15.01.13
19:46
Първо здравейте, съвсем нов съм във форума!
Та въпросът ми е ясен, пиете ли мляко от 1,5-0,1%, за да си набавяте протеин? Напоследък чувам доста противоречиви отзиви, някои от които стигат дотам, че го заклеймяват като “вода със захар” с нулева хранителна стойност, а други пък пият по един литър на ден. Моля за вашето мнение :-)
Прясно мляко пия само в кафето или ако намеря отнякъде домашно. Протеина от-> яйца, месо, протеинови пудри, БЦАА. Факта, че е обезмаслено+копешко вече не е мляко, пари на вятъра.
16.01.13
00:28
Млякото най-добре ако е “домашно”. От магазина имам наблюдения върху определени марки (само 3%), и смея да кажа, че има качествено мляко в магазините, но не може да се сравнява с “домашно’‘.
16.01.13
02:45
казано от Борис Разколников на 15.01.13, 19:46:
Първо здравейте, съвсем нов съм във форума!
Та въпросът ми е ясен, пиете ли мляко от 1,5-0,1%, за да си набавяте протеин? Напоследък чувам доста противоречиви отзиви, някои от които стигат дотам, че го заклеймяват като “вода със захар” с нулева хранителна стойност, а други пък пият по един литър на ден. Моля за вашето мнение :-)
Млякото е страхотен източник на протеин (суроватъчен, казеин, БЦАА). Тези работи, които са ти ги казали, са пълна глупост. Източник е на супер качествен протеин + диетичен калций, който определено е по-добър от този на хапове или в други храни. Доказан е да води до по-добра хидратация от чиста вода или спортни напитки. Съдържа електролити, минерали и т.н. И на вкус е супер.