Болки в корема при бягане

18.01.13
16:47

Преди известно време започнах да правя кросове. След няколко месеца се появи болка в долната част на корема след като бягам известно време (понякога от ляво понякога от дясно). Помислих си, че ще изчезне до няколко дни и намалих малко бягането. Скоро, обаче болката започна да се появява веднага след като започна да бягам. Спрях да бягам за около 3-4 месеца. Няколко седмици след като пак започнах, болката се върна. Тази болка се появява и когато вървя много бързо по-продължително време и понякога се мести и в др. области на корема. Не ме боли когато правя коремни преси или други упражнения за корем. Не мога да си обясня на какво се дължи.

18.01.13
16:58

Има едни такива хора,не съм много сигурен как се наричаха,но доколкото знам се занимават точно с това - определят къде е проблема в човешкото тяло и евентуално предлагат лечение.Мисля че ги наричаха “лекари”.

18.01.13
18:16

Аз също имам подобен проблем, като моят съвет е след като те заболи да продължиш да бягаш и болката изчезва след 1-2 минути.

В уикипедия има полезна информация по въпроса: http://en.wikipedia.org/wiki/Side_stitch

Възможни причини - много. Начини за превенция - също много. Опитай да спазваш препоръките доколкото можеш и виж дали след време ще има разлика.

ПС: Дано разбираш английски. :)

18.01.13
20:43

казано от Ivan Rusanov на 18.01.13, 18:16:

Аз също имам подобен проблем, като моят съвет е след като те заболи да продължиш да бягаш и болката изчезва след 1-2 минути.

Болката не изчезва ами се усилва дотолкова, че се налага да прекратя тренировката

казано от Тихомир Велев на 18.01.13, 19:38:

В уикипедия има полезна информация по въпроса: http://en.wikipedia.org/wiki/Side_stitch

Възможни причини - много. Начини за превенция - също много. Опитай да спазваш препоръките доколкото можеш и виж дали след време ще има разлика.

ПС: Дано разбираш английски. :)

Благодаря! Ще пробвам някои от методите за превенция.

18.01.13
23:52

Охх, много болна тема, т.е. много боляща...Постоянно ми се случва. При това особено като бягам по наклон надолу. Наистина виж статията в уики. При мен май е хидратирането. Трябва да пия повече течности предварително. Аз излизам да бягам на 1-2 кафета и нищо повече.
Наистина болката е ужасна, налага ми се силно да намаля темпото. Преди дори минавах на разходка, но явно от скоро се инатя и бягам дори със силна болка.

RA

19.01.13
12:27

Гастроентеролог и не го отлагай. Има едно много гадно изследване, аз го направих и показа лош резултат. Бих ти качил снимката от диска, но не е при мен. Оказа се свлечено дебело черво. Не чакай ами върви го виж и дано не излезе нещо лошо...

20.01.13
12:52

И аз имах този проблем. Спокойно не е нищо опасно с времето изчезва !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1