Искам да стана по-висок

Прескочи до:

20.08.05
22:45

[quote author=“The_scouser”]аз съм на 16 години и съм 1.88см някак си ако се спра на този ръст ще е супер не искам повече не искам и по-малко.
ако мръдна на горе с тигана по главата и тва е.

Щом си на 16, бая бой ше треа та да си останеш толко :)
По-добре си расти, пък колкото са ти излишни, ми ги дай на мене  :lol:

®N

07.09.05
21:37

За мен идеалната височина е 182-183 см, т.е да дръпна поне още 5-6 см на 18 год., ама май няма да стане, защото баща ми е вече с 5 см. по- нисък от мен :(. Това с висенето на лостове не го препоръчвам на никого, защото един приятел така си контузи гърба.

PR

07.09.05
21:58

E как ще си контузи гърба от висене бе :) ?
Точно обратното след клек и тяга е хубаво да се опънеш на шветската м/у сериите !

08.09.05
16:00

[quote author=”®off™”]За мен идеалната височина е 182-183 см, т.е да дръпна поне още 5-6 см на 18 год., ама май няма да стане, защото баща ми е вече с 5 см. по- нисък от мен :(. Това с висенето на лостове не го препоръчвам на никого, защото един приятел така си контузи гърба.

А 190 130 кила мускули как ти изглежда  :D мисля че по добре  :lol:  :lol:  :lol:

®N

08.09.05
22:02

Ами всеки си има различна цел. Аз не искам да ставам като теб, защото смятам да се занимавам с бойни изкуства и 190/130 не е много подходящо за тази цел. :wink: Ако исках да ставам бодигард или охрана на дискотека или друго което изисква да изглеждам респектиращо щеше да е по- добре.

09.09.05
11:31

чакайте сега ... тази тема гледам за височина се пита а вие тук обсъждате ръце 50 см че трудно се поддържали ала бала ...

дайте малко по темата знам че висене помага за израстване ... ?

09.09.05
13:18

Поредния мит да висим като маймуни то така ще ни се разтегнат я ръцете я краката или кръста и ще станем по високи хехеее :lol:  :lol:  :D :D

09.09.05
14:39

Висенето ми помогна единствено да получа болки в кръста  :D :D :D
Добре че беше сестра ми да ме масажира иначе умирах  :roll:
Аз си мислех че е от сенеде пред компютъра, обаче спрях висенето и продължих да седя по цял ден и болката отмина, значи е от лоста.(Забележете логиката ) :lol:  :lol:  аре по-здрави

SP

18.09.05
10:25

Ами манияци аз какво да кажа като съм 162см :oops:
Но баща ми и той не е висок с един-два сантиментра отгоре ми е затова не се и надявам да порасна оше много,на 16 години съм.Обаче дето спорихте на кой му стои по добре ръка,ще ви кажа на по ниските много по добре стои.В залата която ходя има хора с 43,4см ръка които са високи поне 1,80..баща ми е висок 163,4 и има 44 ръка,на него му стои 5 пъти по добре отколкото на високите..но има и друго другите надали са тренирали по 20 години като баща ми..айде по здрави!

18.12.05
01:15

[quote author=“Sparki70”]Ами манияци аз какво да кажа като съм 162см :oops:
Но баща ми и той не е висок с един-два сантиментра отгоре ми е затова не се и надявам да порасна оше много,на 16 години съм.Обаче дето спорихте на кой му стои по добре ръка,ще ви кажа на по ниските много по добре стои.В залата която ходя има хора с 43,4см ръка които са високи поне 1,80..баща ми е висок 163,4 и има 44 ръка,на него му стои 5 пъти по добре отколкото на високите..но има и друго другите надали са тренирали по 20 години като баща ми..айде по здрави!

и аз съм 160 и съм на 16, много се надявам да порасна и сега съм намислил да ходя яко на плуване.

даноооооооооо да пораснеееееем  :cry:

18.12.05
02:04

абе аз като почнах бях на 18 - жалка гледка - 146см - 24-25 ръка (само костта колкото беше)
Сега за 2 години и малко фитнес съм 165-6см  - 35,5ръка

Кг  също съм качил за 2 години 17-8кг.

Няма невъзможни неща :)

18.12.05
10:12

Не е задължително да си нисък, ако имаш ниски родители, но е по-вероятно. Високият ръст е доминантен белег и ако единия родител е висок имаш добри предпоставки за висок ръст. :wink:  Дори и в рода да не е имало по-висок от 1.60, може да станеш и 2 метра, тъй като периодично настъпва промяна в някои гени - мутация.

