19.01.13
16:34
Здравейте имам доста важен въпрос. Тъй като съм доста нисък за възрастта и си се притеснявам заради фитнеса да не остана с този ръст. На 15 години съм и съм около 158см което си е доста малко. Имам следния въпрос има ли някакви упражнения храни и дори добавки които ускоряват растежа. Чувал съм че висенето на лост помагало. Също така хормон на растежа, но нещо не ми допада този вариант
19.01.13
19:31
Висенето на лост няма да е толкова ефективно като спортове които “събуждат” хормона на растежа и отключват така желаният висок ръст. Спортове където има скоци като волейбол, баскетбол е това което търсиш. Резултат само след едно лято при занимания всеки ден. При мен доведе до повече от желаното и това дойде с проблемите си. Големият ръст изисква работа от сърцето. Ще имаш известни неприятности след желаният растеж, но като мен ще се справиш.
19.01.13
23:42
Тц, а ако съм прекалено висок кво да играя, че да се поскъся малко?Шах?
19.01.13
23:49
казано от Петко К на 19.01.13, 18:15:
Най-важното в случая е добре да си подбереш родителите ;) Нататък е лесно.
Родителите ми не са особено високи но все пак баща ми е 175см висок а аз нямам 160см и затова ме притесняват тренировките във фитнеса, да не взема да си спра растежа.
19.01.13
23:59
казано от Ragnarous на 19.01.13, 19:31:
Висенето на лост няма да е толкова ефективно като спортове които “събуждат” хормона на растежа и отключват така желаният висок ръст. Спортове където има скоци като волейбол, баскетбол е това което търсиш. Резултат само след едно лято при занимания всеки ден. При мен доведе до повече от желаното и това дойде с проблемите си. Големият ръст изисква работа от сърцето. Ще имаш известни неприятности след желаният растеж, но като мен ще се справиш.
Това за волейбола и баскетбола мисля че определено би помогнало тъй като организма се приспособява и това го кара един вид да ускорява растежа но до колко е вярно не знам. Ще пробвам някой от тези спортове и се надявам да има резултат.
20.01.13
00:05
Поогледах се в други теми относно този проблем и взех да се замислям за хормон на растежа. Та някой може ли да ми препоръча някакъв хормон на растежа и има ли някакви странични ефекти и какви са.
Има един друг форум за хормоните и стероидите. Иначе не бил лош, само дето краката ти може да станат като на патица, а главата ти да се издължи като на пришълеца, иначе не бил лош...
20.01.13
09:37
казано от Митко Зафиров на 20.01.13, 00:05:
Поогледах се в други теми относно този проблем и взех да се замислям за хормон на растежа. Та някой може ли да ми препоръча някакъв хормон на растежа и има ли някакви странични ефекти и какви са.
Глупав ли си или да? Как ще приемаш хормон за каквото и да е, ти прочете ли, че активно спортуващ 1 от 2-та спорта които ти казах дава ефект след само една година. Искаш да си пръснеш сърцето ли? Лапай хормони тогава и после ще те носят за трансплантация, но ще ти я откажат, защото си си убил сърцето умишлено - не с болест...
Вземи прочети за хормоналния дисбаланс и болестите при прием/недостиг, че ставаш от смешен в подигравателно смешен. Това с родителите няма нищо общо. Разгледай семействата на баскетболисти/волейболисти. Ако си започнал фитнес от много рано, може да е оказало ефект, особено клековете, упр. за крака и рамо.
20.01.13
10:04
казано от Ragnarous на 20.01.13, 09:37:
казано от Митко Зафиров на 20.01.13, 00:05:
Глупав ли си или да? Как ще приемаш хормон за каквото и да е, ти прочете ли, че активно спортуващ 1 от 2-та спорта които ти казах дава ефект след само една година. Искаш да си пръснеш сърцето ли? Лапай хормони тогава и после ще те носят за трансплантация, но ще ти я откажат, защото си си убил сърцето умишлено - не с болест...
