16.01.13
10:30
Здравейте колеги,
въпроса ми е какво обядвате в офиса кога наблизо няма заведеният за хранене с изключение на баничарници и джобове което не си е храна.закуската лесна мусли с прасно мляко и е ок но обяда си е проблем. ще ми е интересно да видя кои как се е справил с такъв проблем.
Благодаря предварително.
Пепи, това винаги много съм го уважавал и е най-правилното, но винаги ми е било интересно да видя гримасата на колегите, когато някой си отвори кутията и се размерише на чесън, лук и още нещо :)
казано от gotcha на 16.01.13, 10:37:
Пепи, това винаги много съм го уважавал и е най-правилното, но винаги ми е било интересно да видя гримасата на колегите, когато някой си отвори кутията и се размерише на чесън, лук и още нещо :)
Защо непременно трябва да има чесън и лук? Може и кисело зеле да има...
Аз лично винаги съм работила с много хора (клиенти) и не би било добре за бизнеса да се разнасят подобни ухания след мен, но пък винаги съм си носила храна в кутии.
16.01.13
10:53
даите пример за някои от маджите които носите в кутиите
16.01.13
10:58
Свински врат с гарнитура.
Поддържам постоянни запаси от сурови ядки в офиса.
Обядът не е никакъв проблем. Нося си храната в кутия.
Ами така си го представям :)
За човек, който обича тези “благоухания” ще е трудно всеки път да се съобразява с колегите си...
Смешно ми е бре :D
16.01.13
11:06
Храна в кутия. Заквасена сметана. Сурови ядки.
В краен случай - пълнозърнесто хлебче + печено кюфте/пържола/наденички (готвено на място)
Понякога - банички от бутер тесто с кашкавал/сирене/гъби/пилешко
казано от gotcha на 16.01.13, 10:37:
Това е преимуществото да работиш сам в кабинет - тракваш ключа отвътре и плюскаш като прасе без някой да те види 8-) :D, после проветряваш и ни лук ял, ни лук мирисал (буквално :D).
Иначе ако трябва да съм сериозен, на колегите, когато обядваме заедно, не им прави впечатление тъй като и те са като мен - с кутии. Иначе ако се работи в open офис - човек трябва да се съобразява какво си носи, а не да муа шкембе с чесън :D
Едит: сега видях въпроса какво точно си нося - днес например - пилешко филе (хапки) със сос от топено сирене и картофено пюре за гарнитура. (под сос разбирай заливка, а не течност)
Мнението беше редактирано от Петър на 16.01.13 11:10.
За да не е спам, ателието ми е на 5м. от кухнята... вкъщи :(
Адмирирам хората, които си носят храна и не ядат буклуци на работа/училище!
Яйца, месо, ядки...Или мога да закусвам вкъщи яйца, а за обяд да ям мюсли. Какво значение има в какъв ред ще са нещата?
Да, други идеи са пържолки+зеленчуци; ориз с дребни късчета месо (за да не си носиш бутче, с което да си омажеш пръстите и да изсмукваш шумно кокалите и после да се чудиш къде да ги изхвърлиш); палачинка/омлет от извара и яйца или банан и яйца (според хран. режим); сандвич от пълнозърнест хляб с шунка и кашкавал; или пълнозърнест хляб с няколко кюфтета....абе желание да имаш...
Кутии. Днеска примерно- 5яйца с масло и домашна извара, авокадо, кокос, масло, пушен врат и ябълка. Комбинацията е меко казана странна, ама на мен не ми пречи. Като гледам първо колегите колко пари дават за храна на работа и второ какво ядат за тия пари ми става лошо. 10 лева не могат да ми стигнат на мен, за да се наям от заведение/кухни дето поръчват, а на мен в общи линии това ми е бюджета за деня- приблизително толкова ми се пада.
Аз нося храната си в три четири кутии. В едната ориз, или картофи или други богати на въглехидрати храни, една кутия със месо, яйца или други богати на белтъчини храни, една кутия със салата, туршия идр. и ако си направя някой десерт и той си е в отделна кутия. Отделно ако има и някой друг плод. Разделям си ги на две до три порции на работа (в зависимост дали и закуската няма да ми е в офиса) топля и ям. Слагам кутии, буркани и т.н.т. в раницата и на гърба. Стремя се да се храня максимално възможно само с храна която сам съм приготвил.
