16.01.13
03:59
Приятели, здравейте!
Имам въпроси към вас и се надявам на отговори защото имам притеснения.
Та на 30 години съм, 184см висок и тежа 99кг в момента но преди 1,5 месеца бях 109кг т.е. за месец и половина свалих 9-10кг
правейки диета и бързо ходене около 15-18км през ден. Искам да сваля още килограми, поне 15кг, но ме притеснява да нямам проблеми с кожата в коремната област. Какво бихте ме посъветвали?
Аз съм преобладаващ ендоморф, нямах огромен увиснал корем, просто бях едър от всякъде, никога не съм тренирал и искам да се захвана, но се боя от това и засега спрях диетата и реших да сваля на месец около 4кг.
Възможно ли е според вас ако останалите 15кг ги сваля за 4месеца да ми увисне кожата?
Из интернет попадам на хора, които са смъкнали около 25кг и нямат този проблем възмойно ли е и аз да нямам?
Учудващо би било ако свалиш толкова много килограми и да нямаш известни проблеми с увиснала кожа. Особено с тоя темп. За да намалиш риска до минимум, трябва да си с такъв калориен дефицит, че да сваляш 3-4 килограма месечно. Плюс това, отслабваш си организма ако сваляш толкова рязко. Търпение му е майката. Но вкарай и силови тренировки, ако искаш да изглеждаш наистина добре. Увисналата кожа, ако не е много, разбира се, се прибира с времето.
16.01.13
15:58
казано от pesho vasilev на 16.01.13, 09:01:
Учудващо би било ако свалиш толкова много килограми и да нямаш известни проблеми с увиснала кожа. Особено с тоя темп. За да намалиш риска до минимум, трябва да си с такъв калориен дефицит, че да сваляш 3-4 килограма месечно. Плюс това, отслабваш си организма ако сваляш толкова рязко. Търпение му е майката. Но вкарай и силови тренировки, ако искаш да изглеждаш наистина добре. Увисналата кожа, ако не е много, разбира се, се прибира с времето.
Бях 110кг но някак си нямах огромен корем, също така мисля че не е много излишната кожа. Тайничко се надявам да нямам такъв проблем, но ако греша мисля да я махна чрез хирургическа намеса, но пък може да остане белег, знам ли
17.01.13
17:42
Можеш да пробваш да свариш в прясно мляко свинска мас. Това е рецепта за стрии в бодибилдинга. Ще ти направи кожата еластична и няма да имаш проблеми ;)
17.01.13
20:33
казано от Boots to Asses на 17.01.13, 17:42:
Можеш да пробваш да свариш в прясно мляко свинска мас. Това е рецепта за стрии в бодибилдинга. Ще ти направи кожата еластична и няма да имаш проблеми ;)
а някакво съотношение на млякото и свинската мас има ли?