Търся рецепта за диетичен сладък крем

20.01.13
15:38

Здравейте ! В момента свалям килограми за едно състезание (кикбокс)  и ми се яде страшно много сладко !  Ако може да споделите рецепта на някакво кремче , което няма да ми усложни свалянето на килоргамите , ще съм ви безкрайно благодарен :)

Разбъркай заквасена сметана с доза протеин. За повече плътност може да прибавиш и малко извара. Разбира се - количествата на съставките си ги съобразяваш с енергийния прием на режима, за да не оказват врияние върху процесите на сваляне.

Пасирай извара с прясно мляко (ти избери процента масленост и количеството) заедно с протеин (избери казеинов).
Опитай на вкус и ако не е достатъчно сладко, добави стевия.
Можеш да го сложиш в хладилника да стегне. Аз бих добавила и кокосови стърготини :)

Друг вариант: да разбъркаш ябълков пектин с кисело мляко и да добавиш канела и течна есенция (ром, например, който пък чудесно си пасва с маково семе).

А щом ти се яде сладко, може и да не е кремче.
Направи си сладък омлет!
Разбий яйца (може и да не са цели, за да намалиш калориите, но според мен не бива дори и в твоя случай да се притесняваш от жълтъците) с тел, така че да станат по-въздушни, добави стевия или течен подсладител (може и таблетки, предварително разтворени в малко вода или пък ги раздроби на прах с лъжица), канела, кокосови стърготини и малко олио (студенопресовано, подхожда си сусамово).
Слагай в нагорещен тиган и се наслаждавай първо на аромата, а после и на вкуса: )

20.01.13
20:32

Мерси ! Страшно изобретателни сте :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1