Коремните преси Vs Крънчовете и другите алтернативи

30.08.05
23:52

Кажете си мнението кой упражнения правите за корем стандартните преси или крънчове или другите алтернативни упражнения.Нека Всеки напише с кой упражнения е постигнал най-голям прогрес и какво точно прави за корем.

31.08.05
00:49

Crunches + повдигане на краката (я от лег, я от вис). Т’ва за мен е Комбинацията :wink: (нищо не казвам за кардио и диета, защото темата е само за упражнения, но то се подразбира). Движенията са бавни и контролирани с минимална инерция. Ако можеш да правиш повече от 20 повторения без много усилия хващаш 5-10кг и с тях... 20+ повторения не са ефикасни ако искаш да развиваш коремната си мускулатура.

31.08.05
00:52

аз правя само крънчове и то от време на време !!!
не ми е мерак чак толкова до го тренирам корема и естествено е малко по голям от колкото трябва!!! :D :D :D

PR

31.08.05
01:23

Абе не правя корем !
Засега - като стане 100 талията го почвам тагава и него ,и цялостно да чистя ;) - сега качвам още

Това е грешно - да не го прави никой :D
тренирайте си корема хора ;) - дори и в период за маса

31.08.05
01:42

Аз си правя стандартни преси, ако нямам лежанка лягам на твърдо и си вдигам краката (да застанат под ъгъл 90’ - като свещ).
Освен това за страничните мускули - Извивки с дъмбел встрани (Dumbbell Side Bend) http://www.bb-team.org/exercise/000068.php Само ще кажа, че след тези извивки за първия път треска ме държа  към 3 денонощия

ЕДИТ: Ще ме извините за невежеството, ама думата крънч не ми говори много, а в бб-тийм няма обяснение кое е “крънч”... Някой може ли да обясни горе-долу какво е? Мерси

31.08.05
02:14

аз прогрес сам постигнал единственно от хиперсериите
в момента правя:
горна - долна - странична - долна част
което е около 100 повторения на серия
правя 2 пъти долната понеже ми е изоставаща

31.08.05
09:47

Имам невероятно масивна, красива и оформена преса и това не се дължи на никакви специални упражнения.Последната година съм правила повдигане на краката от вис най-много 4-5 пъти,адски рядко правя преси :)Накратко-не съм фен на този тип тренировки,развивам си мусклатурата на корема с тежките тренировки за цялото тяло!

31.08.05
10:18

[quote author=“tigra”]Имам невероятно масивна, красива и оформена преса и това не се дължи на никакви специални упражнения.Последната година съм правила повдигане на краката от вис най-много 4-5 пъти,адски рядко правя преси :)Накратко-не съм фен на този тип тренировки,развивам си мусклатурата на корема с тежките тренировки за цялото тяло!

Точно :) И аз рядко тренирам корем (1 - 2 пъти месечно, ако се сетя). Грешка е да се тренира корема със десетки и стотици повторения и то във всяка тренировка.

31.08.05
10:19

Аз правя всичко изброено,но нямаше такъв отговор.Просто всичко което има за корем съм го правил,дори и по екзотични упражнения като ренегатското

31.08.05
11:52

[quote author=”Петко К”]
Точно :) И аз рядко тренирам корем (1 - 2 пъти месечно, ако се сетя). Грешка е да се тренира корема със десетки и стотици повторения и то във всяка тренировка.

а защо да е грешно да правиш корем всяка тренировка? аз го правя всеки път (т.е. 3 пъти седмично) така: 100 коремни преси (3 серии пирамида) и повдигане на крака от лег  50 повторения в три серии (повече не мога да си вдигна краката, направо имам чувството че ще ми изхвръкне сърцето) така смъкнах 5см. от талията (е правих и кардио). въпреки това нямам мускулна треска на корема (мисляси че малко го натоварвам) и мислех да вдигна още повече повторенията... та защо да не е правилно?

31.08.05
12:52

[quote author=“VoiD”][quote author=”Петко К”]

а защо да е грешно да правиш корем всяка тренировка? аз го правя всеки път (т.е. 3 пъти седмично) така: 100 коремни преси (3 серии пирамида) и повдигане на крака от лег  50 повторения в три серии (повече не мога да си вдигна краката, направо имам чувството че ще ми изхвръкне сърцето) така смъкнах 5см. от талията (е правих и кардио). въпреки това нямам мускулна треска на корема (мисляси че малко го натоварвам) и мислех да вдигна още повече повторенията... та защо да не е правилно?

