Дневника на бивш дебелак

Темата е заключена.

14.01.13
01:12

1EDIT - Забравих да се представя, Аз съм Иван на 18 години от Хасково.

Сега съвсем случайно видях бутна “Дневник” и реших да опитам. Защо го правя? Може да ми даде допълнителна мотивация, по-добре ще следя развитието си а и нищо не губя. Накратко за мен, преди около 1 година тежах доста, като кажа доста искам да кажа 120+ . Започнах да свалям бавно почти от самосебе си(без да вземам каквито и да са сериозни мерки) стигнах до 112кг и лятото на 2012 подтикнат от доста сериозно събитие случило се покрай мен, което спада малко лично, започнах сериозно да променям тялото си. Започнах вкъщи и в близкия парк, кардио тренировки и какво може да се прави вкъщи. След известно време беше първото ми стъпване в залата и вече 6 месеца не съм спирал за секунда. Започнах да чета статии за режими, правилно хранене, кои храни да избягвам. Обърнах коренно представите си за храната като цяло. И вече мога да се похваля с що-годе добра фигура. Тежа 84-85кг в момента (забравих да спомена, висок съм 185). В по-добра форма не съм бил никога. Накратко ще опиша какво правя в момента:

Тренирам 4 до 5 пъти седмично, като от скоро започнах да разделям мускулните групи(преди това всяка тренировка ми беше кръгова)

Понеделник - Гърди + корем
Вторник - Рамо + корем
Четвъртък - Гръб + корем
Събута - Крака + корем

всяка тренировка започвам с 25 минути кардио на пътеката, като в тези 25 минути правя спринтове, нормално бягане и ходене по наклон(разнообразявам защото така по-бързо ми върви времето).

и да никога не правя ръце( бицепс, трицепс) имам изоставане в лявата ръка, там движенията са малко ограничение(акушерска парализа) и затова избягвам да правя ръце, защото трябва да тренирам само дясната а така разликата ще стане значителна( не че в момента няма).

Гледам да ям поне 4 пъти на ден. В момента съм отпуснал режима си и доста неща си позволявам, но съвсем скоро започвам да се придържам строго.

Хранителни добавки: ноември и декември изпих 2 кутии Animal Cuts + преди всяка тренировка L-Carnitine. В момента преди тренировка пия азот и L-Carnitine, и след тренировката BCAA. Чакам утре да ми дойде кутия Createston на PEAK.

След отслабването имам само един проблем, голяма част от резултатите ми са скрити под голям пласт излишна кожа. Започнах да използвам кремове за стягане и стрий.

Крайната цел е добър релеф, като срока който съм си поставил е 15 юни.

Дано не съм бил прекалено изчерпателен и не съм прекалил с подробностите :D

Темата беше редактирана от IvanDimov на 14.01.13 01:16.

Добре си описал всичко. Ако желаеш опиши самите си тренировки така ще могат да ти дадат съвет за подредбата на упражненията и тем подобни.
Относно корема ми е интересно успяваш ли да възстановиш за всяка следваща тренировка, коремът е мускул като всеки друг не мисля, че е нужно да го натоварваш всеки път.
Пожелавам ти успех.
Поздрави! :)

15.01.13
00:10

Какво стана днес....

В момента хран. ми режим е далеч от идеалния. Отпуснал съм му каишката доста.

Закуска купа кисело мляко+овесени ядки+голяма лъжица мед
Обяд свинско със зеленчуци
След обяд Дюнер (ям малко по-особен дюнер - хлeбче,доста пилешко месо и лук, нищо друго)
Вечеря 2 парчета пица

Още чакам да дойде Createston-a на Peak и тогава мисля да затегна режима и да започна да чистя сериозно като увелича още малко кардиото до 30 минути.

Тренировка Гърди+корем от 6:30 до 8:00
Започнах с лоста на лежанката за загрявка 2 серии по 30 ( с доста бързо темпо)
След това отивам на лежанка с релса, там правя 4 серии с по 10-12 повторения
Вдигам пейката за горна част на гърдите и отново 4 серии по 10-12 повторения
Останалите упражнения нз как да ги опиша, обикалям всички уреди за гърди в залата, т.е. още 5 упражнения.

Корем: лягам на края на лежанката и започвам повдигане на крака, като се държа за лоста. Не броя, правя колкото мога, след това се обръщам без никаква почивка, слага краката върху лоста и правя отново преси колкото мога. Така 4 серии.
След това наклони в страни и машина.

Започвам да осъзнавам колко тъпо и глупаво описвам тренировката, но ще гледам скоро да влезна в кондикция.

Преди тренировка пия L-carnitine + Азот на BSN, след тренировка BCAA.

@Владислав Андонов корема го правя всяка тренировка, а често в почивните дни го тренирам и вкъщи. Мисля че бързо се възстановява. В началото като започвах да тренирам имах сериозни мускулни трески, едвам ставах от леглото, но в момента не усещам затруднения и мисля че добре се развива.

Някой може ли да ми даде съвет за отпуснатата кожа?

Поздрави и хубава вечер на всички

Мнението беше редактирано от IvanDimov на 15.01.13 00:26.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1