11.01.13
15:01
На ВМ-НВД съм с ОКБ,плюс Мелтадаун ВПХ.Искам да приемам Аминокиселини с разклонена верига,изчетох доста теми,но не мога да се ориентирам кои в момента са най-изгодни.Препоръчайте ми,моля! А добре ли по 20 грама на ден? Тежа 55кг,170см съм висока.Имам малко под 14% мазнини,напоследък доста мускул оформих и не искам да ги стопя,защото ми беше много трудно.
11.01.13
15:33
Под 14% мазнини?? Сигурна ли си :)
да,сигурна съм.Измерих ги с тази формула http://lubomirivanov.com/1322/.Не е като с калипер,но е доста точна и може да се използва за проследяване на прогрес.Според мен е напълно възможно да са ми толкова, тъй като коремните ми мускули се виждам,по-точно двата горни реда,третия по-малко.
11.01.13
15:42
http://i16.photobucket.com/albums/b5/Sum41Jon/Other Crap/female-body-fat-percentage-pictures.jpg - тук може да видиш някои примери. Ако наистина си около 14% не виждам никакъв смисъл да понижаваш. Е, освен ако няма да участваш в бикини или фигура, но тогава нямаше да пускаш теми във форума :)
Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 11.01.13 15:42.
доколкото съм чела,при всеки мазнините се натрупват на места повече,на места по-малко,зависи от телосложението,ръста ит.тн.Не мисля,че две жени с еднакъв процент мазнини ще изглеждат еднакво...Аз определно не съм за бикини или др състезания...имам доста работа,като цяло горната част на тялото ми е доста по-добре,квадрицепса ми е мускулест,абдуктора ми е омазнен,прасците ми са ужасно слаби,особено от вътрешната страна и не мога и не мога да ги накарм да порастнат...Виждам си пресата,но имам малко паласки...Е ТОВА КАКВО Е :((((
11.01.13
15:53
Ако са с еднакво количество мускулна маса и от една раса ще изглеждат почти еднакво на тея проценти според мен. Но пак може да има разлики какво казваш. За прасците ти може би ти трябва по-добра програма. Как ги тренираш?
Най-много два пъти пъти седмично то ако ги чувствам възстановени от едната тренировка,чак тогава правя втора,естесвено в непоследователни дни,След тренировка за крака,завършвам с прасци-повдигане на пръсти 3 по 10,изправяне на пръсти от седеж 3по10.
11.01.13
16:02
Прасците се възстановяват много лесно. Не го мисли въобще. Бих ти препоръчал 2 или 3 пъти в седмицата започваш с повдигане на пръсти от стоеж (важно е) 4х5-6. След това седнала 3-4х6-8 повт. Прасците трябва да се тренират много, много тежко. Иначе е нормално да не растат :) Сега като си на дефицит няма да порастнат повече, а и може да махнеш по 1 серия от това, което съм написал. Но като си върнеш храненето пробвай това и ще видиш голяма разлика :)
http://klaudiagurga.wordpress.com/2012/04/08/observation-4-7/ тази статия бях чела,дай малко по-надолу и ще видиш какво имах предвид
Благодаря за съвета за прасците.Забравих да кажа,че отделно скачам на въже и бягам за прасците :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.01.13 16:06.
11.01.13
16:12
казано от JulsaVena на 11.01.13, 16:04:
http://klaudiagurga.wordpress.com/2012/04/08/observation-4-7/ тази статия бях чела,дай малко по-надолу и ще видиш какво имах предвид
Погледнах набързо. Ако си дехидратиран също разликите ще са големи, да.
What I also found interesting in my observation was how two people could have the same body fat percentage, but look very different.
Image
This is due to body fat being distributed differently depending on the individual, as well as on their water/caloric intake and basic biology.
Ами имам доста да уча,да чета и с опит също ще напредвам.Не искам да се състезавам,нито супер релеф,просто искам едно чисто,пропорционално и здраво,силно тяло.Не харесвам fat skinnies :).имам воля,значи ще стане с времето.
11.01.13
16:23
казано от JulsaVena на 11.01.13, 16:16:
What I also found interesting in my observation was how two people could have the same body fat percentage, but look very different.
