Пружинен уред за хват и сила на пръстите?

20.01.13
13:11

Имам впредвид посочения долу на картинката. Ако някой знае от къде може да се намери такъв има голямо черпене!
В България за жалост има някакви жалки подобия на пружини за стискане смесени с бъркалка за яйца, а нищо за засилване на силата на хвата на пръстите. Не ми предлагайте методики за хват, неефективни са за целта която се иска да се постигне.

20.01.13
14:16

Аз лично си подобрих хвата с един пул Елейко 20кг хващаш в горната част доста широка е и стискаш докато не ти откаже ръката, после няма да си чувстваш пръстите уверявам те!

20.01.13
15:38

Идеята е всеки пръст поотделно и качествено да се тренира, пълни съкращения, а не такива от стискане на тръба например. И гумите за стискане не вършат работа :-/

20.01.13
16:30

Можеш да експериментираш и да създадеш подобно копие на този уред, стига си се отчайвал какво толкова сложно има една метална рамка с 5 пружини завършващи с пръстен. Веднага ти давам идея от какво можеш да го направиш:
5 халки по дебели по възможност от ключодържатели, намираш 5 пружини горе долу на еднаква дължина от стари уреди, ако нямаш такива потърси от някой техник, във повечето джаджи винаги има силни пружини подобни на тези.
Намери някаква алуминиева рамка като гледам и да е правоъгълна пак ще ти свърши работа, сглобяваш овиваш малко тиско в долния край на пружината за да не се мести от рамката вкарваш халките и ето ти сложната джаджа за 5-6 лева

Мнението беше редактирано от Петър Бадюк на 20.01.13 16:31.

20.01.13
17:09

Благодаря за идеята! Само трябва да се намерят стабилни пружини и евентуално едните краища да се навият на рамката, а другите около металните халки. Като се замисля пружини и халки ще се намерят по железариите, само рамката, но пък тя също може да се направи от някакви профили при майстор за някой лев.

20.01.13
19:35

Да става, виждаш ли с малко развинтено въображение всичко се постига :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1