Съвети за новак в фитнеса?

17.01.13
17:05

Здравейте на всички.Искам да почна да се занимавам активно с фитнес,искам също и някъв режим на хранене да си поставя обаче грам не ги разбирам,но не кой знае какъв,защото нямам големи възможности...нещо ако ми окажете малко помощ ще ви бъда много благодарен!На 16 години съм,1.72 ,57 кг основно ми се иска нещо гърди ръце гръб и корем краката не ми трябват много нещо да ми кажете като отида в залата на кое да наблягам,колко пъти да ходя,начин на хранене и т.н. абе сичко от което се нуждая?Благодаря предварително.(y)

17.01.13
17:13

няма спорт, в който краката да не ти трябват

казано от Росен Стоилов на 17.01.13, 17:05:

краката не ми трябват много

Напротив, трябват ти. Не се поддавай на това малоумно и за нещастие доста разпространено сред трениращите виждане, защото един ден ще заприличаш на този типаж. Без клекове и/или лег преса няма да стане.

17.01.13
17:55

...краката не ми трябват много...

Що не ги отрежеш тогава? Така ще освободиш повече ресурс за гърди и бицаги.

17.01.13
18:50

абе сичко от което се нуждая?

Ти направи ли си труда поне нещо да прочетеш, преди да пуснеш тема? Или така най-лесно - да чакаме на готово?

Изинявам се нов съм,за това писах за да ми помогнете...

17.01.13
23:27

http://www.bb-team.org/fitness/workouts - Т’ва ти трябва.
http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi - И т’ва ти трябва.
http://www.bb-team.org/fitness/exercises - Ползвай и т’ва, за да се научиш поне правилно да правиш упражненията.

Като за начало си избери подходящ за деня ти режим - на 16 си - сигурно ходиш и на школо.Едва ли ще ти е лесно да спазваш ВМ-НВД или кетонна диета, например.Разгледай най-популярните режими и си избери някой, дето не е толкова ограничен откъм достъпни храни и дето можеш да спазваш.
Крака не искаш да правиш, щото не се виждат през дънките най-вероятно.Ето ти тема за размисъл - Половината от тялото ти са краката.Ако ти кажа, че като тренираш крака по-качествено се отделя хормон на растежа дали ще те навия да тренираш крака?
И един съвет - щом си новак, пък си и 1.72 на 57 - започни с някоя система за качване на маса с базови упражнения (лег,тяга,клек,кофи,набирания,раменни преси и прочее).

ПП:Храненето ти е по-важно от тренировката на този етап.Новак си - първите месеци ще имаш значително покачване на маса, дори и тренировката ти да не е отлична.Но пък за да я натрупаш тая маса трябва да хапваш стабилно.

Мнението беше редактирано от Tsvyatkoff на 17.01.13 23:30.

Благодаря сърдечно много,благодаря и за това,че не ме обиди като другите,да разбрах за краката,че са много важни,благодаря отново!Ще се постарая...(y)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1