21.01.13
16:34
Здравейте,
Искам да опитам една режим, от който виждам доста ефект при трибойците от него. Прилича доста на ВДБ. На кратко за момента тренирам по 7 до 9 дни в седмицата и искам да се подложа на бевъглехидратна диета (пробно за един месец). НВД не ми допадна, затова ще пробвам нещо по-крайно. За целта ми трябват около два килограма месо на ден, което обърнато в пилешки пържоли от бут си е доста скъпо. Затова искам да заместя две от храненията с протеин. Спрял съм се на тези два протеина:
Pure Nutrition Pure Whey
Принципно съм страшно доволен от тази марка, взимам глутамин и разтворимо BCAA всеки месец.
И другия “прехвален” продукт:
Optimum Nutrition Whey Gold Standart
Въпроса ми е ще има ли проблем с тези 1/2 гр. въглехидрати? И ако има да ми препоръчате протеин без въглехидрати, защото ако трябва да го карам само на мръвка, ще трябва да работя само за режима...
Поздрави.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 21.01.13 16:38.
21.01.13
16:42
Отстраних линковете ти, не е много редно да ги ползваш, а и познаваме продуктите.
И всъщност - всичко наред ли е при теб?
Наистина ли смяташ, че 0.5 (словом - ПОЛОВИН) грам въглехидрати ще се отразят РЕАЛНО на режима ти!?
Какъв ПРОБЛЕМ очакваш да имаш?
Syntrax Nectar е протеинът с вероятно най-ниското съдържание на въглехидрати на пазара в България.
Сори за линковете. Иначе искам да избягам като цяло въглехидратите и смесването на въглехидрати с мазнини. За такова малко количество въглехидрати не знам как стой положението и реших да питам. Разгледах Syntrax Nectar и не изглежда лош. Като цяло си имам силата и издържливостта за толкова тренировки (като изключа че ми се спи през времето което не тренирам). Съчетанието на BCAA и глутамин (5 дози дневно) ми е напълно достатъчно за да не ми паднат резултатите в залата. Като цяло кардиото ми идва от 3-4 тренировки в седмицата по ММА, но мисля, че не е достатъчно и скоро ще започна да потичвам след края на тренировките във фитнес залата, но на този етап не ми остава време кога да го направя, защото между двете тренировки ми остава час и половина в който почивам и приемам последното ядене за деня и ако го съкратя с още половин час, ще ми дойде доста тегаво. Опитвам се да наблягам и на сън, но колкото и да съм изморен по-рано от 23-23:30 не мога да заспя и след това на ставане в 7:30… А за НВД, просто не мога да поддържам правилно този режим, когато съм на работа. Носил съм си кутии с ядене от нас и ям по часовник, но при положение, че се прибирам вече към 22:30, просто няма как да седна да си приготвям храната за деня. Пържолите ми се виждат най-лесния начин за добавяне на пълното количество протеин, но както казах по-горе е скъпичко.
Поздрави.
Едит:
Ако вземем минимума прием на ден протеин за килограм тегло то ще е равно на 115х2 = 230 гр. протеин на ден.
От което следва, че при прием от 2 дози на ден от Syntrax Nectar трябва да си добавя още 184 гр. протеин от храна.
Или ако една пилешка пържола от бут я сложим 27,37 гр. протеин за 100 гр. пържола, то следват около 700 гр. пържоли дневно.
Което пак е по-добре, но това е на минимума протеин за кг. телесно тегло. Но със сигурност звучи по-изпълнимо от колкото x2.
Мнението беше редактирано от Kuncavia на 21.01.13 17:50.
Защо не пробваш ZMA или мелатонин да си подобриш съня, при мен действат супер. Заспивам когато реша и сутрин се събуждам възстановен .
22.01.13
17:39
@Karlo на кой производител ползваш ZMA? Може и на лично да ми пишеш да не звучи като реклама..
В крайна сметка за 14 дена с две дози Syntrax Nectar, 700/1000 грама пилешки пържоли дневно, около 3-4 литра вода на ден и 4 дози BCAA (разтворими). Кантара показа 5 килограма надолу. Спрях ММА тренировките, защото дори с глутамин бях парцал с по две тренировки на ден и вкарах задължително 20-30 минути пътека след всяка тренировка. Като цяло корема се прибра, за съжаление си остава “месест” в долната част, силата ми падна малко, но не фрапантно (10 кг на лежанка и в набиранията се отрази най-тежко). Обаче, не искам да помириша пилешко вече и останалия половин месец ще подкарам на същото количество месо, но със свински вратни пържоли. Също се наложи да си взема още една кутия от нектара, защото свърши за половин месец. Ползвам и колан на Everlast с некви магнити за “сауна ефект”, но освен вода по него след тренировка не виждам някаква разлика. Вече съм почти сигурен, че ще успея да ударя 10 килограма за един месец, но ще видим. Като цяло режима го започнах на инат, да видя дали мога да смъкна тази така нужна ми цифра. Като цяло не усещам някаква разлика в мускулите, но ще се замеря в края на мъчението, да видим колко съм спихнал.
п.с. Syntrax Nectar - Капучино, не е много готино на вкус.