казано от Ради Хаджирадев на 11.01.13, 15:53:
Ако са с еднакво количество мускулна маса и от една раса ще изглеждат почти еднакво на тея проценти според мен. Но пак може да има разлики какво казваш. За прасците ти може би ти трябва по-добра програма. Как ги тренираш?
При различно количество мускулна маса е очевидно, че ще изглеждат различно. При 20%+ също. Но когато имаш толкова малко мазнини, различното разположение на мастните депа няма да е толкова очевидно.
Аз нямам такова количество мускулна маса :)Колкото жената на снимката с 14-те процента мазнини.Благодаря много за обяснението.радвам се да срещна толкова отзивчив,търпелив и имащ желание да помогне,човек!
12.01.13
11:43
1170 - 58,5 х20
Мисля че 20 грама са много, аз пия по 20гр БЦАА, за теб - наполовина би трябвало да стигне. Освен това не виждам смисъл да го пиеш в нетренировъчен ден, едва ли тренираш чак толкова тежко, за да имаш нужда.
Поздрави.
Тренирам 6 дни в седмицата,но съм на път да станат 7….още го умувам...Правя опити да учеличавам натоварваенто но усещам,че не мога да се възстановя качествено,затова искам да приемам БЦАА
Мнението беше редактирано от Juls на 12.01.13 11:46.
Аз ще коментирам цената :)
Поразгледай и ще го намериш по-евтино. . .96лв е скъпо !
За новата формула ли говориш? Старата я намирам за 86,новата под 96 не видях..
12.01.13
11:51
казано от JulsaVena на 12.01.13, 11:45:
Тренирам 6 дни в седмицата,но съм на път да станат 7….още го умувам...Правя опити да учеличавам натоварваенто но усещам,че не мога да се възстановя качествено,затова искам да приемам БЦАА
никакви добавки няма да те спасят, може само да отложат във времето малко...
12.01.13
11:53
казано от JulsaVena на 12.01.13, 11:45:
Честно казано не виждам смисъл в трениране 7 дни в седмицата. Ако се вярва на дневника ти, който само си започнала през октомври, но не е попълван :
3 дни силова + кардио до 40-45 минути общо
3 дни само кардио
1 ден силова + кардио до 80-90 общо
Определено прекаляваш с тренировките. Хората са казали, че почивката прави шампиона и тялото ИМА НУЖДА от почивни дни. Повече тренировки не значи винаги по-добре.
Иначе Breackk ти е дал акъл за продукта - сред най-скъпите в класа си е.
Нямам време да попълвам днвеник,имам семейство,студентка съм..домашни задължения и тренировките и едва имам време да се изпикая с извинение....На 98% ми е качествена храната...Как да се спася?
12.01.13
11:57
Аз ти написах в горното мнение, въпроса е да го прочетеш и ОСМИСЛИШ.
Поздрави.
1170гр за 96 лв. Мисля да го взема.Досега не съм пила аминокиселини.не мога да си сметна ако приемам по 20гр на ден за колко време ще ми стине...Може ли някой да помогне??И всъщност за 55кг добре ли е 20гр на ден?
казано от JulsaVena на 12.01.13, 11:56:
Нямам време да попълвам днвеник,имам семейство,студентка съм..домашни задължения и тренировките и едва имам време да се изпикая с извинение....На 98% ми е качествена храната...Как да се спася?
Най-добри съм е от 22 до 2-3, трябва да спиш 8-10 часа!
Здравейте,
За да не отварям друга тема, ще задам въпроса си тук. Значи висок съм 1,90/82кг. Имам около 10 месеца стаж във фитнеса. Досега не съм пил никаква химия. От скоро реших да подпомогна режима си с БЦАА, спрях се на тези - http://www.dymatize.com/products/recovery-amino-acids/detail/30/bcaa-complex-2200-400-ct/ (нарочно ги давам от официалния сайт, надявам се да не се счита за реклама). Та на въпроса:
На опаковката пише, че една доза (4 таблетки) дава 2,200 мг. БЦАА. На доста места прочетох, че тази доза е доста малка. Какво е вашето мнение - дали да пия 8, вместо 4 таблетки на ден, т.е. има ли някаква опасност за здравето? Не виждам логика, ако 4 са малко производителите да не напишат повече (все пак от това печелят).
Благодаря предварително! :)
Мнението беше редактирано от mutangi на 24.02.13 18:46.