09.01.13
12:00
На 19 год съм 178см,79кг.Ако спа по 11-12 часа на ден и имам хубава храна,ще могали да се възстановявам,ако тренирам всеки ден(зала) и по 5 пъти седмично кардио.
09.01.13
12:05
Няма да можеш да възстановяваш, ако тренираш качествено. Ако успяваш, значи си губиш времето в залата. НИЩО не налага този тренировъчен режим. В спорта не винаги ‘повече’ значи ‘по-добре’, научете го най-накрая. За къде си се разбързал? Лятото е далеч...
09.01.13
12:09
Имам да чистя 3 4 кг най-трудните и мисля,че ако правя повече тренировки ще успея по бързо да ги изчистя.
09.01.13
12:14
Ясно ми е, че така си мислиш... но дали си прав - това е друго, нали? ;)
09.01.13
12:16
Ем ако може, кажи как да си разпределя силовите и кардио тренировките така, че да да има най-много ефект.
Извинявай , но си на 19 години ! Не можеш ли да прочетеш в интернет нещата , които те интересуват и след това да си зададеш въпросът тук и който може ще ти помогне с каквото може ....
Мнението беше редактирано от Стоян на 09.01.13 12:19.
09.01.13
12:19
Нито знам как се храниш, нито знам какво и как тренираш... нито пък съм наясно с режима ти като цяло. Избягвам да давам съвети така наизуст. Погледни си храната - там е решението на проблема ти... не в бройката на тренировките.
09.01.13
12:23
Чети горния коментар!
И аз отслабвам и то стабилно. Не ти е нужно да тренираш всеки ден, защото така нищо няма да постигнеш, най- много да се претренираш или недай си Боже да се контузиш нещо.
Аз на седмица тренирам 4 пъти.
Понеделник- гърди
Вторник- гръб
Сряда- почивка
Четвъртък- бицепс и трицепс
Петък- рамо и крака
През тия 4 дни на тренировки, след самата тренировка бягам по 20/ 25 мин. на пътечка. Като си степенувам- ту по бързо бягане, ту по бавно.
Ако искаш можеш и съботата пак да си правиш кардио, но не толкова интензивно, и никакви тежести.
Аз си тренирам от почти две години.
Целта ми е от 110кг. (висок съм 1.90см. на 20 години) да стана на 95кг. Бях достигнал 104кг. (тоест свалих 6кг. за месец/ месец и нещо) но сега през ваканцията съм качил някви си 2-3кг. но сега пак ги свалям.
Има си достатъчно диети и фитнес програми в сайта, можеш да разгледаш.
Но недей да тренираш всеки ден, защото няма да е благоприятно за организма ти.
@avitohol avitohol-не разбирам защо гърдите,които съвсем не са толкова голяма мускулна група,получават самостоятелна тренировка,а краката и рамото ги тренираш наведнъж?
09.01.13
14:01
диетата ми е РБД.Кардиото ми е стълби изкачвам 15 етажен блок.силовите тренировки са:
1ви ден:Ръце + корем
2ри ден:Крака +рамо
3ти ден:Гърди+корем
4ти ден:Гръб+трапец+предмишница
Силовите тренировки ги правя на суперсерии примерно 1вия ден лег с тесен хват след него без почивка с лост за бицепс и пак без почивка на римското столче после други 3 упражнения и така няколко кръга .Гледам да правя повече повторения около 15 на всяко упр.
В залата има и боксови круши и понякога редувам качването на стълби с тренировка на боксов чувал.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.01.13 14:06.
15 повторения-това не е никаква силова тренировка.
Разпределението на мускулните групи също не е подходящо.
09.01.13
14:12
под силова тренировка имах предвид тренировка в залата,знам че за сила се праят 1-3 повторения.
09.01.13
18:08
Ще може ли някои,който разбира да ми каже по колко тренировки да правя на седмица в залата и колко кардио?
10.01.13
10:53
казано от boris gecov на 09.01.13, 18:08:
Ще може ли някои,който разбира да ми каже по колко тренировки да правя на седмица в залата и колко кардио?
Не че разбирам, ама да отговоря и аз... Тренировки три, силови (ама наистина силови т.е. тежки с по 5-6 повторения в серия), за цяло тяло, кръгови, без почивка (или минимална такава между упражненията). Кардиото може и да го пропуснеш, ама ако па ти е толкова зор да го правиш (щото сигурно няма да ме послушаш да го пропуснеш) - 2 пъти в нетренировъчни дни. Всичко останало е в храната.
казано от boris gecov на 09.01.13, 14:12:
под силова тренировка имах предвид тренировка в залата,знам че за сила се праят 1-3 повторения.
А за маса 6-8 и за релеф 12-15, нали?
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 10.01.13 10:59.
13.01.13
17:18
Ако може да се обадя и аз. Първоначално това, че ще вдигнеш тежестта 6 пъти изобщо не означава, че ще градиш сила, по същия начин е и с многократното вдигане. Целта е да натовариш мускула за определен период, време под напрежение, това означава че всяко повторение трябва да ти е с определена продължителност. Така например повдигаш тежестта 1 секунда, задържаш 1 секунда и отпускаш за 2 секунди, това е само пример. Като по този начин серията ти трябва да варира в следните граници:
20 секунди за сила;
40-70 за максимална хипертрофия (растеж на мускула);
70+ секунди за издръжливост на мускула;
Другото което ми направи впечатление. Гърдите са мускул със среден размер, краката за сметка на това са голям мускул.
Разделяй големите мускули в отделни дни. Например:
Ден 1. Крака
Ден 2. Почивка
Ден 3. Гърди с предно и средно рамо.
Ден 4. Почивка
Ден 5. Гръб със задно рамо и трапец.
Ден 6. Ръце, Корем.
Това е само пример, ако искаш разгледай се из форума има много по-компетентни момчета, с къде къде по-голям стаж, които имат много повече опит.
Запомни само, че тренировката е само 30% от изграждането на тялото. Останалите 70 са свързани с начина на почивка, хранене, прием на добавки и така нататък. Мускулът расте при почивка, не при претрениране.
Надявам се да съм ти помогнал малко :)
Поздрави!