Претрениране (или) ?

11.01.13
12:03

Привет!

След периода на застоял и мързелив живот влязох във фитнеса, като след понеделник - гърди и трицепс дойде сряда - гръб и бицепс.
След тренировката на гърди имах невероятна мускулна треска, но нали все пак не съм се движил от 2 години (освен по клавишите на клавиатурата и педалите на автомобила) счетох я за нормална.
Споменавам само, че не съм отишъл направо да легна под лежанката от първия ден, в който ми е хрумнало да тренирам, а си понаправих 2 седмици лицеви опори вкъщи, потичах, поскачах понабирах се до колкото мога.
И така - сряда тренировка за гръб и бицепс. Загравка 10 минути и следват 4 серии по 8 набирания на тази машина, която ти помага отдолу, защото аз съм дебел толуп и не мога със собственото си тегло (193 см, 92 кг). 
После дърпах на скрипеца, 3 серии усетих, че вече ще се пръсна и прекратих с това. Преминах на бицепса, като правих упражнението където си подпираш лакета на бедрото в седнало положение и качваш дъмбела нагоре. Пак 3 серии по 8 повторения, като после идеята ми беше с правия лост да ми е следващото упражнение, но на 7-мото повторение вече изнемогвах!
Бях надут, като дирижабъл и реших, че съм готов. Тръгнах си. Легнах си, спах, на следващия ден всичко Ок, лека умора. На втория ден обаче - който е днес (петък) вече не мога да си опъна ръцете до край. Будих се през нощта от болки в ръцете. Вкочинили са се като камък там над предмишницата и не мога да ги изпъна. Боли зверски.

Моля за коментар, какво е това и нещо стандартно ли е след описаната тренировка за обеждвижен човек да чувствам това в ръцете си. Сега не мога да ги оставя надолу опънати до тялото си а образуват буквата О пред торса ми.

Поздрави и предварително благодаря.

Темата беше редактирана от New Face на 11.01.13 12:04.

Carbohydrate

11.01.13
12:09

Ако няма промяна на цвета на кожата, подуване и видими аномалии, то е мускулна треска))

11.01.13
12:33

При много хора адската болка при мускулна треска не идва на следващия ден, а на по-следващия. Аз съм такъв примет. Бях така, когато тренирах като билдър... Ако болката е непоносима си вземи топъл душ и се размачкай след това... Ще ти мине !

11.01.13
13:20

Благодаря за отговорите. Подуване има, различен цвят от естествения - няма. Иначе тази част, която е от обратната страна на лакета (сгъвката на ръката) ми е като камък и не отпуска. Единствено омеква, когато си завъртя китката надолу към клавиатурата, а когато я завъртя нагоре към тавана е ужас някакъв :) Това с изпъването на ръцете ми е по-голямото притеснение, като хипопотам се чувствам + болка! Може ли това да е от мускулна треска или съм прецакал сухожилия ми е най-най-основния въпрос? Все съм си тренирал преди време за по 5-6 месеца, все съм се товарил, но както споменах от 2 години, че и повече се въплатих в офис мишка и се позастоях. Сега идеята ми е да се върна във форма, но грешката ми е, че правя това, което правих преди 3 години във фитнеса и бях във топ форма. Както и да е за това нещо се самокритикувам, ще се поправя. Обяснете ми за това със невъзможноста да си изпъна ръцете? Стоят на буквата “С”.

Поздрави.

Мнението беше редактирано от New Face на 11.01.13 15:06.

11.01.13
14:55

Просто имаш силна мускулна треска.До няколко дни ще мине.Днес е най-силна,най-вероятно от утре ще започне да отслабва.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1