09.01.13
13:33
Здравейте,
Нов съм във форума и не ми трябваше много време абсолютно да се объркам и загубя сред теми и мнения.Затова ми се прииска да споделя какво ме вълнува пък дано някой се отзове с полезно мнение. Накратко- аз (23г,170см) и приятелката ми (27г,160см) спряхме цигарите и дали заради това или нездравословното хранене и откровен мързел качихме доста килограми над нормалното ниво, на което се чувстваме добре. Бях 72кг, а станах 81, а приятелката от 46 се изстреля на 55. Решихме да вземем мерки, взехме си велоергометър преди седмица и започнахме режим (изцяло съставен наизуст от нас). Всяка сутрин въртим по половин час и се стараем да се натоварваме максимално, закусваме с ябълка, обядваме със салата (зелена, краставици домати, зеле моркови) и вечеряме отново със салата и пиле на фурна или риба. Резултатите не закъсняха аз свалих 5 килограма за седмица, а тя 3. Предполагам, че ако продължаваме ще свалим още, но се притеснявам как в един момент да направим прехода отново към нормално хранене, как да вкараме отново въглехидратите в менюто. Именно тук се обръщам към вас? :))
Забравих да спомена и, че от време на време добавяме по едно варено яйце или парче сирене към обяда :)
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 09.01.13 13:47.
09.01.13
14:04
Аз и жена ми едновременно спряхме цигарите. Вече минаха 7 години сигурно, не ги броя. Стана същото и при мен. Почнахме да трупаме килограми. След някое време се задържаха кг. на едно място и почнахме да ходим на фитнес...... Моето мнение е, че така трябва до края на живота си да се съобразяваш с храната. Аз съм любител на сладкото и за мен е много трудно.... Намерих си моя начин на ядене и трениране. Няма как, като годините напредват метаболизъма се забавя, клетките престават да се делят))) и как то някои пишат за своето меню, аз от 3000каллории ще стана прасе. Просто на тялото не му е необходимо толкова, даже с тренировките( пиша за моя частен случай, ако някой се заяде, той си знае). Моя режим е такъв: сутрин тренировка на гладно почти, после протеин( ако няма тренировка, то само протеин), междинно в 10 нещо набързо, в 12 основният прием за деня, като количество, с две думи спазвам режим. Но в събота и неделя си позволявам пица, сладко и т.н. разбира се в умерени количества. и така вече няколко години. Няма спасение, това е начин на живот мисля!))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 09.01.13 14:05.