06.09.05
21:05
Напълнява ли се след спиране на цигарите и ако да защо ?
Нали повечето хора пушат, за да си успокоят нервите? Като се появи тази психологическа зависимост към цигарите и ти я спреш, все едно имаш постоянна нужда да хапваш, да дъвчеш и тн. И така като вземеш предвид енергоразход + поета енергия при повечко ядене какво ставА?
06.09.05
21:40
незнам аз знам само че цигарите .... потискат метаболизма но верно защо се дебеле ... не знам ще чакам някои да напише повече че ми е интересно :D
06.09.05
22:03
Същото като при спиране на фитнеса- апетита надхвърля разхода на енергия.
По голямата част от пристрастяването към цигарите е в самия навик ( не толкова никотинов глад ). Когато човек ги откаже почва да яде по нещо малко за да не мисли за цигари . Грешката е често срещана и при нея наистина се надебелява .
07.09.05
13:38
[quote author=“Odin”]По голямата част от пристрастяването към цигарите е в самия навик ( не толкова никотинов глад ). Когато човек ги откаже почва да яде по нещо малко за да не мисли за цигари . Грешката е често срещана и при нея наистина се надебелява .
аз не съм на това мнение. Спрях цигарите с табеск, явно по-голямата част от пристрастяването наистина е никотина а не навика.
Когато ги спрях изобщо не си промених хранителния режим. изобщо не надебелях.
[quote author=“kpo”][quote author=“Odin”]По голямата част от пристрастяването към цигарите е в самия навик ( не толкова никотинов глад ). Когато човек ги откаже почва да яде по нещо малко за да не мисли за цигари . Грешката е често срещана и при нея наистина се надебелява .
аз не съм на това мнение. Спрях цигарите с табеск, явно по-голямата част от пристрастяването наистина е никотина а не навика.
Когато ги спрях изобщо не си промених хранителния режим. изобщо не надебелях.
еми да не си го променил не си надебелял и тои тва каза а ако беще почал да ядеш по повече щеше да надебелееш
Ами има подобно нещо но е временно но пред алтернативата да спреш цигарите е приемливо (ехееех всичко бих направил )
07.09.05
18:59
[quote author=“Size”]не се надебелява,или поне аз не надебелях,ако си решил,спирай ги
Аз не пуша просто ми е любопитно. :)
07.09.05
20:51
[quote author=”^MaD^”]
еми да не си го променил не си надебелял и тои тва каза а ако беще почал да ядеш по повече щеше да надебелееш
той не казва ли все пак, че понеже си пристрастен към пушенето, като спреш цигарите постоянно ядеш?
Освен това съквартирантът ми също ги спря с табекс и той не започна да яде, и не е надебелял!
не сам против пушачите ,но тва за мен е пълна глупост нали така???? :?
като гледам повечето вече 7-8 клас(даже някои и по малки) започват да пушат ) така е понеже аз сега ще сам 9 клас и повечето пушат.
Ае който иска да си пуши аз съм твърде против тва—мисля че не само аз особено в този форум.
12.09.05
12:15
[quote author=“UnDisputeD”]Напълнява ли се след спиране на цигарите и ако да защо ?
аз не надебелях и с 1кг но имам приятели които надебеляха а пак ба6тами ка4и 13-14кг и пак пропу6и ж краина сметка.една приятелка ги отказа за дже седмитси и надебеля с 6кг и по4на да пу6и за да не дебелее ама поне ги намали.на жсеки разли4но
за6то-незнам мойе би за6тото си сжикнал се да има6 не6то ж устата и жместо тсигарата примерно заместжа6 с семки и бомбонки.
а по-долу пак пи6е-са6тото като спре6 с фитнеса
а мойе и да си е до психи4еска нагласа
20.09.05
18:58
Ми ако си свикнал постоянно да имаш нещо в устата и респ. смениш цигарата с по-висококалоричен еквивалент, може и да напълнееш :twisted: