16.01.13
11:48
Здравейте!
Тъй като след 1-2 дни започва сесията и великото учене и лежане (това страшно ме притеснява) по цял ден.... имам въпрос относно тренировките.
Цел: сваляне на 2-3кг и изчистване
Храна: ще вкарам и бавен въглехидрат на обед (ориз, картофи....), плодове също ще хапвам (останалата храна се вижда в дневника ми, но до сега се придържах на НВД), сега ще се опитам да е РБД
Тренировки: силови - 3 пъти седмично + кардио (20-30 мин, тичане или ходене по наклон)
Искам свободното време през сесията да го използвам и за постигане на целта ми... и да увелича тренировките.
Въпрос: Ако сега увелича кардиото - почти всеки ден (4-5 пъти седмично) ще има ли резултат.. и ако има, след това - като го намаля на 3 пъти (през семестъра), ще си върна ли мазнинките и намалянето на тренировките до 3 пъти седмично.... това ще има ли обратно и негативно действие?
Благодаря предварително!
16.01.13
12:28
Ако на сегашния си режим си в калориен дефицит, няма как да качиш мазнини, ако пак се върнеш към него. Просто няма да е чак толкова интензивен в сравнение с това, което сега мислиш да правиш.
Няма какво толкова да го мислиш-сесии-месии,кардио-мардио,тренирай си както ти е удоволствие.Няма да се омазниш от учене.
Да ви се чуди човек как сами си усложнявате живота.
16.01.13
22:32
Да, опитвам се да е отрицателен. Особено сега сесията ще смятам калории и въглехидрати. За напред също ще го правя де.
Ами май май доста съм си вкарала филма.... но и честно казано искам да използвам сесията, че съм свободна по цял ден, за да тренирам повече и да изчистя, но после като намаля тренировките се надявам да не върна мазнините..
17.01.13
00:58
Айде да кажа и аз...
След като намалиш кардиото, мазнинките няма да се върнат от само себе си. Можеш да си ги върнеш само и единствено ти и никой друг. Увеличавайки кардиото, се увеличава и общия ти енергоразход за деня. Капана е, че така ще можеш да си позволиш малко по-висок калориен прием, без покачване на тегло. Ако го направиш и не се усетиш да намалиш леко храната, когато намалиш кардиото ТОГАВА и САМО ТОГАВА ще си върнеш мазнинки. НЯМА друг механизъм, по който да си върнеш мазнини, освен ако сама не ги набуташ там.
Простата истина е следната:
нулев калориен баланс-запазваш общото тегло
отрицателен баланс-губиш общо тегло
положителен баланс-покачваш общо тегло
Друг е въпроса, че с такова кардио (”тичане или ходене по налкон” ;) ), без да се обиждаш, разлика голяма няма да видиш, така че ме го мисли толкова. Я лепни една кръгова без почивки с +80% от МСЧ вместо кардиото и виж разликата. Или опитай The Animal.
18.01.13
12:56
Весо, благодаря ти за съвета. Честно казано това исках да чуя и сега ти много ме успокои, наистина, затова много ти благодаря! Определено ми се разясниха някои неща!
За кръговата виждам, че доста момичета от форума правят кръгова, но до сега не съм чела за нея. Днес ще разгледам повечко статии, щом и с нея се редуцират мазнинки. Предполагам, че тя включва упражнения за цялото тяло?
Иначе това The Animal вчера го пробвах във фитнеса, за 20-22 мин го направих. ::) То е нещо като HIIT, нали? Аз така гледам да си правя и кардиото, а наклона го включих за да разнообразя, защото само пътека правя. По време на него си следя и пулса ::)
Мнението беше редактирано от By the way на 18.01.13 12:56.
18.01.13
14:22
казано от By the way на 18.01.13, 12:56:
...щом и с нея се редуцират мазнинки. Предполагам, че тя включва упражнения за цялото тяло?
Иначе това The Animal вчера го пробвах във фитнеса, за 20-22 мин го направих. ::) То е нещо като HIIT, нали? Аз така гледам да си правя и кардиото, а наклона го включих за да разнообразя, защото само пътека правя. По време на него си следя и пулса ::)
По принцип да, упражненията са за цялото тяло, макар да не е задължително, обикновено е така. И не само, че “и с нея се редуцират мазнинки”, а по мое мнение това е най-подходящия начин, заради по-високия енергоразход по време на тренировка, а също така и поради по-дългия афтърбърн ефект и повишения хормонален отговор.
Енимъла го опитай на открито, на стадион при първа възможност. Енимъл на пътека е като тяга с фитили: същото е, ама не баш.
Успех.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 18.01.13 14:27.
18.01.13
15:33
Ясно ::) Още веднъж много ти благодаря! Следващата тренировка ще се опитам да я направя кръгова :)