Също така фитнеса изправя гърба, откъдето се получава едно “израстване”, което може да бъде дори и няколко сантиметра, но по принцип по-приведени са високите хора, затова при тях сантиметрите ще са повече.

SH

18.12.05
11:23

Най високия Mr. O = 1.93cm има го в книгата на гинес Lu ferigo май се каэваше  :wink:

19.12.05
16:59

[quote author=“shorty”]Най високия Mr. O = 1.93cm има го в книгата на гинес Lu ferigo май се каэваше  :wink:

Лу Фериньо не е бил Мр. Олимпиа!

19.12.05
19:09

Абе за височината има много относителни неща които трябва да знаете.Едното от тях е кога се мерите.Аз например сутрин съм 181 а вечер съм 177-8.Всичко е ген и няма да пораснете повече с висене по лостове и тн.

19.12.05
22:44

Абе знам че има някакво слягане ма чак пък 3-4 см да не е милиметри  :roll:

20.12.05
09:57

Веднъж се мерих вечер и после на сутринта, точно за да видя дали има разлика. Има, но при мен е 1 - 1.5 см.

20.12.05
10:37

ръстът си е генетично предопледелен и подобрените условия на живот на няколко поредни поколения също повлияват положително върху ръста на следващите. няма какво да се мислите до колко ще порастете. стига да не се презобите в по - крехка възраст, то ще си порастете, колкото ви е писано:) а иначе лично мое предпочитание е да съм жисок и огромен(макар и по-трудно), а не дтебничък и огромен. все пак във втория случай си си просто един едър дребосък. тренирайте и растете, пък на височина - колкото - толкова:):):)

20.12.05
11:02

[quote author=“BB_SenTineL”]Абе за височината има много относителни неща които трябва да знаете.Едното от тях е кога се мерите.Аз например сутрин съм 181 а вечер съм 177-8.Всичко е ген и няма да пораснете повече с висене по лостове и тн.

е малко преувеличи.. аз вечер съм 120 а сутрин 170 см...

20.12.05
11:31

[quote author=“mastiff”][quote author=“BB_SenTineL”]Абе за височината има много относителни неща които трябва да знаете.Едното от тях е кога се мерите.Аз например сутрин съм 181 а вечер съм 177-8.Всичко е ген и няма да пораснете повече с висене по лостове и тн.

е малко преувеличи.. аз вечер съм 120 а сутрин 170 см...

Незнанието е страшно лошо нещо.Казах при различни хора е различно.
Това се дължи на факта,че през деня прешлените на гръбначния стълб се сплескват (тоест растоянието между тях намалява) и заради това вечер човек винаги е малко по-нисък от сутрин.Ако не ми вярваш гледай “Брейнияк” по Дискавъри ченъл и там в един от опизодите точно това доказваха.Пича там беше висок 157 вечерта,а сутринта след като го премериха беше 161.Много важно е сутринта да се изтегнеш (разтегнеш) хубаво преди да се премерите.

®N

20.12.05
23:35

Човек наистина е по- висок с няколко сантиметра сутрин отколкото вечер. И аз съм се мерил и имам разлика от 2-3 см.

MA

21.12.05
12:49

Стига с това “всичко е ген”, някои го е казал и сега всички го повтаряте като папагалки.Не всичко е ген!!!Винаги има начин човек да стимулира растежа си!!!Не го казвам просто така защото така съм чул, а го казвам от опит.От малък се занимавам със фитнес и доста си забавих растежа, дори когато навърших 17г. мислех че той напълно е спрял...тогава реших да увелича приема на калции.Така за последните 6 месеца израцнах 4,5см.
Е...вярно ако роднините ти са все по 1.60 едва ли ще можеш да станеш 1.90, но пък винаги има начин да достигнеш определената ти генетично височина и да пораснеш с още 5см отгоре.
От скоро взимам от американските таблетки калции с витамин D, деистват ми много добре.След 3 месеца навършвам 18г. сега съм 1.70, и ако тези таблетки продължат така да ми деистват, до тогава ще съм 1.72-73…
На тези от вас които искат да пораснат с още няколко сантиметра бих препоръчал да стимулират секрецията на хипофизната жлеза, а това става с калции и аминокиселините лизин, орнитин и аргинин...за други не съм чувал, все пак не очакваите чудеса...
Успех 8)

LA

21.12.05
13:34

а що си мислиш че ако не взимаше тея таблетки нямаше да дръпнеш?!