Днес например си нося ориз със зеленчуци, пилешки хапки, бобена салата със салса сос и праз лук, пушено свинско и банан.
Ех чак ми застърга сега докато пиша, отивам да топля и да ям :)
Приятен обяд на всички :)
Много офиси са пригодени за хранене, като е обособена кухня с маса, хладилник и микровълнова печка. Аз имам късмета да съм в такъв офис. Нося си храната в 2-3 кутии + плодове + протейн + ядки. За ядките имам малки кутии, в които да се събира до 50гр, а дозите на протейна слагам в малки бурканчета от горчица. Много са удобни! :)
Въпреки, че има много заведения за хранене на около, по-хубаво от приготвеното вкъщи няма: евтино, здравословно, горе-долу вкусно :)
Какво от това, че на някого ще му замирише от кутията. Колегите когато домъкнат банички и дюнери, на мен не ми ли мирише?
Мнението беше редактирано от Randy на 16.01.13 12:55.
16.01.13
13:00
казано от Randy на 16.01.13, 12:55:
Какво от това, че на някого ще му замирише от кутията. Колегите когато домъкнат банички и дюнери, на мен не ми ли мирише?
То става въпрос по-скоро за силни и натрапчиви миризми, които трудно измирисват.
Съгласи се, че не може в един офис да мирише на лук и чесън, особено ако непрекъснато има поток на различни клиенти/срещи/интервюта;)
Мнението беше редактирано от Мила на 16.01.13 13:00.
казано от Мила на 16.01.13, 13:00:
казано от Randy на 16.01.13, 12:55:
То става въпрос по-скоро за силни и натрапчиви миризми, които трудно измирисват.
Съгласи се, че не може в един офис да мирише на лук и чесън, особено ако непрекъснато има поток на различни клиенти/срещи/интервюта;)
Така е, но не смятам, че е задължително да се слага чесън или други подправки с натрапчиви миризми, когато вие сами си приготвяте храната.
И аз си нося в кутия. Работя в офис, където има и кухня и си е престъпление да купувам банички или пици при положение, че имам необходимите условия на работа да се храня с домашно приготвена храна :) Нося си пилешко със салата, картофи, ориз ... разни такива неща.
29.03.13
13:50
Просто не обядвам :)
а идеи за работа на морето- пред хора съм 12-13 часа в 40 градуса (меса,яйца стават на нищо). мисля да съм на плодове, сладка царевица от консерва и сандвичи с пилешко или риба тон сутрин докато са читави)
26.05.13
22:11
казано от splend our на 26.05.13, 21:53:
а идеи за работа на морето- пред хора съм 12-13 часа в 40 градуса (меса,яйца стават на нищо). мисля да съм на плодове, сладка царевица от консерва и сандвичи с пилешко или риба тон сутрин докато са читави)
Сладката царевица от консерва е тъпкана със захар.
казано от Petq Pavlova на 26.05.13, 22:11:
мда има доста мнения против нея,но мисля, че е за предпочитане пред хляба,солетите и т.н. просто е доста удобно да си носиш консерва царевица за надвечер- не се раваля и се яде с лъжица,а и не мирише като ако си взема риба в консерва
26.05.13
22:18
казано от splend our на 26.05.13, 22:16:
казано от Petq Pavlova на 26.05.13, 22:11:
мда има доста мнения против нея,но мисля, че е за предпочитане пред хляба,солетите и т.н. просто е доста удобно да си носиш консерва царевица за надвечер- не се раваля и се яде с лъжица,а и не мирише като ако си взема риба в консерва
Примерно 100 гр СУРОВИ бадеми, орехи, бразилски орехи, тиквени семки и тн са още по-удобни, по-полезни и по-хранителни.
Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 26.05.13 22:19.
да,и те ще влязат в менюто,но ако ям ядки ми става много тежко а същевременно стомахът ми е празен.не ги харесвам за ядене,по скоро за съставка ги ползвам
26.05.13
22:28
казано от splend our на 26.05.13, 22:24:
а слънчогледови семки? или само тиквените са полезни?
И те са полезни, но сурови.
Винаги го има вариантът да пропускаш яденето докато си на работа и да наваксваш след това - някаква разновидност на IF. Ако ще се стига до ядене на боклуци само заради едното ядене, винаги предпочитам просто да не ям този път и да намажа някоя и друга полза от това фастене.