18.01.13
16:47
Преди известно време започнах да правя кросове. След няколко месеца се появи болка в долната част на корема след като бягам известно време (понякога от ляво понякога от дясно). Помислих си, че ще изчезне до няколко дни и намалих малко бягането. Скоро, обаче болката започна да се появява веднага след като започна да бягам. Спрях да бягам за около 3-4 месеца. Няколко седмици след като пак започнах, болката се върна. Тази болка се появява и когато вървя много бързо по-продължително време и понякога се мести и в др. области на корема. Не ме боли когато правя коремни преси или други упражнения за корем. Не мога да си обясня на какво се дължи.
Има едни такива хора,не съм много сигурен как се наричаха,но доколкото знам се занимават точно с това - определят къде е проблема в човешкото тяло и евентуално предлагат лечение.Мисля че ги наричаха “лекари”.
18.01.13
18:16
Аз също имам подобен проблем, като моят съвет е след като те заболи да продължиш да бягаш и болката изчезва след 1-2 минути.
18.01.13
19:38
В уикипедия има полезна информация по въпроса: http://en.wikipedia.org/wiki/Side_stitch
Възможни причини - много. Начини за превенция - също много. Опитай да спазваш препоръките доколкото можеш и виж дали след време ще има разлика.
ПС: Дано разбираш английски. :)
18.01.13
20:43
казано от Ivan Rusanov на 18.01.13, 18:16:
Аз също имам подобен проблем, като моят съвет е след като те заболи да продължиш да бягаш и болката изчезва след 1-2 минути.
Болката не изчезва ами се усилва дотолкова, че се налага да прекратя тренировката
казано от Тихомир Велев на 18.01.13, 19:38:
В уикипедия има полезна информация по въпроса: http://en.wikipedia.org/wiki/Side_stitch
Възможни причини - много. Начини за превенция - също много. Опитай да спазваш препоръките доколкото можеш и виж дали след време ще има разлика.
ПС: Дано разбираш английски. :)
Благодаря! Ще пробвам някои от методите за превенция.
Охх, много болна тема, т.е. много боляща...Постоянно ми се случва. При това особено като бягам по наклон надолу. Наистина виж статията в уики. При мен май е хидратирането. Трябва да пия повече течности предварително. Аз излизам да бягам на 1-2 кафета и нищо повече.
Наистина болката е ужасна, налага ми се силно да намаля темпото. Преди дори минавах на разходка, но явно от скоро се инатя и бягам дори със силна болка.
19.01.13
12:27
Гастроентеролог и не го отлагай. Има едно много гадно изследване, аз го направих и показа лош резултат. Бих ти качил снимката от диска, но не е при мен. Оказа се свлечено дебело черво. Не чакай ами върви го виж и дано не излезе нещо лошо...