ми разяснил следните съкращения в поста на емзо:
Pre Meal - това преди хранене ли значи?
carb - това въглехидратно хранене ли значи?
буквите “P”+“F” - какво означават?
Благодаря и извинете за невежеството ми. :)
Мнението беше редактирано от Иво Радев на 12.11.08 20:02.
13.11.08
09:27
Pre meal - да това е преди хранене
carb - въглехидрати или по -точно въглехидратно хранене(разгледано в контекста)
P + F - а това е Протеини/Бетъчини + Мазнини( Proteins + Fats )
Мнението беше редактирано от difference на 13.11.08 09:30.
казано от difference на 13.11.08, 09:27:
Pre meal - да това е преди хранене
carb - въглехидрати или по -точно въглехидратно хранене(разгледано в контекста)
P + F - а това е Протеини/Бетъчини + Мазнини( Proteins + Fats )
Благодоря за разяснението. Никъде обаче не видях къде са форсколина и биотина в схемата му?
В последното хранене има съкращение EFA - какво означава?
Мнението беше редактирано от Иво Радев на 13.11.08 11:52.
казано от psixar на 09.07.07, 22:50:
Аааа 160 са ми много...предпочитам за 60 лева да си накупя цитомел и клен ;)
Успех ти желая ;) :)
казано от emzo на 13.11.08, 15:47:
Ами Форсколин не съм пил затова го няма.
EFA - Essential Fatty Acid
Къде да сложа форсколина тогава - продукта е на REFLEX (форсколин с гугул)?
EFA - това омега 3-6-9 ли бяха?
Мнението беше редактирано от Иво Радев на 13.11.08 16:12.
13.11.08
18:25
Ами както Емзо е написал, а и за мен така е по-добре си вземи “R” на “Syntax”(относно биотина) . И Емзо малко със закъснение но видях, че си питал какво е това MCT - Medium chain triglycerides , за това мисля че ставаше въпрос когато Валентин го спомена. Преди време го бях видял в бб.ком и сега като го видях се сетих. :)
Мнението беше редактирано от difference на 13.11.08 18:34.
А МСТ-то съм го признал, правя си при застой 1-2 седмици кето и го използвам точно преди тренировка като източник на енергия.
Не е скъпо, на Бест Боди Нутришън съм ползвал, но от Германия си го поръчвах, щото тука нещо не се намираше.
Ето и моята версия зя Анархи стака съобразена със съветите на Емзо. Има разминаване относно някои дози и ако някой се интересува ще му дам отговор.
30 мин. преди кардио:
1 доза Super Cuts 3 + CLA 3 caps + Y HCL
10.00 - хранене 1 – протеиново + въглехидратно
R-ALA 100 mg + ALCAR 1500 mg + EGCG 400 mg + Forscolin 1 caps.
13.00 - хранене 2 - протеиново
Lecithin 3 caps + R-ALA 100 mg + EFA 2 caps
14.30 - 30 мин. преди тренировка:
1 доза Super Cuts 3 + L-Carnitine 2500 mg
Т Р Е Н И Р О В К А
16.00 - хранене 3 - протеиново
R-ALA 100 mg + EGCG 400 mg
18.00 - хранене 4 - протеиново
R-ALA 100 mg + ALCAR 500 mg + EGCG 400 mg + Forscolin 1 caps.
30 мин. преди 5-то хранене 1 доза Super Cuts 3
20.00 - хранене 5 - протеиново
EFA 2 caps + EGCG 400 mg
Мнението беше редактирано от Иво Радев на 25.12.08 20:16.
Тъй като бях обещал на Емзо да кажа резултатите от Анархи стака ето:
За месец употреба + кардио след тренировките се очерта добре горната част на корема. Имайки предвид, че 1 месец е сравнително малък период, смятам май и юни отново да използвам схемата на стака. За мен се оказа подходящ поради факта, че се чувствам постоянно затоплен, а в същото време кръвното ми не се покачва.
Стак+кардио+мнооого вода. Това е за хората с бавен метаболизъм като мен.
Емзо благодаря приятелю.
26.12.08
09:09
колко кг смъкна?направи ли си снимки преди и след ?
казано от Aleksandar Marinov на 26.12.08, 09:09:
колко кг смъкна?направи ли си снимки преди и след ?
Килограми не съм смъквал, но визуално си има разлика. Пак казвам - 1 месец е твърде кратък период.
06.01.13
18:22
Здравейте!
Решила съм да пробвам този стак, разполагам със следните неща:
1. Now Foods, Acetyl-L Carnitine, 500 mg, 200 Vcaps
2. Doctor’s Best, Best Stabilized R-Lipoic Acid, 200 mg, 60 Veggie Caps - тук има и по 150 микрограма биотин
3. Now Foods, Ultra Omega-3, 500 EPA/250 DHA, 180 Softgels - това като заместител на свързаната линолова киселина
4. Life Extension, Forskolin, 10 mg, 60 Capsules
5. Now Foods, Lecithin, 1200 mg, 100 Softgels
Зелен чай пия по 4-5 на ден, така че няма да го взимам и на хапчета.
Термогенни бърнъри не искам да включвам.
Няколко въпроса:
1. Пропускам ли нещо?
2. Какви биха били оптималните дози за мен - по какви критерии се преценява в рамките на посочените стойности от/до - килограми, вид хранене, нещо друго?