Вземи прочети за хормоналния дисбаланс и болестите при прием/недостиг, че ставаш от смешен в подигравателно смешен. Това с родителите няма нищо общо. Разгледай семействата на баскетболисти/волейболисти. Ако си започнал фитнес от много рано, може да е оказало ефект, особено клековете, упр. за крака и рамо.
Добре аз съм смешен а ти не можеш да четеш май? Точно за това питах за страничните ефекти, мислиш ли че ако ги знаех щях да питам. Ти като си голям разбирач можеше да ги обясниш по нормален начин. И съм смешен защото искам да разбера нещо което не ми е ясно. :/
20.01.13
10:13
Спирам да пиша, друг би ми благодарил...
20.01.13
10:44
казано от Ragnarous на 20.01.13, 10:13:
Спирам да пиша, друг би ми благодарил...
Не казвам че не ти благодаря но нямаше нужда от такова изказване.
Мнението беше редактирано от Митко Зафиров на 20.01.13 10:44.
Спокойно няма да останеш нисък, от фитнеса. Освен ако не правиш клек с 200 кг ! Също така хормона на растежа се приема преди да си имал пуберт. Ти в него ли си или вече си го минал, ако вече си го минал ефекта ще е нулев ! И отделно той е много скъп, трябва изследвания, така че едни 3000-5000 лв, ако си готов да дадеш. Ще пораснеш мах 5-10 см, ама ще си увредиш всичко!
Отделно тялото расте до 21 години и много важно е да ми отговориш за пубертета.
Не си в него имаш още шанс да порастеш по 10 см. Ако си в него 4-5 см, ако вече си го минал, няма да растеш !
А това със спорта и висенето е пълна глупост!
казано от Max Power на 20.01.13, 12:48:
Спокойно няма да останеш нисък, от фитнеса. Освен ако не правиш клек с 200 кг ! Също така хормона на растежа се приема преди да си имал пуберт. Ти в него ли си или вече си го минал, ако вече си го минал ефекта ще е нулев ! И отделно той е много скъп, трябва изследвания, така че едни 3000-5000 лв, ако си готов да дадеш. Ще пораснеш мах 5-10 см, ама ще си увредиш всичко!
Отделно тялото расте до 21 години и много важно е да ми отговориш за пубертета.
Не си в него имаш още шанс да порастеш по 10 см. Ако си в него 4-5 см, ако вече си го минал, няма да растеш !
А това със спорта и висенето е пълна глупост!
Фейцплам направо....... айде който не разбира и горния Рагнароус да не пишете повече, а ходете си играйте света на уаркрафт.
не съм на половина разбирач колкото повечето коментирали тука и не мога да ти кажа какъв спорт ще ти се отрази добре...но със сигурност баскетбола да го пробваш нищо няма да ти навреди...докато тия хормонииии...тренирай си фитнесчето,спортувай пък ако не от това може с времето да пораснеш! на 15 си все още! имах 1 съученик до 7 клас дето беше най ниския и му викахме джудже...видях го 5 години по късно и беше висок колкото мене 180 см някъде...виждал съм нисички и клиощави хорица,които без никакъв спорт за 1 година стават мутанти. виждал съм хора до 18 годишна възраст приличат на дечица и после за 2 години възмъжават и на височина и като телосложение и прочие ...всичко е до ген
29.01.13
21:57
Така всичко е ясно, без хормони и повечко баскетбол и да я карам по-леко с килограмите, а относно тях би ли ми попречило на ако правя тяга с 70-80кг и клекове с 60-70кг тъй като съм чувал че повечкото килограми могат да попречат за ръста?
казано от Max Power на 20.01.13, 12:48:
Спокойно няма да останеш нисък, от фитнеса. Освен ако не правиш клек с 200 кг !
Ти нали си правил и знаеш от личен опит!? :D