Въпрос за прием на протеин и BCAA

ЗДравейте!Нов съм във форума и влизам с въпрос за консултация.
Реших да си купя протеин и гледам съставките,които има в него.Прави ми впечатление, че в повечето протеини има много BCAA и се чудя дали в такъв случай има смисъл да си купувам отделен BCAA продукт.
Конкретно съм харесал http://www.bodybuilding.com/store/musclepharm/combat.html
Виждам,че в него има BCAA и се чудя има ли смисъл да си купя отделно BCAA или става припокриване?
Благодаря предварително!

БО

09.01.13
16:20

Задължително си вземи и BCAA. :)

09.01.13
17:15

Не е лош протеина, но е скъп. Добавянето на бца към протеина е отличен избор, но си вземи на прах :) Прочети темата в лина да ти стане ясно.

bcaa

Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 09.01.13 17:15.

10.01.13
14:52

Бих си взел по-голямо количество БЦАА за тези пари , от протеин ефект не съм видял до сега.

EP

11.01.13
12:25

казано от karlo на 10.01.13, 14:52:

Бих си взел по-голямо количество БЦАА за тези пари , от протеин ефект не съм видял до сега.

Подкрепям.
А кои BCAA би препоръчал, защото аз ползвам тея на PrimaForce и съм много доволен засега за разлика от тея боклуци на Scitec, които има вкус на мърша и не стават за пиене.

казано от Ангел Георгиев на 09.01.13, 15:41:

Реших да си купя протеин и гледам съставките,които има в него.Прави ми впечатление, че в повечето протеини има много BCAA и се чудя дали в такъв случай има смисъл да си купувам отделен BCAA продукт.
Виждам,че в него има BCAA и се чудя има ли смисъл да си купя отделно BCAA или става припокриване?
Благодаря предварително!

Нормално е в протеините да има БЦАА. Те са основна част от тях. Същото важи и за тези от месото и храната, която културистите най-често приемат. БЦАА, според мен, няма нужда да си купуваш.

казано от Бодибилдър на 09.01.13, 16:20:

Задължително се образовай преди да даваш съвети.

БО

12.01.13
15:58

казано от Ради Хаджирадев на 11.01.13, 15:35:

казано от Ангел Георгиев на 09.01.13, 15:41:

Благодаря предварително!

Нормално е в протеините да има БЦАА. Те са основна част от тях. Същото важи и за тези от месото и храната, която културистите най-често приемат. БЦАА, според мен, няма нужда да си купуваш.

казано от Бодибилдър на 09.01.13, 16:20:

Задължително се образовай преди да даваш съвети.

Младеж ако разчиташ само на BCAA от протеина ми е ясно колко си образован. ;)

казано от Бодибилдър на 12.01.13, 15:58:

Имаш ли представа колко е съдържанието на BCAA в протеините от типична културистична диета?

БО

15.01.13
09:59

казано от Ради Хаджирадев на 12.01.13, 16:23:

казано от Бодибилдър на 12.01.13, 15:58:

Имаш ли представа колко е съдържанието на BCAA в протеините от типична културистична диета?

Средно 10 грама левцин, 6 грама изолевцин, 5 грама валин в 100 грама суроватъчен протеин.

Не беше точно това целта на въпроса, но да речем, че 20% от протеина в диетата е БЦАА.

Да речем, че човекът тежи 75 кг. И приема 2,2гр/кг протеин. Следва, че на ден той приема 0,25*165 = 33 гр. БЦАА.

Смяташ ли, че добавянето на 10 гр. отгоре ще даде ефект?

Друг въпрос е като цяло дали БЦАА като допълнителна добавка въобще действат (и преди някой да ме поправи, говоря за хора, а не за плъхове). Осооообено при калориен излишък...

Да казваш, че е “задължително” да се добавя БЦАА при положение, че никой не е сигурен, че действат (и все още не е доказано недвусмислено) е малко прекалено :)

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 15.01.13 14:02.

EP

17.01.13
11:15

казано от Ради Хаджирадев на 15.01.13, 14:01:

Не беше точно това целта на въпроса, но да речем, че 20% от протеина в диетата е БЦАА.

Да речем, че човекът тежи 75 кг. И приема 2,2гр/кг протеин. Следва, че на ден той приема 0,25*165 = 33 гр. БЦАА.

Смяташ ли, че добавянето на 10 гр. отгоре ще даде ефект?

Друг въпрос е като цяло дали БЦАА като допълнителна добавка въобще действат (и преди някой да ме поправи, говоря за хора, а не за плъхове). Осооообено при калориен излишък...

Да казваш, че е “задължително” да се добавя БЦАА при положение, че никой не е сигурен, че действат (и все още не е доказано недвусмислено) е малко прекалено :)

За колко голям калориен излишък говориме. То по тази логика много неща не ти трябват при калориен излишък, но на практика не е точно така. Отделно идва момента за по практичното и удобно приемане на протеина/АК, когато е във вид на добавка.

Дори и само да поддържаш, пак няма допълнителна полза. Колкото за удобството.. кое му е по-удобното да пиеш нещо с по-малка калоричност, много по-скъпо и с по-лош вкус? И под по-малка калоричност имам предвид самото БЦАА, т.е. еквивалента, който трябва да изпиеш от протеиновата пудра да си добавиш същото количество БЦАА. Защото самите БЦАА са по-калорични от протеина. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1