17.01.13
20:30
Добър вечер. Аз съм момиче на 15 години, висока 160см и тежа 64кг. Искам да сваля няколко килограма и затова съм на диета.(от 2 дни) Вчера си легнах към 9 часа, а днес станах към 7;30 и изядох една зелена ябълка, след това отидох у една приятелка, и като се прибрах изядох 2цели яйца+2белтъка+ 80гр сирене “Дунавия”. Сготвих ги в една тавичка с малко олио. Но т.к. този месец съм 2ра смяна от 13;30 до 19;05, а като добавим и пътуването с автобус.. Излизам от нас в 12;00 и се прибирам 20;15 някъде.. Днес като се прибирах нямах енергия.. Чувствах се, сякаш съм бягала 1км без да спирам. Предполагам, че това е резултат от липсата на калории, но може ли да ми кажете какво мога да ям, когато съм на училище (без домашен тостер) и на какво друго може да се дължи това. :) Благодаря предварително.
Хвърли едно око на това - http://www.bb-team.org/articles/4452_tehniki-za-vodene-na-bitka-s-zhenskoto-tyalo
На крак винаги може да хрупаш различни сурови ядки...освен питателни, поне са калорични! Ама на много лошо отиват нещицата така както си ги подкарала, хубаво е, че поне осъзнаваш в какво се крие проблема!
17.01.13
23:48
‘РЪната прави борбата!” 1 ябълка и 2 -3 яйца + 80гр сирене си е никаква храна и няма как да имаш сила. На 15 години си и се нуждаеш от разнообразно и добре балансирано меню.
На каква диета си? Кой ти я е изготвил?
Какви са ти целите?
Имаш ли някакво физическо натоварване или разчиташ само на диетата?
На лекции си нося кутии с домашно приготвена храна - задушени зеленчуци, пилешко, пълнени чушки със сирене/извара, салати, ориз; сурови ядки + сушени плодове; плодове (ябълка, банан, мандарини, портокали); зеленчуци като моркови. Може да опиташ да си направиш сандвич с листа от маруля или зеле (нормално или китайско) с месо/шунка, сирене, варени яйца. Може да използваш пълнозърнесто хлебче или арабска питка.
Изобщо да не се притесняваш да си носиш храна на училище. Дори и да има някакви реплики, за теб е важно да си здрава и да се храниш добре.
По-здрави и Успех : )