относително е !

31.08.05
13:56

[quote author=”Миле”]Аз правя всичко изброено,но нямаше такъв отговор.Просто всичко което има за корем съм го правил,дори и по екзотични упражнения като ренегатското

Миле кажи при кои си забелязал по голям прогрес това то питам в поста горе (интересува ме)

31.08.05
14:16

Ами има ефект от всички.Аз съм малко маняк на темата коремна преса,но много добре знаеш че тя излиза при добра диета съчетана с кардио.Ама все пак трябва да излезе накакъв мускул нали.По отношение на прочетените неща най добрата тренировка е повдигане на краката от вис.Това е добре но ако нямаш проблеми с кръста.За да излезе добре пресата е супер да се прави преси с усукване.Тогава излиза оформена може и при по-голям процент мазнини.За това аз лично правя много често следното.Повдигане на коленете от вис,преси на римско столче с тежест и преси с усукване в трисет 3-4 серии.За да имаш по-добри плочки си трябва да се правят с тежест.Това 2 пъти седмично.Иначе след кардио задължително 1х100-150.Това го правя от скоро за да се опитам да вкарам така наречената точкова редукция.Има известен ефект,но това е малко абстрактно понятие.Но от опит глава не боли.Въобще не съм привърженик на факта че пресата не трябва да се тренира често.Този мускул се възстановява много бързо и си трябва яко мачкане.Да се претренира преса аз лично не знам,освен ако не се тренира често с тежести

31.08.05
15:13

Мерси Миле беше доста изчерпателен това ме интересуваше.Събирам малко инфо да видя най-доброто за корем че ще го почвам

JI

31.08.05
20:22

вярвайте на тигра !! !

_M

31.08.05
20:28

най-скучната мускулна група за правене е корема :) тренирам го рядко(около 5 пъти в месеца) и смятам ,че е напълно достатъчно

08.09.05
14:58

не знам дали е скучна или не но аз лично правех преди лятната почивка 6 пъти седмично коремни колкото ми бяха и трнировките и най-много при кардиото...
на кардио тренировка правех 4 серии по 100 120 от римско столче
3 серии по 20 с 15 кг наклони с дъмбели + 3 серии по 20 вдигане на крака от вис и успях да сваля около 5 6 см от талията и корема... :P

08.09.05
15:09

аз тренирам корем 4 пъти в седмицата(когато имам тренировка).упражненията които правя са:
коремни преси на римско столче  3х20
повдигане на краката от лег  3х20 :wink:

08.09.05
15:41

Значи като гледам класическите преси са най използваните може би и най ефективни

08.09.05
16:33

[quote author=“drbrd_f”]не знам дали е скучна или не но аз лично правех преди лятната почивка 6 пъти седмично коремни колкото ми бяха и трнировките и най-много при кардиото...
на кардио тренировка правех 4 серии по 100 120 от римско столче
3 серии по 20 с 15 кг наклони с дъмбели + 3 серии по 20 вдигане на крака от вис и успях да сваля около 5 6 см от талията и корема... :P

Аз пък съм свалял 10 см от талията без коремни преси и без кардио.
С това искам да кажа, че не си свалил заради коремните преси и спокойно си можел да не правиш толкова много и толкова често. 1 - 2 пъти седмично корем е добре, и то не със стотици повторения. 10 - 15 е максимума, ако можеш повече, слагаш тежест.

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Значи като гледам класическите преси са най използваните може би и най ефективни

Това, че са най - използваните, не ги прави най - ефективни ;)

08.09.05
16:46

Най-ефективна за корема според мен е машината с тежести - нещо като аналог на коремните преси, но с тежест и осигурява постоянно напрежение. Перфектна както за изграждане на плочките така и за стягане на корема. Иначе ако корема е вече достатъчно стегнат или с изградени плочки е достатъчно максимум 1 път в седмицата да се тренира. Хилядите коремни преси не свалят въобще талията - всичко е диета и кардио..
И от време на време може да вдигате краката от висилка за долната част.. това е според мен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1