17.01.13
20:36
Здравейте,
На 18 съм занимавам се активно с плуване и посещавам фитнеса или правя ОФП, като ми се събират общо над 15 тренировки на седмица.
Като добавки взимам протеин и аминокиселини, но само в дните с повече натоварвания(2 плувания и фитнес).
Исках да попитам коя от двете добавки (GHS или ZMA) е по-удачна и дали мога да взема и двете или ще бъде излишно..
За ZMA видях, че е препоръчително да се избягват храните богати на калций. Вярно ли е или е някакъв мит, защото от сиренето и киселото мляко не мога да се откажа :Д ?
Благодаря предварително, и се извинявам ако нещо съм объркал с темата, нов съм :)
За ZMA видях, че е препоръчително да се избягват храните богати на калций. Вярно ли е или е някакъв мит, защото от сиренето и киселото мляко не мога да се откажа :Д ?
Препоръчително е да се избягва приема му заедно с тези храни,а не да ги откажеш изобщо!
казано от spook на 17.01.13, 21:16:
Препоръчително е да се избягва приема му заедно с тези храни,а не да ги откажеш изобщо!
Да, знам но няма как да направя и това.. След всяка тренировка изяждам поне едно кисело мляко, сутрин пия прясно, във вечерята ми често има сирене..
За GHS ли да остана ?
20.01.13
16:08
Да, не разбрахме какво целиш да постигнеш?
казано от AgBOKATA на 20.01.13, 12:18:
И неразбрахме какво целиш с тези добавки ?
Е, и двете спомагат за отделянето на хормона на растежа и вдигане нивата на тестостерона. Целя увеличаване на силата и издръжливостта чрез тях.
24.01.13
18:58
Относно митът за приема на калции и цинк заедно, ще ти кажа, че има подобно нещо, но това важи единствено ако приема ти на калции е по-малко от 300 мг на ден, тогава цинка пречи на усвояването. Ако е повече от 300, няма да данни за проблеми. Щом си на 18 GH може и да ти бъде от полза, но принципно най-големи ефекти има при подрастващи, най-вече в ръста. ЗМА-то от друга страна ще ти даде по-добър сън и релаксация, наред с положителния ефект върху връзката хипоталамус-хипофиза-тестиси и стимулацията за отделяне на повече тестостерон.