MA

21.12.05
14:18

В моя случаи ако не ги взимах може би пак щях да порасна, но не толкова колкото ако ги взимам

21.12.05
15:00

[quote author=“madwolf”]В моя случаи ако не ги взимах може би пак щях да порасна, но не толкова колкото ако ги взимам

И защо мислиш така?

21.12.05
15:06

абе колко си е казано че ще пораснеш толко няма хапчета за това всичко си идва от гена :!:  :D

MA

21.12.05
15:28

Ще го кажа така...и генът играе важна роля, но по-голямо значение има начинът на живот

21.12.05
15:42

[quote author=“madwolf”]Ще го кажа така...и генът играе важна роля, но по-голямо значение има начинът на живот

не съм много съгласен. начинът на живот само дава на генетичните заложби възможност да се развият, но сам за себе си води до разлики в ръста едва след поколения.

21.12.05
15:47

[quote author=“joropower”]
не съм много съгласен. начинът на живот само дава на генетичните заложби възможност да се развият, но сам за себе си води до разлики в ръста едва след поколения.

Ето това е вярно:”) И аз мисля, че има генетичен максимум, който естествено, че ако се храниш като дете от Сомалия няма да достигнеш.

21.12.05
23:26

Абе гена си е ген колкото и банално да ви звучи това е колкото-толкова .Колкото и да се стараете + - 1 см

02.05.13
19:30

Приятел виж какво наистина е трудно да пораснеш с 5 - 6 сантиметра при положение че си на 20 , но не се отказвай винаги има начин мога да ти кажа някои упражнения за разтеж например:
ПОДСКОЦИ
ВИСЕНЕ НА ЛОСТОВЕ
РАЗТЯГАНЕ ПРЕДИ ЛЯГАНЕ
храни:
Яж храни богати на протеини (белтъци) , на витамин D , B , B12 , D3 , калций
може да ядеш повече    яйца (богати са на витамин D)
пий мляко независимо кисело или прясно изобщо всички млечни продуктикато сирене , кашкавал , извара (но не прекалявай с кашкавала не знам защо така съм чувал) (богати са на калции и витамин D)
яж моркови (богати са на витамин B12)
ВАЖНО!!!
1.ПРОТЕИНИ е по добре да приемаш от ядки макар че са по богати на разтителни мазнини
2.гледай да спиш повече (докато спим се произвежда хормона на разтежа (макар че не знам на твоята възраст дали се произвежда изобщо но все пак гледай да спиш повече)
между другото съм чувал че се продават такива неща и по магазините например
ГЛУТАМИН - само за него знам :D

Мнението беше редактирано от Misho Danev на 02.05.13 19:31.

02.05.13
20:05

казано от Misho Danev на 02.05.13, 19:30:

Приятел виж какво наистина е трудно да пораснеш с 5 - 6 сантиметра при положение че си на 20 , но не се отказвай винаги има начин

Извинявай че ще те разочаровам, но малко закъсня ... на 28 е вече.. :D:D

02.05.13
23:49

казано от FaceOff на 02.05.13, 20:05:

Както е казал народа, по-добре късно, отколкото никога. :D

05.05.13
20:00

казано от FaceOff на 02.05.13, 20:05:

казано от Misho Danev на 02.05.13, 19:30:

Приятел виж какво наистина е трудно да пораснеш с 5 - 6 сантиметра при положение че си на 20 , но не се отказвай винаги има начин

Ами продават се такива хормони или някакви добавки все пак ама едва ли ще помогнат

Д(

08.05.13
17:18

А ве хора виждам че темата е по-стара от баба ми, НО ми стана интересно и искам да питам (специално батковците :д) след 17г. ръстат ли момчетата на височина ? Знам че повечето неща зависят до гена но искам да питам тези над 19-21г. до кога сте ръстяли горе долу на височина ? ;д Поздрави.

08.05.13
19:33

И аз да се включа в темата-надявам се на някакъв съвет.На 16 години съм и съм 1,50.Някаки идей какво мога да правя за да израстна поне с  4 5 см.Знам,че все още съм малка и имам време да раста,но все пак .:)Благодаря

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1