21.01.13
15:27
Здравейте приятели :)
Преди няколко години бях започнал да се занимавам с фитнес , но прекъснах , защото не ми оставаше време от работа и учене. Сега имам доста повече свободно време и реших да вкарам тялото си във форма , като започна да бягам и да ходя на лостчета и след около 2-3 месеца да се прехвърля в залата.
От около половин година започнах да се храня доста здравословно . Не ям абсолютно никакви продукти , в които се съдържа “E”. Наблегнах на домашните работи , като купувам само най-обикновените работи от магазина. Пия само изворна вода заредена със зеолитни камъни (който не е чувал за Зеолит да прочете в Гугъл). Менюто ми включва : само препечен черен хляб ,ядки ,плодове, зеленчуци (ям адски много салати) ,сирене , кашкавал , картофи , ориз , боб/леща ,маслини, кисело мляко , мед , тахан , овесени ядки , риба. С времето ям все по-малко месо , защото продуктите ,които продават в магазините са пълни с всякакви химии , които не носят нищо добро на организма ни. Ям само пилешко и то ако е домашно.
Също така взех да ям по много пъти в малки количества , а не както повечето хора по малко пъти в огромни количества , което е супер вредно.
Искам да попитам къде е по-добре да се бяга .. на стадиона по пътеката или в гората на неравен терен ? Все пак мисля , че в гората ще се чувствам по-добре. Четох , че е най-добре да се бяга сутринта на гладно , но аз още със ставането съм гладен като вълк. По принцип закуската ми е следната : 2 чаши прясно изстискан сок от ябълки на сокоизстисквачката и след 1 4ас две препечени филии черен хляб със масло и кашкавал и салата. Всичко това го пия с чаша чай от домашна метна и мащерка. Добре ли е тази закуска преди бягане рано сутрин ?
Ще се радвам да получа ценни съвети и градивна критика за бягането и храненето. Забравих да спомена ,че съм пушач и мерките са ми 172см/68кг/22г.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!
Поздрави,
Росен
21.01.13
15:33
Виждам, че подбираш внимателно какво да приемаш. Ако откажеш и цигарите нещата ще са перфектни. :)
22.01.13
15:33
Яж банани на закуска, не яж нищо мазно, да не ти става зле.
По-добре е да тичаш на неравно, да :)
22.01.13
15:34
Междудругото: ЕВАЛА за хранителния ти режим!
Близък е до моя и до моето мислене, като изключим това, че и риба, яйца и мляко не ям по същите причини, пък и не само де... :)
22.01.13
19:02
Добър вечер :)
Ето какво се случи днес :
11:15 - Сложих в пасатора 0,500 мл.мляко (не бях пил прясно мляко може би 1 година) , 2 банана , 1 ябълка , около 20-30 грама овесени ядки , какао, канела и кокосови стърготини. Пасирах го и го изпих :)
13:30 - 20 грама Годжи Бери , 20 грама орехи и 1 портокал
14:30 - тренировка , 20 минути бързо ходене и 8 минути бягане
15:30 - Домашно пилешко месо с картофки на яхния + 2 препе4ени филийки
18:00 1/2 банан
Ей сега малко по късно мисля да изям 2 препе4ени филийки с извара и краставица + домашен чай от мента и мащерка.
Днеска не съм доволен от късното ми ставане , но вчера си забравих телефона в приятелката ми и нямаше какво да ме събуди по-рано. Също така не съм доволен от храненето след тренировката. А иначе самата тренировка като за първи ден беше лекичка без да си давам много зор. Честно казано преди ходих и бягах по 5-6 км всеки ден , а сега от 8 минути бягане направо ми пречерня пред очите. Също така преди като бягах по много и едвам отлепях крака си от земята , а днеска пробвах да го вдигам и ми се стори , че така натоварването е по-голямо.
Целите ми за първите 1-2 месеца са да вкарам тялото си в много добра жизнена форма , да засиля метаболизма си , да изчистя мазнините в коремната област (шкембе и паласки). Не съм сигурен дали само с бягане и добро хранене ще се изчистят тия мазнини , но както и да е. Все още се чудя какво да ям преди и след тренировка ... надявам се някой да се включи с добри съвети по всичките ми въпроси.
@vanillka - защо е по-добре да се бяга на неравно ? Иначе яйцата и млякото са ми домашни :)
Поздрави,
Росен
22.01.13
23:18
Защото човешкото стъпало е устроено да бяга по поляни, а не по асфалт....не мислиш ли?
Също така тичането бос е най-добре ( по поляни).
Разбира се, хората инвестират в скъпи обувки за тичани. И ненапразно. Измисленото тичане на равно създава доста проблеми и за колена, и за таза...затова и е хубаво да се тича с хубави обувки- на равно.
ПС: за яйцата, месото и млякото не ми се обяснява защо съм против. Наистина. Но поне добре правиш, че избираш домашни, а не взимаш боклуците, които се продават по магазините...
А защо толкова малко си се движил днес? 8 минути бягане не е ли малко?