RQ: Хранителен режим за покачване на тегло

15.01.13
18:17

Здравейте, аз съм на 23 години, висок 1.90м, тежа 53 кг... истински Сомалиец.
Калориен баланс 1900ккал при нулева активност, 2200ккал с фитнеса, 2500ккал с излишъка - с толкова мисля да започна.

Започнах да ходя на фитнес 3 пъти седмично. Това е първата седмица т.е. Моля да ми препоръчате хранителен режим за покачване на тегло. Тъй като по цял ден съм на работа и не върви да си нося храня и да ям в стая с 10 човека на първо време ще заложа на следния режим - закуска 8:00-9:00ч; обяд 12:00-14:00ч; следобяд 16:00ч, вечеря 20:00ч; среднощно ~0:00ч. За закуската, вечерята и среднощното ядене съм си в нас и съответно имам избор на храни. Докато обяда най-често се състои в разни заведения - столове, механи, ресторанти, а следобедната закуска - плод и нещо сладко.

За съотношението въглехидрати:протеини:мазнини идея си нямам. Ще се радвам, ако ми препоръчате някакъв хранителен режим, като се съобразите с възможностите ми.

Също, като ходя на обяд за какви супи и основни ястия да се оглеждам? Обикновено ям салата - домати и краставици; моркови и ряпа; супа - шкембе или крем супа от каквото има; основно - паста, пиле с ориз, пилешки крилца или хапки, панирана риба; и пърленки (хлебчета).

Ако може някой да напише как се прави енергийния коктейл с разбитото яйце, млякото и още нещо. Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Dreamfield на 15.01.13 18:24.

16.01.13
22:04

Батка, според мен единственият ти шанс е да почнеш постепенно да натискаш тренировките и когато организма ти се адаптира да натискаш докато почнеш да усвояваш тези калории и да качиш желаните кг на активно тегло.
Без спорт не вярвам да успееш.
Яж каквото ти се яде и колкото ти се яде, тялото ще си го поиска и покаже.
Някой математик ще ти каже да смяташ калории и % на макронутриенти, не ги мисли толкова нещата, само желание и мотивация ти трябва :)
Успех.

17.01.13
00:09

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/63094/P40#p-807450 - Мнението на ПеткоК

Започваш да тренираш здраво - апетита ще ти дойде.
Храна - месо, яйца, млечни, ориз, картофи, зеленчуци. На 53 килограма няма какво толкова да мислиш проценти. Мисли - клек, тяга, лег, набиране, военна преса.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1