3. Някакви препоръки за максимизиране на действието?
Целта е е намаляване на процента мазнини.
Благодаря предварително!
06.01.13
19:50
казано от Валерия Василева на 06.01.13, 18:22:
Здравейте!
Решила съм да пробвам този стак, разполагам със следните неща:
1. Now Foods, Acetyl-L Carnitine, 500 mg, 200 Vcaps
2. Doctor’s Best, Best Stabilized R-Lipoic Acid, 200 mg, 60 Veggie Caps - тук има и по 150 микрограма биотин
3. Now Foods, Ultra Omega-3, 500 EPA/250 DHA, 180 Softgels - това като заместител на свързаната линолова киселина
4. Life Extension, Forskolin, 10 mg, 60 Capsules
5. Now Foods, Lecithin, 1200 mg, 100 Softgels
Зелен чай пия по 4-5 на ден, така че няма да го взимам и на хапчета.
Термогенни бърнъри не искам да включвам.
Няколко въпроса:
1. Пропускам ли нещо?
2. Какви биха били оптималните дози за мен - по какви критерии се преценява в рамките на посочените стойности от/до - килограми, вид хранене, нещо друго?
3. Някакви препоръки за максимизиране на действието?
Целта е е намаляване на процента мазнини.
Благодаря предварително!
Здрасти:)
1. 2-2.5 гр АЛКАР (4-5 капсули в твоя случай)
2. 600мг Р-АЛА
3. 2-3 капсули ултра омега
4. 10-20 мг Форсколин
5. 2 софтгела лецитин
Така мисля аз. Горе-долу така и аз го правя, само че с малко по-високи дози АЛКАР + термо съставки
Не мисля, че пропускаш нещо.
Успех:)
П.П Избрала си доста качествени продукти:)
Мнението беше редактирано от Мила на 06.01.13 19:51.
07.01.13
21:04
Благодаря ти, Мила! Радвам се, че одобряваш продуктите, нищо не разбирам от добавки, обаче чета сайта:)
Поздрави!
:) не очаквах някой да ползва стак-а, при наличието на толкоз много нови “бъркочи”
09.01.13
22:09
Ами много са ми сложни бъркочите. Затова за най-простичко реших да взема ел карнитин, след като поразгледах малко, ми се стори, че е по-добре ALCAR. И след като така и така го бях купила, установих, че трябва да се комбинира и така... случайно стана. Идеята ми харесва, но са много хапове, подозирам че изобщо няма да успея да ги подредя като хората.
И в тази връзка имам още едно питане - от време на време правя по 24 (е, поне 20) часа фаст, т.е. имам ден само с вечеря. В този ден да пия ли пак цялото количество? Благодаря!
12.01.13
20:20
казано от Валерия Василева на 09.01.13, 22:09:
И в тази връзка имам още едно питане - от време на време правя по 24 (е, поне 20) часа фаст, т.е. имам ден само с вечеря. В този ден да пия ли пак цялото количество? Благодаря!
По принцип не е добре АЛА-та да се пие на гладно, защото предизвиква гадене/раздразнение. (аз на гладно не мога да го пия)
Ако нямаш проблем си пий всичко.
13.01.13
14:15
Този стак си е доказано ефективен. Едно аверче си го сглоби като ползваше на PrimaForce продукти. Ако не се лъжа свали около 8 кг за 2 месеца.
09.05.13
09:48
Здравейте :) пиша тук като продължение на темата, в която питах за хранителни добавки, защото стака, който направих е много подобен:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/68093
Вече от два дни спазвам стриктно НВД и взимам:
1 Alcar
2 AAKG
3 Forskolin
4 Yohimbe
- днес ще ми донесат и ALA в аптеката.
и във връзка с това имам някои въпроси.
1. След като смених диетата чувствам лека отпадналост и загуба на сили. има ли начин да преодолея тази неразположеност.
2. като взимам yohimbe ми се замайва главата, все едно заглъхва...мерих кръвно...малко по-високо е, но поне няма сърцебиене...ако някой има опит с препарата и желае да сподели впечатления ще се радвам да прочета :)
3. нужно ли е да направя/добавя нещо допълнително към режима ? имам още 80 лева бюджет за добавки.
P.S. видях, че зад океана е доста по-евтино, примерно в този сайт:
http://bg.bodybuilding.com/store/natrol/flax.html
някой пазарувал ли е от там ? А този продукт може ли да се ползва като заместител на ALA, като съдържа такава в себе си ?
Благодаря за помощта :)
Мнението беше редактирано от Стоян Петров на 09.05.13 10:47.
Имам едно питане - за какъв период от време може да се приема стака? И колко време трябва да се почива, преди да го почна още веднъж?
Пия ALCAR, ALA, кофеин и зелен чай от около 1 месец и съм приятно изненадана от ефекта. За разлика от бърнърите, които съм пила (Oxy, Fyre), няма никакви неприятни странични ефекти. Чувствам се страхотно, имам много повече енергия и тренировките са супер. Иска ми се да продължа да го пия, та затова и въпросите. :)
А какви са ви резултатите афтър стака бре хора, че на мен вече термо бърнерите НЕ ми влияят.
Здравейте,искам да попитам след като спреш да пиеш L-carnitine и си отслабнал,качваш ли си отново килограмите,които си ги свалил,или не?