04.01.13
17:49
Той въпроса е зададен :) Става въпрос дали ако вкъщи разполагаме с дъмбели,лост и тежести,както и вело,можем ли да постигнем и подържаме добра форма?Ясно е,че фитнеса е друго,но ако целите ни не са подготовка за първенство,а стягане и малко мускули в рамките на нормалното.Хм...
На тялото му е все тая къде тренира,стига да има нужното оборудване.Дъмбели ,лост и тежести са напълно достатъчни(стига да са достатъчно тежки) за тренировка ,където и да е.
Мнението беше редактирано от Гената на 04.01.13 18:12.
Всеки си преценява. Това, което се губи вкъщи, е времето сменяне на тежести, защото все пак ще си купиш чифт дъмбели, един лост. Постоянното сменяне, което се налага, често губи време. От друга страна, прогреса зависи най-вече от постоянството. Вкъщи, по принцип, е по-лесно да се навиеш да тренираш ако не ти се тренира. При всички положения и ще ти отнеме по-малко време - не ти се налага да пътуваш до там и да се връщаш, пестят се средства (карти/посещения, бензин евентуално). От друга страна, с една тежка тяга, да речем 120 килограма, може да слезеш на долния етаж :D А упражнения като лег с щанга и клек са опасни, ако няма кой да ти помага. И двете си имат своите предимства и недостатъци спрямо другото.
Аз лично инвестирам в екипировка, постепенно си набавям все повече необходими неща и тренирам в домашни условия.
04.01.13
21:56
Да се поддържа добра форма е възможно навсякъде,
дори без наличие на уреди.
За мен е важно да има малко изобретателност и желание.
При жените е още по-лесно.
Аз съм избрал да не тренирам в зала.
Вкъщи имам дъмбели, слагам тежести в една раница,
тичам в парка, ходя на лостове и така.
10.01.13
11:16
Зависи кво целиш.Има доста упражнения дето може да те поддържват във форма и вкъщи,но ако искаш обем и маса,няма как без фитнеса
Ако искаш обем и маса ти трябва МАСА най-вече, и с закупуването на някоя лежанка ,щанга и дъмбели може и вкъщи (както съм и аз) и найстина си е много по-удобно отколкото да пътуваш и да се чудиш дали ще стигнеш навреме или ще закъснееш. Е малко по-тихо е , но AC DC до дупка и това е :D